Daniël Dekker verlaat selectiecommissie Songfestival

Radio-dj Daniël Dekker zal niet meer betrokken zijn bij het Songfestival. De afgelopen jaren maakte Dekker onderdeel uit van de selectiecommissie. “Na 10 jaar plezier, passie, muziek, vriendschap en vooral resultaat sluit ik mijn betrokkenheid bij het Songfestival af”, schrijft hij op Facebook.

Daniël verzorgde van 2010 tot en met 2013 het commentaar van het Songfestival. Nadat hij werd vervangen door Cornald Maas, die Daniël in 2010 op zijn beurt verving, werd hij lid van de selectiecommissie. “Ik heb veel mogen doen en meegemaakt”, blikt hij terug op Facebook.

De AVROTROS-dj geeft geen reden van zijn vertrek, maar betreurt het wel. “Met grote dank en liefde voor iedereen die er ècht bij was. Ik ga jullie missen”, schrijft Daniël. Daarnaast noemt hij Ilse DeLange en Anouk ‘helden van de Nederlandse muziek met lef en visie’. “Dank voor jullie vertrouwen”, vervolgt hij.

Sietse Bakker, Executive Producer van het Eurovisie Songfestival volgend jaar in Rotterdam, bedankt Daniël via Twitter voor zijn toewijding voor het Songfestival. “Hij was één van de drijvende krachten achter de Nederlandse comeback en de winst van Duncan Laurence. Dankbaar voor zijn inzet”, schrijft Bakker.

Foto: AVROTROS / Ruud Baan

Geef een reactie