BNNVARA met online documentaire over hiphopproducer Esko

BNNVARA komt met een online documentaire over de 24-jarige hiphopproducer Stacey Walroud, beter bekend als Esko. Al vanaf jonge leeftijd maakt hij muziek en is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste hiphopproducers in Nederland.

Achter de naam die door de intro van een groot aantal nummer 1-hits galmt, gaat ook een verhaal schuil. Dat verhaal gaat niet alleen over Esko, maar vooral over Stacey. Zijn leven is niet altijd makkelijk geweest. Als zijn ouders op jonge leeftijd scheiden, wordt Stacey steeds bozer. Een boosheid die uitmondt in een opname in een internaat. Althans, hij dacht dat het een internaat was.

De driedelige documentaire ‘STACEY.’ is een openhartig portret over hiphopproducer Esko, die documentairemaker Cesar Majorana een kijkje laat nemen in de dagelijkse gang van zijn leven en hem mee terugneemt naar de moeilijke periodes in zijn jeugd.

Cesar Majorana: ‘Ik ben echt gelukkig met de oprechtheid en eerlijkheid waarmee ik de afgelopen maanden mocht meekijken in het leven van Esko. Deze documentaire is voor iedereen. Of je nu je talent tot het maximale wil benutten, door een moeilijke periode gaat of gewoon naar inspiratie zoekt.’

In de eerste aflevering gaat Esko terug naar de jeugdinstelling die hij zes jaar geleden achter zich gelaten heeft. Zijn moeder, broer en Stacey zelf vertellen hoe hij daar terechtgekomen is en hoe zijn tijd daar was. De afleveringen zijn op 30 april, 2 en 4 mei om 17.00 uur te zien op BNNVARA.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *