Isaac doet mee aan Een Jaar Van Je Leven: ‘Ter voorbereiding Big Brother teruggekeken’
Bron: Talpa / William Rutten

Isaac doet mee aan Een Jaar Van Je Leven: ‘Ter voorbereiding Big Brother teruggekeken’

Geschreven door Daniël Schalk

De 39-jarige restaurantmanager Isaac laat zijn zaak in de steek om zijn droom waar te kunnen maken: met het prijzengeld van één miljoen euro zijn eigen lunchroom beginnen. Isaac bereidt zich mentaal voor op Een Jaar Van Je Leven. “Je moet alles openhouden. Eigenlijk kan het alleen maar meevallen als je niet uitgaat van een waterbed, een jacuzzi en een sauna”, vertelt hij tegen Showbizznetwork.nl.

Je zag de kandidatenoproep voorbijkomen…

Om 3 uur ’s nachts.

En wat dacht je toen?

Ik kwam thuis van werk en ik ging zitten. Als ik thuiskom moet ik even laten bezinken wat er die dag allemaal is gebeurd en op een gegeven moment zag ik op mijn laptop die oproep voorbijkomen. Ik dacht: ‘zo, dit is een apart programma, dit is iets dat mij past.’ Ik heb altijd al aan zo een soort programma mee willen doen en dit sprak mij gelijk aan.

Wat verwacht je van het avontuur?

Ik verwacht eigenlijk heel weinig, want wat ik weet is dat we alleen de basisbehoeftes hebben. We beginnen bij nul en je moet het zelf gaan opbouwen, dus ik verwacht eigenlijk niks. Het kan alleen maar meevallen als ik straks een bed met een kussen heb. Je bereid je voor op iets wat je niet weet, dus je moet alles openhouden. Eigenlijk kan het alleen maar meevallen als je niet uitgaat van een waterbed, een jacuzzi en een sauna. Als je die luxe wel verwacht en er is niks, dan kom je van een koude kermis thuis.

Hoe bereid je je dan voor als je niet weet wat er komen gaat?

Ik ben in mijn hoofd al bezig met het spel. Ik ben het zelfs al aan het uitschrijven: welke stappen en welke elementen, na hoeveel dagen kan een mens gaan veranderen? Je haalt toch wel heel veel dingen weg van mensen, zoals je telefoon. Ik ben telefoonverslaafd, die wordt ook ontnomen. Na een bepaald aantal dagen krijg ik waarschijnlijk stuiptrekkingen omdat ik mijn telefoon mis. Dat heeft iedereen straks. Dat is het moment dat je kan happen bij iemand. Op die manier ben ik al bezig met het spel.

Bereid je je dan ook voor door andere realityshows terug te kijken?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik in mijn voorbereiding Big Brother en Utopia heb teruggekeken. Puur hoe ze beginnen. Hoe gaan ze het huis in? Ik heb ook Million Dollar Island gekeken. Niet het hele programma, maar puur het begin. Die eerste tien dagen, die zijn het belangrijkste. Als mens ga je daarin veranderen.

Hoever ben jij bereid om straks te gaan?

Ik ben bereid om door muren heen te gaan. Zolang het wel netjes blijft, want je wil niemand echt persoonlijk raken. Ondanks dat we weten dat het een spel is, vind ik wel dat je elkaar altijd moet respecteren, maar tot een bepaalde hoogte. Daar probeer ik op te letten, maar ik ga wel heel ver. Uiteindelijk wil je winnen. Er kan maar één iemand winnen, dus je moet er 39 uitspelen. Ik zal dus heel hard aan de spreekwoordelijke boom moeten schudden totdat er 39 appels uit vallen.

Je bent in het dagelijkse leven manager. Wil je straks ook de leidersrol pakken?

Nee, ik kijk gewoon eerst lekker de kat uit de boom. Ik wacht rustig af. Er zijn altijd haantjes die de voorste willen zijn, er zijn altijd mensen die op tafel willen gaan staan. Dat mag allemaal van mij, want ik ga eerst goed kijken naar de mensen met wie ik ga samenwonen, wie het dichtst bij mij passen en wie juist niet bij mij passen. Ik hoef niet gelijk de managerrol te hebben daar, absoluut niet.

Wat voor mensen passen dan bij jou?

Doorzetters, aanpakkers, mensen die er niet zijn om vakantie te vieren, mensen die creatief zijn en mensen die er iets van willen maken en actief blijven.

Heb je al bedacht wat je met die één miljoen euro gaat doen als je wint?

Zeker! Het miljoen heb ik al uitgegeven, haha. De coronatijd heeft gewoon heel veel bij mij teweeggebracht, zeker financieel. Het eerste wat ik ga doen is dat mijn spaarpot weer wordt gespekt. Het tweede is dat is samen met mijn vriendin, waar ik al 23 jaar mee ga, een lunchroom wil opstarten.

Een Jaar Van Je Leven is vanavond om 21:30 uur te zien op SBS6 en daarna iedere werkdag om 18:20 uur. Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!