Boer Zoekt Vrouw: Claudia is nieuwsgierig naar de mannen, maar laat dit niet merken
Bron: KRO-NCRV / Linelle Deunk

Boer Zoekt Vrouw: Claudia is nieuwsgierig naar de mannen, maar laat dit niet merken

Geschreven door Natasja Landman

De logeerpartij is nog steeds in volle gang. De boeren en logees maken zich op voor het eerste diner en eerste nacht samen. De boeren hebben nog alle tijd om de logees te leren kennen voor het keuzemoment. De eerste keuze zal voor de tweede nacht worden gemaakt.

Haico (42 jaar) een melkveehouder uit Denemarken:

Bij Haico is het een beetje zoeken tijdens het maken van het avondeten. Hij kan de pannen niet vinden, maar met elkaar lukt het toch om een maaltijd op tafel te zetten. Moet zoeken in zijn eigen huis naar pannen. Jasmijn vertelt openhartig dat ze het vroeger lastig zou hebben gevonden dat zij 16 jaar jonger is dan Haico. Nu maakt het haar niet meer uit, als het goed zit dan zit het goed. Wel betwijfel ik of het echt goed zit, omdat Jasmijn toch echt wat jonger en wat stiller is. Maar Wendy vraagt zich ook af of het wel goed zit. Ze merkt een mindere klik en zij heeft nog geen moment met hem samen gehad.

De vrouwen vragen aan Haico wat hij verwacht van een vrouw erbij. Hij verwacht wel dat een vrouw haar eigen leven heeft en niet mee hoeft te helpen op de boerderij. Dat vind ik ergens wel mooi, maar ook wel lastig als je naar Denemarken verhuist om dan je eigen leven op te bouwen. Eindelijk hebben Haico en Wendy even een moment samen en hebben ze het over het reizen van Wendy. Daar wil ze wel mee stoppen nu haar dochter richting de puberteit gaat. Haico vindt alle drie de vrouwen leuk en ze hebben alle drie min- en pluspunten. Tijdens een moment samen met Ellen is zij erg recht voor zijn raap als zij hem vertelt dat ze hem leuk en aantrekkelijk vindt. Vroeger had zij dit niet zo snel toegegeven, maar je kunt je beter openstellen en teleurgesteld worden dan dat je later spijt hebt omdat je je niet hebt opengegeven. Ik snap dit volkomen en ik vind het juist een mooie eigenschap van haar.

Nog steeds vind ik dat Ellen het beste bij Haico past. Haico geeft ook aan erg blij te worden van het enthousiasme van Ellen. Dat vind ik al een mooie basis. Ik verwacht dat Wendy de eerste is die naar huis moet. Ik zie daar ook niet perse een klik mee. Die klik zie ik eerder met Jasmijn al moet zij zich ook nog iets meer gaan openstellen. Misschien als er nog 2 dames zijn kunnen ze de tijd verdelen zodat ze allebei even een moment alleen met Haico hebben.

Claudia (57 jaar) een melkveehouder uit Frankrijk:

Claudia en de mannen hebben diepgaande gesprekken over haar overleden man. Ze is echt op zoek naar een nieuw maatje, dat had haar man haar ook gegund. Haar man is acht jaar lang ziek geweest en in die tijd hebben zij wel besproken dat Claudia een nieuw maatje nodig heeft. Voor Claudia is het erg fijn dat ze nog over haar man kan spreken en diepgaande gesprekken met de mannen kan hebben. Ook haar dochters zitten erbij en vertellen over hun vader.

De volgende ochtend is René al vroeg aan het spoken op de boerderij. Hij heeft slecht geslapen door de vele indrukken. Dat snap ik, dat zou ik ook hebben. Claudia vindt wel nog steeds dat ze de juiste mannen heeft uitgekozen. Ze is naar alle drie erg nieuwsgierig en ze vallen zeker niet tegen. Ik zie alleen helemaal niet dat zij nieuwsgierig naar de mannen is. De meeste gesprekken gaan over haarzelf en vorige week ging ze juist veel te veel al in op de toekomst. Maar helemaal niet over het leren kennen van de mannen. Ik weet het daardoor echt nog steeds niet bij Claudia. Ik blijf nog steeds bij mijn gevoel dat Claudia niet de liefde gaat vinden via dit programma. Misschien is het goed dat ze zich weer een beetje leert open te stellen en dan uit eindelijk weer verder gaat daten buiten de uitzendingen om.

