Bed en Breakfast: Verkleedpartijtje?!

Bed en Breakfast: Verkleedpartijtje?!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is weer maandagavond en dus weer tijd voor Bed and Breakfast. Opnieuw zijn er drie koppels die elkaar gaan beoordelen. Nou eigenlijk zijn er twee koppels; Anja en Pierre en Margereth en Bert. Het derde koppel bestaat uit moeder Marion en zoon Benjamin. Zij gaan elkaars Bed and Breakfast beoordelen. Wat valt hen allemaal op? Wat kan er allemaal eventueel beter?

Als eerste wordt de Bed and Breakfast van Anja en Pierre beoordeeld. Vooral Anja neemt graag het woord. Pierre kan er met moeite tussen komen. Waarom Anja elke keer het woord neemt, is mij niet bekend. Zo vertelde zij onder andere dat zij fan is van tweedehands spulletjes. Dat vind ik dan wel weer leuk van Anja. Op mij kwam zij niet over als iemand die van tweedehands spulletjes houdt. 

Margereth (wat ik overigens een mooie naam vind) voelde zich helemaal thuis. 'Helemaal mijn ding' zei ze toen ze de slaapkamer inliep. Voor Bert was het vooral belangrijk dat de badkamer netjes was. Nou de badkamer was meer dan netjes. Dus daar hoefde Bert zich geen zorgen over te maken.

Marion en Benjamin moesten een kamer delen. Ook moesten zij samen het bed delen. Voor hun was dit totaal geen taboe. Maar ik vind het wel een beetje raar. Ik zou toch wel een eigen bed willen hebben. Maar blijkbaar mag je geen aparte kamers nemen als je samen met je moeder bij Anja en Pierre wil overnachten. Wellicht was dit een momentopname en komen ze daar misschien nog wel op terug.

Het uitje van Anja (ik noem Pierre even niet) bestond uit een bezoekje aan een imker. Zo mocht iedereen de honing proeven. Benjamin vond het maar wat grappig om de honing zo te proeven. Vervolgens gingen zij een workshop doen. Dit zag er heel leuk en kneuterig uit. Een beetje gedwongen plezierig. Dit klinkt minder aardig dan ik het bedoel. Ik ben fan van een workshop, maar het moet mij niet opgedrongen worden. Het moet wel leuk blijven, toch?

Daar bleef het echter niet bij! Anja nam iedereen mee naar haar kledingkast... Zo mocht iedereen gezellig een kostuum aantrekken. Vervolgens werd er een heuse selfie gemaakt. Waar deze selfie is gebleven weet niemand volgens mij. Ik zou deze dolgraag willen zien en er een 'like' aan willen geven. Iedereen zag er heel 'bijzonder' uit. Het was totaal niet ongemakkelijk ofzo, toch Bert?

Na de nacht kwamen de tips aan bod. Zo vond Bert dat er meer licht in de badkamer zou moeten zijn. Tijdens het scheren had hij maar licht van één kant. Benjamin miste slechts één ding; een grote spiegel. Hij wilde dolgraag zichzelf zien. Niet puur om zichzelf, maar om te zien wat hij aanhad en hoe hij er uitzag. Vooral Anja had moeite om zich in te houden, maar leek wel blij met de 'opbouwende' kritiek.

Het tweede Bed and Breakfast die beoordeeld werd, was van Margereth en Bert. Zij hebben gastvrijheid vrij hoog zitten. Zij zien het 'opbouwende' kritiek als iets positief. Zo willen zij hier van leren om hun Bed and Breakfast beter te maken. Benjamin is vooral blij met de spiegels. Niet één, niet twee, maar wel drie lange spiegels voor hem. Zijn dag kon volgens mij niet meer stuk.

Anja en Pierre zijn heel blij met hun kamer. Zij 'vermaken zich wel' aldus Anja. Voor het uitje hebben Margereth en Bert een bezoek aan een kerk geregeld. Daarna ging het gezelschap door naar de wadden. Eenmaal aangekomen kregen zij uitleg over de klei. Want er stond iets te gebeuren met klei.

