De Verraders Halloween: Nog een broedermoord?
Bron: RTL / Jasper Suyk

De Verraders Halloween: Nog een broedermoord?

Geschreven door John Holdorp

De eerste vier afleveringen zijn op een goede en slechte manier bepaald door de verraders, de eerste aflevering door (zoals hij zelf zei): de slechtste verrader ooit. Dave Roelvink werd zo zenuwachtig dat hij snel doorzien werd en mede met een mes in zijn rug van collega-verrader Frits Wester werd hij verbannen.

Daarna kwamen twee afleveringen waarin Frits als een soort schaakgrootmeester het spel naar zijn hand zette, maar waarbij hij zijn hand overspeelde. Hij zorgde voor de komst van de vervangende verrader Hugo Kennis en wist collega-verrader Soundos twee keer over te halen zijn idee om te moorden uit te voeren. Het leek erop dat Frits - die naar eigen zeggen vier stappen vooruitdacht - het spel ging bepalen, waarbij hij een nieuwe moord op een mede-verrader niet uitsloot.

Maar de sluwe Soundos realiseerde zich ‘s nachts dat ze zich had laten manipuleren door Frits en besloot hem met verve met een ontzettende vaart onder de bus te gooien en liet Frits min of meer stamelend achter aan de ronde tafel, waarna Frits werd verbannen. De tweede verrader die verbannen werd.

Samenwerken zonder elkaar echt te vertrouwen

En dus moeten Soundos en Hugo nu samen verder. Het onderlinge vertrouwen is broos, maar er rust weinig verdenking op hun beiden. Maar werken ze eendrachtig samen of pleegt één van hun een nieuwe broedermoord en sneuvelt de derde verrader? Maar de moord die de twee beramen is een onverwachte. Waar iedereen rekent op het feit dat een vrouw vermoord wordt, blijkt het een man te zijn.

Het ontbijt en corvee brachten weer diverse verdenkingen met zich mee. Hugo voorspelt dat er niet een vrouw maar een man vermoord wordt, omdat er nog een vrouwelijke verrader is. Gwen geeft aan dat haar klomp breek als Dennis de ontbijtzaal binnen zal komen. En uiteraard komt dan Dennis binnen. Ayoub is de man die vermoord is. Tijdens het corvee noemt Hugo Soundos als mogelijke verrader en noemt Soundos Hugo als mogelijke verrader. Zal één van deze twee het overleven?

Als Frank aangeeft met iedereen één op één te willen praten, slaat de schrik erin. Alle getrouwen moeten de naam opschrijven van degene waarvan zij denken dat de verrader is en deze in een kistje in een schoolbus gooien.  De twee verraders moeten een naam opschrijven van degene die zij willen vermoorden en als die persoon het kistje met daarin de namen bij Frank bezorgd verdienen ze extra zilver.

Een vers graf op een eiland

Ze worden in groepjes verdeeld en moeten Frank vinden. Het snelste groepje mag naar de wapenkamer. De eerste twee zijn Bobbi en Hugo. Bobbi heeft de hele weg door een donker bos Hugo de stuipen op zijn lijf gejaagd. Beiden moeten apart in een bootje met daarin een item dat ze nodig hebben naar een eiland varen waar het zilver is verborgen.

Daarna volgen de ander deelnemers met als laatste duo Famke en Dennis. Als Famke net als de anderen op het eiland aankomt, is Dennis er nog niet. Dennis komt de dood tegen die op een brug op hem staat te wachten en hem het briefje geeft waarin staat dat hij vermoord is. Hugo offert dus zijn beste vriend in het spel op.

Tijdens de zoektocht naar het zilver vinden ze het graf van Dennis waarin met verse bloederige letters zijn naam en sterfdatum staan geschreven. Hugo probeert hier te acteren dat zijn maast hier begraven ligt, maar een Oscar zal hij voor dit acteerwerk niet winnen. Sterker nog: met deze acteerWANprestatie gaan zowel Bastiaan als Bobbi hem meteen verdenken.

In het graf waarin het zilver zou moeten liggen ligt geen zilver. Hiermee eindigt deze aflevering in mineur. Dennis is vermoord en er is geen zilver gevonden. En nog twee verraders en vier getrouwen over.

Niks missen en meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!