Liefdevolle post: Tijdens de reünie wordt het duidelijk, véél vragen stellen!
Bron: RTL

Liefdevolle post: Tijdens de reünie wordt het duidelijk, véél vragen stellen!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Lieve allemaal,

Jullie stonden te popelen voor de ingang van het Centraal Ketelhuis in Amersfoort om bekend te maken hoe het jullie is vergaan na de hectische periode met ál die mannen en vrouwen over de vloer. Eindelijk krijgen jullie je leven weer terug en worden jullie verlost van hun zwijgplicht. Dat laatste heeft nogal wat voeten in aarde gehad, zal later blijken.

Marian is voor de verandering een keer niet in het wit gekleed, maar in het knalrood, mét stukje blote buik en uiteraard is haar ietwat te ronde ‘schiewawawa’ Amy er ook bij. Leendert heeft volgens mij maar één colbertje. Ik zie wéér dat donkerblauwe jasje met waarschijnlijk ook hetzelfde witte overhemd. Tijd voor wat kleur (in je leven) Leendert!

Het wordt tijd om de B&B eigenaren op het bankje bij Art te parkeren en het over hun avontuur te hebben en uiteraard over wat ze ervan geleerd hebben (of niet). Ik zie meteen dat niet alle kandidaten die zich opgegeven hebben aanwezig zijn. Zo mis ik Silvana (mogelijk dat ze bij een tandarts zit, om alles wat er niet was, aan te vullen) en ook de Duitse blonde krullenbol van Bram zie ik niet. Nou was zij er ook maar 3 uur of zo.

Yamie-Lee (van Bram) schittert ook door afwezigheid. Die zit waarschijnlijk thuis te oefenen in haar moestuin. Wat is nou een plantje is en wat is onkruid en waar mag je met je billen in gaan zitten en waarin écht niet. Ook Erwin (van Debbie) is er niet. Je weet wel, die met die rode snollenbak, die hoerensloep, die bloedordinaire (gehuurde) cabrio waar Debbie zich dood voor schaamde en waar ze incognito instapte. Dit laatste uit pure beleefdheid. Verder mis ik zo op het eerste gezicht niemand. Zélfs Tamara (van Martijn) is van de partij.

Walter mag als eerste op het bankje en naast hem zitten Anne en spiruwele Claudia. Walter is gelúkkig niet verkouden en kan de vragen beantwoorden. Hij heeft veel reacties gehad. Ook van mensen die het niet snappen. De eerste domme opmerking komt meteen uit zijn mond. Walter leest namelijk geen negatieve reacties. Niet? Hoe weet je dan dat ze negatief zijn, als je ze niet leest? Of voelde je de negatieve energie in zo'n bericht van afstand?

Ingrid is er ook. De ‘fuck you’ Ingrid die heel onverwachts en boos vertrok. Gelukkig begrijpt Walter het. Hij was tenslotte ziek. Ooooh ga toch weg Walter met je verkoudheid. Je bent nu gelukkig wel eerlijk, dat uiterlijk écht het belangrijkste voor je is en dat je op jonge vrouwen had gehoopt. Je bent nu verliefd op ene Annemiek en de blikken van Corina spreken boekdelen. Snel terug naar je zweettempel Walter!

Joy en Dani zijn de volgende en daar kunnen we kort over zijn. Die zijn nog samen. Genoeg over de man die zijn ‘inner line of purpose’ heeft gevonden. Terug naar je halve Mount Joy met je meisje. Ik ga verder geen woorden vuil maken aan dit grote kind die zichzelf op alle fronten tegenspreekt.

Martijn heeft wel het een en ander geleerd van dit avontuur. Hij moet (net als veel andere mannen van dit seizoen) vragen stellen, véél vragen stellen en dat doet hij nu. De héle dag vragen stellen! Hij heeft bepaalde dingen niet zo netjes gedaan. Hij weet zelf niet waar het onder andere met Tamara fout is gegaan. Daar had hij de grootste klik mee maar die klik eindigde ook heel snel na een ruzie over gebrek aan eten en aandacht. Weglopen tijdens een discussie is zó niet oké Martijn!

Tamara vind ik echt zó dapper dat ze naast hem gaat zitten! Martijn weet nog steeds niet wat hem zo boos heeft gemaakt en Tamara doet nóg een poging. Ten eerste stuur je als kerel zijnde, niet zomaar een vrouw de straat op en veel verder komt Tamara niet, want Martijn onderbreekt haar keer op keer. Enkele reis terug naar Thailand Martijn want jij hebt alleen tijd voor je bedrijf.

Ook voor Marian is het geen liefde geworden. Van haar hadden alle mannen (nou ja bíjna alle mannen) wel mogen blijven. Gewoon gezellig. ‘Advocaatje leef je nog’ krijgt 1 vraag van Art, maar begint meteen te ratelen als een grammofoonplaat. Art probeert hem zijn mond te snoeren en na een tweede duidelijke hint lukt het en is de pinguïn stil. Fijn om te zien dat Marian haar nepwimpers thuis heeft gelaten. Ze ziet er zóveel natuurlijker uit (voor zover mogelijk)!

Er is in mijn ogen maar één man van Marian die de show steelt en dat is Olof. Wat een heerlijke lieve man. Hij kan niet meer over straat zonder herkend te worden en dat vindt hij PRIMA. Massa’s selfies maakt hij met fans, allemaal BEST en hij blijft maar lachen. Wat een heerlijkheid die man. Hij is bijna mijn favoriet. Bijna dan hé, want er kan er maar één écht de favoriet zijn en dat is voor mij Paultje!