Benjamin hoopte dat zij potten zouden bakken. Maar helaas pakte dit anders uit. De gasten mochten een portret maken van klei. Dit leverde hilarische momenten op voor zowel Marion en Benjamin als voor Anja en Pierre. Dus tot zover was het allemaal leuk en gezellig.

Maar het slapen ging niet helemaal vlekkeloos. Marion vond het plafon te laag. Ook miste zij een raam om uit te kijken. Pierre had vooral last van een balk voor de televisie. Dat vond hij maar lastig en niet logisch. Dus had hij meteen een paar mooie tips voor Margereth en Bert. Gelukkig maakte het ontbijt heel veel goeds. Zelfs het eitje zat er warmpjes bij; deze had namelijk een mutsje op gekregen. Daar smelt je toch, als kijker, van?! Tenminste, ik wel hoor.

Marion en Benjamin hadden geen tips. Zij vonden het allemaal prima in orde. Maar Pierre ging helemaal los over de balken. Die mochten wat hem betreft wel weg. Ook maakte de koelkast in de slaapkamer lawaai. Maar Bert was vergeten om de stekker eruit te halen. Want dat kan dus gewoon hé? Je kunt de stekker van de koelkast dus uit het stopcontact halen. Heel fijn dat dat dus gewoon kan. Hiervoor bood Bert dan ook zijn excuses aan.

Als derde en laatste werd de Bed and Breakfast van Marion en Benjamin beoordeeld. Vooral de kunst van Marion viel meteen op. Zij heeft haar Bed and Breakfast in Lelystad. Meteen bij aankomst zeurt Anja alweer. De ontvangst is prima, maar helaas beviel de kamer niet echt. Benjamin gaf aan dat er in de kamer een 'theezetter' aanwezig was. Volgens mij is dat een duur woord voor waterkoker.

Margereth en Bert vonden het heel leuk en netjes. Zo waren er klerenhangers aanwezig, heel belangrijk! Nadat iedereen de kamers had gezien, werd het tijd voor het uitje. Marion had geregeld dat iedereen naar de Batavia kon kijken. Het beeld van 'de hurkende man' was voor Benjamin een bijzonder stuk. Waarom hij dit zo mooi vond is voor mij een raadsel. Ik vond het zelf een beetje groot en een beetje aanwezig.

De verlichting was helaas niet zo'n succes op de kamer. Bert merkte dat de lampen niet door een man waren gemonteerd. Nu weet ik niet of dit discriminerend bedoeld is. Daarnaast viel Pierre op dat de douchekop vrij los zat. Maar de ontbijttafel was dan wel weer goed gedekt. Aan alles leek te zijn gedacht. Zo ontvingen Marion en Benjamin hun gasten in klederdracht.

Bert gaf vooral aan dat hij de verlichting niet heel goed vond. Anja miste vooral de kleur in de kamer. De ontvangst was vooral heel kleurrijk, maar in de slaapkamer niet. Maar Marion ging er direct tegen in. Het werd geen pittige discussie, maar leuk vond Marion het niet. Een slaapkamer is er juist voor de rust. Hier moet ik Marion wel gelijk in geven.

Anja en Pierre hebben deze aflevering gewonnen. Nu kan ik beter zeggen; Anja heeft gewonnen. Maar zonder Pierre zou Anja Anja niet zijn. Ze hebben elkaar nodig, dat is wel logisch. Maar ik zou zelf liever bij Marion en Benjamin willen overnachten. Al is het allemaal maar om de ruimte en de mooie ontbijttafel. Ook de omgeving in Lelystad zag er mooi uit.

Al met al was het weer een gezellige aflevering van Bed and Breakfast. Ik kijk nu alweer uit naar volgende week maandag. Want dan is er weer een nieuwe aflevering te zien. Aan de promo te zien gaat dat vast ook weer een leuke aflevering worden.

Tot volgende week!

Bed and Breakfast is iedere maandagavond om 21.15 uur te zien bij Max op NPO 1.

Foto: Max