Boer Zoekt Vrouw: Maud geniet van een romantisch moment met Evert
Bron: KRO-NCRV / Linelle Deunk

Boer Zoekt Vrouw: Maud geniet van een romantisch moment met Evert

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

In aflevering zes van Boer Zoekt Vrouw maken Rob, Janine en Jouke een keuze en wordt er een kalfje geboren bij Evert. Dat laatste zorgt voor een emotionele Maud. Ik neem jullie mee in de gebeurtenissen en kijk of mijn voorspellingen nog kloppen.

Janine (32 jaar oud) een schapenhouder uit Limburg:

Janine gaat samen met de mannen verder met het scannen van de schapen. Zij ziet zelf ook dat Michiel meer naar haar toe trekt en Sander het minst. Zij geeft ook aan dat ze dit wel begrijpt en zelf misschien ook eerder zoals Sander zou zijn. Met Sander bespreekt ze weer of hij het niet heel moeilijk gaat hebben met van Friesland naar Limburg te komen voor haar.

Hij geeft aan dat hij dan nooit zou hebben geschreven. Ik merk wel dat Janine steeds bevestiging vraagt bij Sander. Michiel wordt zelfs jaloers van het gesprek, ook hij merkt dat de vragen tussen Janine en Sander wat dieper gaan dan de gesprekken die hij met haar heeft.

Als Yvon langskomt vraagt zij aan de mannen hoe zij er in staan. Ze vinden alle drie Janine heel erg leuk, vooral bij Michiel is dit heel goed te merken. Hij verwacht ook dat hij mag blijven. Sander verwacht dat hij naar huis moet. Janine denkt dat Sander het niet meer ziet zitten, omdat hij zich een beetje terug trekt.

Yvon geeft aan dat zij die vragen aan de mannen moet stellen en niet het zelf moet gaan invullen op basis van wat zij ziet. Ook geeft Janine aan dat zij het lastig vindt en niet zeker weet of de ware er tussen zit. Uiteindelijk kiest ze ervoor om Michiel naar huis te sturen, omdat hij te lief voor haar is. Mijn eerste voorspelling bleek dus te kloppen.

Ook al heeft Michiel de laatste tijd alle aandacht opgeëist kiest Janine er toch voor om hem naar huis te sturen. En ondanks dat zij dacht dat Sander geen interesse meer heeft besloot ze hem toch te laten blijven. Dit wijst er voor mij wel op dat zij Sander echt leuk vindt. Ik vermoed nog steeds dat zij uiteindelijk voor Sander kiest.

Hans (69 jaar oud) een paardenfokker uit Noord-Brabant:

Bij Hans vinden de twee overgebleven vrouwen het tijd voor een goed gesprek. Dinie bespreekt dat ze vindt dat hij af en toe bot reageert. Hans legt uit dat het in de wei vanuit veiligheid komt, dat hij wel snel moet schakelen en daardoor kortaf kan zijn. De vrouwen begrijpen dit, maar Dinie geeft wel aan dat hij het ook aan de telefoon tegen zijn dochter doet en daar wel op kan letten. Hans wordt zelfs een beetje emotioneel van de gesprekken.

De volgende ochtend geeft Dinie aan dat zij slecht heeft geslapen en veel heeft liggen piekeren. Ook Annette geeft aan dat ze het heel erg intensief vindt, ze heeft al lang niet meer gedatet en nu gaat het allemaal wel erg snel. Dinie vindt het allemaal te dichtbij komen en heeft misschien de dood van haar man nog niet goed verwerkt.

Ik vermoed dat Dinie uit eindelijk zelf gaat besluiten om weg te gaan. Zij is er nog niet klaar voor na het overlijden van haar man. Hans zal dan overblijven met Annette en dat is denk ik voor hem ook de beste keuze. Ook al vindt zij het nu iets te snel gaan zullen zij wel erg goed bij elkaar passen. En zodra straks de camera’s weg zijn kunnen zij het rustiger aan gaan doen.

Jouke (31 jaar oud) een melkveehouder uit Friesland:

Jouke gaat met zijn vrouwen aan de slag op de boerderij. Hij neemt Marion mee voor een één op één gesprek waarin zij vraagt naar zijn eventuele drugsgebruik en duidelijk laat merken dat zij daar niet van houdt. Ze is wel erg bezig met wat zij allemaal niet leuk vindt aan hem, zoals de vorige keer al over het feit dat hij rookt.

Hierna komt Yvon voor het keuzemoment, zij bespreekt met de vrouwen hoe zij zich voelen. Zij vinden Jouke alle drie erg leuk en zouden het allemaal erg vinden om naar huis te gaan. Ook aan Jouke vraagt ze wat hij voor de vrouwen voelt en waarop hij zijn keuze maakt. Hij verteld dat hij degene naar huis gaat sturen waarvan hij verwacht dat zij te pittig is voor hem. Iets dat hij vooraf juist aangaf te willen, maar nu kiest hij daar toch niet voor. Dit gaf mij al een voorgevoel wie hij naar huis zou sturen. Er was inmiddels maar één vrouw die pittige vragen aan hem stelde.

