Door Natasja’s Ogen: Danny zorgt voor opschudding en Bart is de meesterbakker van de week
Bron: Talpa / William Rutten

Door Natasja’s Ogen: Danny zorgt voor opschudding en Bart is de meesterbakker van de week

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag deelt Natasja haar kijk op Big Brother 2023.

Deze week is het fight for your power week. En met de terugkomst van Danny zijn er weer acht bewoners die gaan strijden voor de power of nomination. In twee verschillende groepen strijden de bewoners voor deze pin. Bij het succesvol voltooien van de opdrachten mogen de bewoners stappen zetten op een soort van ganzenbord achtig spelbord.

Bij ieder nieuw vak waar de bewoners op belanden op het spelbord moeten zij een vraag beantwoorden. Hiermee geven de bewoners een beetje prijs wat ze van andere denken. Onder andere de vraag wie het minst doet in het huishouden kwam voorbij. Charlotte gaf hier Michelangelo als antwoord en later heeft ook Danny op deze vraag hetzelfde antwoord gegeven. Michelangelo vond het niet echt leuk dat Charlotte hem genoemd heeft. Hij vindt zelf dat hij heel veel doet in het huishouden. Dit was niet de enige vraag waarbij Michelangelo werd gekozen. Hij kwam ook naar voren bij de vraag: wie is het meest tactisch? Dat hij daar gekozen werd leek hij weer veel minder erg te vinden. Daar leek hij zelfs een beetje trots op.

En dan is daar ook nog de terugkeer van Danny. Een paar weken geleden eruit gestemd door het publiek, maar deze week weer terug gestemd. En volgens Danny gaat hij het deze keer heel anders aanpakken. Hij gaat genieten van zijn tijd in het huis en minder tactisch spelen. Ik vind het persoonlijk een hele leuke wending dat Danny weer terug is. Hij brengt een frisse wind in het huis en weet de boel lekker op te schudden.

Niet iedereen is namelijk blij met de terugkeer van Danny. En ergens snap ik dat ook wel, want Danny heeft weken thuis kunnen kijken. Hij heeft veel meer informatie dan de bewoners zelf en ergens voelt het ook niet eerlijk dat hij nu net zoveel kans heeft op die prijzenpot als iemand die er wel de hele tijd heeft ingezeten. Jason, Bart en Michelangelo zijn duidelijk niet blij met de terugkeer van Danny. Dat zal waarschijnlijk ook komen doordat zij heel goed weten dat ze een grote kans maken om door hem genomineerd te worden mocht hij de power of nomination winnen. Ik ben wel blij met iemand in het huis die weer even een beetje de boel weet op te schudden. Dat maakt het niet zo voorspelbaar.

Bart de meesterbakker

Deze week was het ook weer tijd voor een geheime opdracht. En Big Brother weet natuurlijk precies aan wie hij welke opdracht moet geven. Dus als er in het geheim een taart gebakken moet worden voor Charlotte dan geef je deze opdracht natuurlijk aan degene die nog nooit een taart gemaakt heeft, namelijk Bart. Gelukkig voor Bart mocht wel iemand hem helpen..

Of hij daar nou zo gelukkig mee moest zijn is nog de vraag. Toen Big Brother zei dat iemand hem mocht helpen was Bart eerst opgelucht. Toen hij hoorde dat Ali degene was die hem mocht helpen was die opluchting gelijk een stuk minder aanwezig. Naast Bart is Ali ook iemand die nooit taarten maakt. Dus dat voorspelde al veel goeds voor de taart. Als Ali vervolgens ook nog niet wakker wordt op de afgesproken tijd staat Bart er alsnog helemaal alleen voor.

Ik vond het wel echt leuk dat precies deze twee mannen gekozen waren om de taart te maken. Al heeft Bart heel erg zijn best gedaan en een mooie taart gemaakt voor Charlotte. Ali heeft vooral ’s nachts nog geholpen om alle versieringen op te eten. Ik begrijp het ook wel het is heel erg lastig om wakker te blijven als iedereen om je heen in slaap valt. En ze hebben natuurlijk ook geen wekker dus waarschijnlijk was ik net als Ali in slaap gevallen. Hij hoeft in ieder geval niet te liegen als de andere bewoners proberen er achter te komen wie de taart gemaakt heeft, hij was het echt niet.

Niks missen van Big Brother 2023? Word lid van onze Facebook-groep!