Richard (32 jaar) akkerbouwer uit Slowakije:

Richard gaat met de vrouwen over het land kijken naar de wilde dieren die op het landgoed lopen. Ze zien best veel dieren lopen en Richard geeft aan dat dit een reden is dat de grond goedkoper is in Slowakije. Robin heeft het gevoel dat zij elkaar nog moeten vinden. Ze voelt de klik nog niet echt tussen haar en Richard. Richard stelt haar weinig vragen en ze merkt dat ze geen klik hebben op het gebied van humor. Ze hoopt de volgende dag nog wat meer gelegenheid te hebben om met hem te praten.

Ik dacht eerst dat Robin wel een goede kans zou maken, maar ik zie het steeds minder nog gebeuren tussen haar en Richard. Ik zie geen klik, maar ik zie het ook niet echt heel erg met een andere vrouw. Marlies heeft wel al een heel toekomstplan zij zou goed aan het werk kunnen als dierenarts in de omgeving van de boerderij van Richard. Daar is altijd vraag naar. Ik weet echt niet met wie hij gaat eindigen. Ik gok nu dan het meeste nog op Marlies, maar ik kan dit nergens op baseren.

Bernice (23 jaar) melkveehouder en paardenfokker uit Zweden:

Bernice heeft nog nooit gekookt in haar nieuwe huis, het is daarom even zoeken maar gezamenlijk lukt het toch om een eetbare maaltijd op tafel te zetten. Wel starten ze eerst even met bidden want Yorick is gelovig. Het is verder geen onderdeel van gesprek, de rest laat hem gewoon stil zijn gang gaan. Bernice geeft aan er niets tegen te hebben, maar ze is zelf niet gelovig. De andere mannen stellen dan nog meer vragen aan hem over het geloof dan dat Bernice doet.

De volgende ochtend geven de mannen aan dat zij niet goed hebben geslapen aangezien er geen gordijnen zijn in de slaapkamer. Bernice reageert daar niet echt op, ik vind het wel erg slecht dat zij de mannen in een kamer laat slapen zonder gordijn. Kleine moeite om daar even iets voor te regelen. Tijdens het ontbijt praten de mannen meer met elkaar dan met Bernice. Ze geeft aan dat ze alle drie nog als vrienden voelen, ze weet ook niet wat ze moet gaan voelen. Ze is niet bekend met het hebben van gevoelens. Ze twijfelt ook heel erg over de vragen die ze wel of niet moet gaan stellen en besluit het dan maar niet te doen. Bernice gaat echt alleen eindigen. Dit wordt helemaal niets met deze mannen.

Piet (63 jaar) koeienboer en akkerbouwer uit Duitsland:

Piet is blij dat hij morgen nog een dag heeft om de beslissing te nemen, maar verwacht dat hij er in de nacht wel over gaat nadenken. Waar hij eerder aangaf al gevoelens voor iemand te hebben laat hij dit eigenlijk niet echt merken. Anke vindt het jammer dat zij nog geen moment alleen met hem heeft gehad. Eugenie pakt wel haar momentjes alleen met Piet door steeds bij hem in de buurt te zijn. Ze gaan niet met zijn alle tandenpoetsen Piet en Eugenie vinden dat een privé moment. Dat moet je niet gelijk delen op de eerste avond.

Eugenie voelt wel echt een klik tussen haar en Piet. Gea valt het ook op dat hij meer doet met Eugenie, meer gesprekken heeft en een klik ziet. Zij wordt daar wel heel erg onzeker van. Anke ging samen met Piet even rijden op de heftruck en daar ontstond wel een momentje. Het is erg krap op die heftruck en ze zitten erg intiem en raken elkaar ook steeds aan. Ik weet het niet meer zo goed bij Piet, eerst dacht ik Anke maar nu lijkt Eugenie alle aandacht naar zich toe te trekken. Dat hoeft natuurlijk niet positief te zijn als Piet dat niet leuk vindt. Ergens denk ik at Gea dan afvalt of als hij die aandacht van Eugenie niet leuk vindt toch misschien Eugenie. We gaan het zien volgende week.

 

Volgende week zien we hoe de boeren een keuze gaan maken en dat vooral Bernice daar heel veel moeite mee heeft. Ik ben erg benieuwd, maar heb er wel zin in dat het clubje wat kleiner gaat worden. Dan komen er ook altijd wat meer gevoelens bij kijken en dat maakt het ook wel leuker om naar te kijken.

Niks missen van Boer Zoekt Vrouw én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!