Zoals ik verwachtte stuurde Jouke Marion naar huis. Ik had eerder juist verwacht dat hij met haar zou eindigen. Toch kwam ik daar eerder al op terug, omdat Marion hele pittige vragen stelt. Zij was er tegen dat hij rookt en nu ook weer met het drugs gebruik. Die voorspelling klopte dus inderdaad.

Karlijn en Lotte blijven over en eerst dacht ik echt dat hij voor Karlijn zou kiezen, maar ik zie ook een steeds leukere Lotte naar voren komen. Het ligt er echt aan of Jouke straks toch gaat voor een beetje pit, dan zal hij voor Karlijn gaan. Of dat hij dit helemaal laat vallen. Dat zullen we moeten afwachten.  

Na het vertrek van Marion hebben Lotte en Karlijn samen een gesprek waarin zij zich afvragen wat het inhoudt dat Marion weg moest omdat zij te pittig is. Zijn zij wel pittig? En zoekt hij wel een beetje pittig of juist helemaal niet pittig? De vrouwen blijven achter met een hoop vragen, Jouke is al snel weer de boerderij opgegaan om voor de dieren te zorgen. Dat Marion weg moest is hij al snel weer vergeten tijdens het avondeten maakt hij er alweer grapjes over.

Evert (58 jaar oud) een melkveehouder uit Drenthe:

Bij Evert stond deze aflevering vooral in het teken van Maud. Zij heeft eindelijk haar één op één moment met hem. Ze vraagt aan hem of hij haar leuk vindt, Evert antwoord met: ‘ja, goed.’ Een man van weinig woorden, maar dat vindt zij helemaal niet erg want hij zei toch goed.

Al snel probeert hij haar een andere kant op te sturen op de boerderij om elkaar daarna weer te treffen. Zij wil dat niet en blijft liever samen, dan geeft hij aan geen grote prater te zijn. Maud zegt dat zij dat ook niet is, maar dat geloof ik niet. Ze heeft al die tijd haar mond nog niet gehouden.

Vervolgens gaan ze naar een koe die gaat bevallen. Samen met Evert helpt Maud om de kalf op de wereld te zetten. Hierna wordt zij volledig overspoeld door emoties. Ze wordt helemaal romantisch van wat zij net heeft gezien. Ze is heel erg blij dat ze samen met haar geliefde een geboorte mee kon maken.

Naar mijn idee loopt ze wel heel erg snel van stapel, ik kan begrijpen dat het mooi is om te zien. Maar Evert nu al haar geliefde noemen gaat wel wat ver, echt gesproken hebben ze nog niet eens. Cora en Nans hebben we deze aflevering bijna helemaal niet gezien alleen even toen ze naar het net geboren kalfje kwamen kijken.

Volgende week volgt voor Evert het eerste keuzemoment. Ik vermoed dan Maud in ieder geval wel mag blijven. En ik vermoed dat Cora volgende week naar huis gaat. Of Evert moet Maud toch ineens te druk vinden, maar ik denk dat hij haar juist wel  leuk vindt.

Rob (51 jaar oud) een fruitteler uit Gelderland:

Rob besluit met zijn vrouwen de bomen te gaan snoeien. Sonja vraagt aan hem of hij hen wel kent en of hij niet nog wat te vragen heeft. Hij besluit niet mee te helpen en de vrouwen allemaal dezelfde vragen te stellen, zodat hij de verschillende antwoorden kan analyseren. Voor alsnog pakt hij het allemaal te gestructureerd aan en niet echt op gevoel.

Hij vraagt alle drie de vrouwen wat de positieve en negatieve punten zijn aan het verblijven op de boerderij. Dit geeft Wendy weer de kans om te vertellen dat het negatieve straks is dat zij een LAT relatie gaan krijgen omdat zij door haar kinderen niet bij hem kan komen wonen. Dit gesprek hebben we al een aantal keer eerder gehoord. Ik denk niet dat het Rob uit maakt, hij lijkt haar wel nog steeds erg leuk te vinden.

Ook voor Rob is het tijd voor de eerste keuze, Yvon bespreekt eerst met de vrouwen hoe zij er in staan. Silvia geeft aan dat zij wel al iets voor Rob voelt, Sonja voelt nog niets en Wendy kan het gevoel nog niet plaatsen. Wel geven Silvia en Sonja aan dat hij meer vragen mag stellen en interesse mag tonen. Tijdens het gesprek tussen Yvon en Rob geeft hij eerlijk aan dat hij de eerste avond te opgewonden was en te veel over zichzelf vertelde.

Uiteindelijk stuurt Rob Silvia naar huis. Dit ging geheel tegen mijn verwachting in. Ik had echt verwacht dat Sonja naar huis zou gaan, maar Rob gaf aan dat hij de minste klik voelde met Silvia. Dat kan natuurlijk, maar op televisie kwam dit heel anders over. Maar misschien is dit ook maar hoe het in beeld komt. Ik denk nog steeds dat hij als laatste overblijft met Wendy.

Volgende week gaat de logeerweek verder en gaan we zien hoe het verder gaat op de boerderijen. Dan moet ook bij Evert de eerste kandidate de boerderij verlaten.

Niks missen van Boer Zoekt Vrouw én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!