De Verraders: Een keuze die direct de toon zet
Bron: RTL / Jasper Suyk

De Verraders: Een keuze die direct de toon zet

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Dit seizoen wordt in een Frankrijk gehouden, maar het begint in Nederland. De groepen van de deelnemers waren opgesloten in een soort ouderwetse bunker en kregen direct keuzes om te maken. Keuzes die het vertrouwen direct op de proef stellen. Elke groep van 6 zat opgesloten in een ruimte waar een timer stond. Via een stem kregen ze uitleg. De timer telt af, als hij op 0 staat mag 1 van de 6 naar buiten. Dit totdat iedereen buiten is. Is het team binnen 10 minuten buiten dan verdient dat team 2 zilver broodjes. Het snelste team mag de wapenkamer bezoeken.

En dan gaat bij sommigen de alarmbel al rinkelen. 6 mensen en dus 6 keer een timer van 3 minuten is 18 minuten. Als we binnen 10 minuten buiten moeten zijn is er dus nog iets anders aan de hand. De 3 teams bepalen wie als eerste naar buiten gaat en dit drietal komt direct een essentiële keuze tegen. Op een tafel liggen twee sleutels voor de wapenkamer en staat een rode knop. De keuze is simpel kies je voor jezelf dan mag je een sleutel pakken. Kies je voor de groep mag je direct op de rode knop drukken en geen sleutel pakken.

Hockeyster en teamspeelster Noor kiest direct, zonder te aarzelen voor de rode knop. Jessie aarzelt lang maar kiest de sleutel en ook Selma kiest de sleutel. Wij als kijkers zien direct het gevolg van deze keuzes. Als er op de rode knop wordt gedrukt springt de timer direct op 0 en kan een ander teamlid eruit die ook deze keuzes moet maken. Kiest iemand de sleutel springt de timer die weer af aan het tellen was terug naar 3 minuten! En dus wordt met simpele keuzes direct al een toon gezet.

Don't fuck with the Tink!

De deelnemers die klaar zijn komen de twee andere deelnemers, Ferry en Irene tegen die een gouden band hebben, tegen, Die twee zaten niet in een team en mogen al een wapenkamer sleutel pakken. Team oranje die allemaal direct voor het team kozen zijn het snelste klaar en mogen naar de wapenkamer. De andere twee teams dus niet. Kunstenares Katinka neemt dit direct Selma kwalijk en zoals ze zelf zegt: “don’t fuck with the Tink”. (Haar artiestennaam in Tinkebell) Dus is Selma haar eerste keuze voor een exit.

Na een lange busreis komen de deelnemers aan bij een Frans kasteel.en mogen ze een kamer uitzoeken. En deze verschillen nogal. De kleine Sunny blijkt een soort super suite gekozen te hebben. Noël blijkt een kleine kamer te hebben waar ook een oud kinderbedje in staat en zij durft hier niet te slapen. De altijd nuchtere en sympathieke Nathan heeft geen probleem met ruilen en gaat daar dus slapen.

Al voordat de verraders aangewezen zijn ontstaat al een eerste plannetje. Een groep van de mannen met wie Noor een goed contact heeft denk eraan om de slimme Selma direct weg te sturen. Tijdens het kaarten onderweg is opgevallen dat zij hierin nogal slim was. En dus willen ze slimme Selma wegstemmen. Noor die een klik heeft met Sunny besluit Sunny in vertrouwen te nemen. En kort daarna sluiten 2 andere dames zich bij het gesprek van Noor en Sunny aan.

Documentairemaakster en activiste Sunny vind het oneerlijk dat een groep mannen een jonge vrouw weg wil stemmen omdat ze slim is. En ze besluit dit aan Selma te vertellen die direct een tirade begint over de domheid van (alle) mannen. De mannen konden volgens haar niet tegen hun verlies bij het kaarten.

Dit zijn de drie Verraders

Uiteraard is er een eerste kennismaking met de ronde tafel waar de verraders aan worden gewezen. En uit de gesprekken die Tijl heeft gehad blijkt dat niet iedereen verrader wil worden. Maar sommigen staan te popelen. Waarbij direct Katinka opvalt door haar gretigheid om verrader te worden. Maar ook de slimme Selma en operazangeres Maria willen dit heel graag. De uiteindelijke keuze komt de vallen op Katinka, de meest fanatieke van allemaal, operazangeres Maria en een van de twee Kris Kross broers, Sander die aan had gegeven er geen moeite mee te hebben zijn broer een rad voor zijn ogen te draaien en tegen hem te liegen.

Als de verraders uiteindelijk de eerste keer bij elkaar komen om hun eerste moord te plannen geven beide dames aan Sander aan dat meerdere mensen hem al verdenken door de manier waarop de twee broers naar elkaar hebben gekeken aan de ronde tafel.

Kortom een verrader toont al een soort moordenaars mentaliteit. Een verrader wordt direct verdacht. Selma staat al om meerdere lijstjes om weg te werken en Sunny heeft doordat ze een spel en het echte leven niet direct kan scheiden zichzelf al in een positie gemanoeuvreerd waarin straks een of meerdere deelnemers haar niet vertrouwen.

Meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!