Bij Bram in Zweden wordt de boerderij draaiende gehouden door tulband vriend Daniél. Carolien zit naast Bram maar heel erg blij kijkt ze niet en ik weet even niet wat ik ervan moet denken. Bram en Carolien hebben een paar weken samengewoond om te voelen hoe dat is en Carolien vond het geweldig. Eenmaal weer in Nederland voelde ze wel dat er iets veranderd was bij Bram en ja hoor. Voor Bram kwam het duidelijk te dichtbij en hij heeft er een punt achter gezet. Ondanks dat ze er ‘goed over gepraat hebben ’ is het snel duidelijk, dat dit NIET de keuze van Carolien was.

In een ooghoek had ik het al gezien. Aaannna zit te snotteren op haar stoel en is zichtbaar geëmotioneerd. Ze komt maar moeilijk uit haar woorden voelt zich weer zoals tijdens dat moment, dat Bram zei dat hij voor Carolien had gekozen. Mooie, pure Anna (met de nadruk op puur en nee ik ga het niet weer over die bossages onder haar oksels hebben! Ieder z'n eigen struik!)  Ik had je de liefde zó ontzettend gegund Anna. Art vraagt of Anna verliefd is op Bram, maar ze weet het niet zo goed en ze wil (kan) ook geen antwoord geven over haar gevoel voor Bram. Zouden bij Bram de doppen nog van zijn ogen vallen?

Vrolijke Suus, die alles ‘stoked en chill en nice’ vond, wil heel graag terugkomen, met haar camper, maar dan gewoon voor de gezelligheid. Ze bedankt Bram nog een keer en vindt eigenlijk alles gewoon cool. Wat een schatje dit meisje, maar gewoon nog erg jong.

De smaakmakers hebben ze duidelijk bewaard tot het laatst. Ik was erg benieuwd naar Petri. Of we een andere Petri zouden zien dan in de afleveringen, maar volgens mij is ze helemaal zichzelf geweest tijdens de bezoekjes van haar mannen. Gewoon niet aardig. Haar gevoel voor humor is ook erg bijzonder. Zo bijzonder dat zelfs Art het niet snapt. Hij gaat in op haar opmerking dat ze het al bijzonder vindt dat er überhaupt iemand gereageerd heeft op haar oproepje. Nou dat was een grapje Art, want ze vindt zichzelf de hoofdprijs.

Over het snoei incident wil ze het absoluut niet meer hebben! Blijft een gevoelig punt. Is dit nou een grapje of niet? Hans wil het er wél over hebben. Hij heeft massa’s aanbiedingen gehad om als tuinman aan de slag te gaan en de vrouwen lagen ook voor hem in de rij. Empathisch vermogen heeft Petri nog steeds niet en dat zal ze ook niet krijgen. Ze is gewoon zo.

Bij Leendert en Thalia is iets heel erg fout gegaan. Het leek zo ontzettend goed te gaan, maar niets is minder waar. Ik had je al gewaarschuwd Leendert. Gewoon té veel temperament voor je. Thalia heeft aangegeven dat ze zich zéker niet aan gaat passen aan hem. Zo heeft Leendert gezegd, dat ze maar even op moet schieten met ontbijten. Leendert ontbijt namelijk niet. Thalia wel en daar neemt ze haar tijd voor.

Zeven vrouwen heb je gehad Leendert. Wat zegt dat over jou?  Jorien sprong er ook wel uit, maar die kreeg eigenlijk geen kans. Nu vliegen de complimenten haar om de oren en een hapje eten zit er wel in, maar dat alleen op vriendschappelijke basis. Je hebt je kans gehad Leendert en die heb je niet gepakt!

Last but not least en ik moet bekennen dat ik dit best wel spannend vond. Debbie en Paul(tje). Ik vind ze zoooooo leuk samen! Hengst Harry, nu zonder baard, zit in de studio en Han krijgt nogmaals excuses voor het gebrek aan aandacht van Debbie. De geheimhoudingsplicht is hun zwaar gevallen omdat iedereen vroeg: “Waar is Paul?” en ik kom niet meer bij als ik zie hoe ze dit opgelost hebben!

Paul is een paar dagen in Nederland geweest, maar ook héél snel weer terug gekomen. Paul blijkt gewoon illegaal en undercover te hebben gezeten bij Debbie in de B&B. Niemand mocht hem daar zien, dus een vermomming was wel op z’n plek. Mét petje en een zonnebril ging Paul de honden uitlaten. Uiteraard keek Debbie eerst of de kust veilig was. Er was telefonisch contact als Paul weer bijna bij de B&B was, of hij weer veilig z’n bunker in kon. Nu snap ik de witte benen van Paul ook!

Debbie en Paul hebben elkaar hélemaal gevonden en zodra Art dit uitspreekt, gooit Debbie haar benen en de rest van haar lijf in Paul zijn armen. Ze hebben verkering! Op naar nog heel veel gelukkige jaren samen! Ik word hélemaal blij van dit koppel. Die Gin Tonic heeft ervoor gezorgd dat Debbie hem plat op zijn snuit heeft gebuffeld. Nou die kende ik nog niet, maar het resultaat mag er zijn! Twee blije eitjes op de bank.

En hiermee stopt voor mij ook dit avontuur weer. Ik heb ervan genoten om alles voor jullie op ‘papier’ te zetten en ik hoop dat jullie ‘de knipoog en de zak zout’ hebben opgemerkt, alhoewel sommige reacties op facebook anders deden vermoeden. Ik wil jullie graag bedanken voor het lezen van de brieven en het leveren van het commentaar. Ik ga me weer opmaken voor een seizoen ‘Married At First Sight’ (m’n andere guilty pleasure). 

Ik wens jullie allemaal heel veel liefde toe!

Groetjes Sonja

Niks missen en meepraten over B&B Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!