De Verraders Recap: Ik neem je mee in mijn graf!
Bron: RTL / Tom Cornelissen

De Verraders Recap: Ik neem je mee in mijn graf!

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Elke week laat John zijn licht schijnen op wat hem opviel in De Verraders.

“Ik neem je mee in mijn graf” waren de woorden die Jeremy tegen Tom zei toen hij de ontbijtzaal binnenkwam. Dit tijdens een ontbijt met de gebruikelijke taferelen, veel enthousiasme over de komst van deelnemers die niet vermoord waren. Als Jeremy binnenkomt denkt iedereen dat Kathelijn vermoord is. Jeremy gaat hierop op de aanval op zijn maat Tom in de veronderstelling dat Kathelijn vermoord is. En als Kathelijn dan binnenkomt zegt Jeremy dat hij het niet meer weet.

Na het ontbijt heeft Ebru weer een van haar 'verhoor sessies' en dit keer verhoord ze Jeremy. Ergens anders bespreekt een groepje met o.a. Tom en Ishane dat Jeremy zich wel erg verdacht heeft gemaakt. Maar eerst is er de missie waarin met dominostenen 4 staven zilver te verdienen zijn. dit in een nog niet nader aan te geven tijdsbestek.

De terugkeer van de verloren zonen en dochters.

Zij weten niet dat dit tijdbestek bepaald wordt tijdens een missie voor de 4 afgevallen deelnemers die nu terugkeren in het spel. Jill en Bep spelen samen tegen Alex en Mohamed. Het snelste koppel mag naar de wapenkamer. Als een koppel klaar is met hun opdracht moeten ze hun kleurteam ‘bevrijden’. Een team dat bezig is om m.b.v. dominostenen zilver te verdienen.

Alex en Mohamed zijn het snelst en mogen naar de wapenkamer. Beide koppels zijn zo snel dat als zij hun kleurteam, bevrijden deze nog bezig zijn met de dominostenen. Er wordt dus geen zilver gewonnen. De 4 die terugkeren zijn de mensen die op de dodenlijst staan en waarvan 1 de komende nacht vermoord wordt. Mohamed is ook heel gelukkig dat hij het schild wint. De komst van de 4 teruggekeerden zorgt voor veel vragen: zijn ze getrouwen of zijn ze verraders? Mogen ze al direct verbannen worden aan de ronde tafel?

Vuurwerk aan de ronde tafel.

De ronde tafel tenslotte zorgt voor veel vuurwerk. Amin opent direct de aanval op Jeremy. Tom doet ook een duit in het zakje en een deel van het verweer van Jeremy wordt afgedaan als onzin. Vincent benoemt met name hoe Jeremy er bij het ontbijt met een gestrekt been inging. Ebru besluit uit tactisch overwicht juist iemand anders te noemen en zegt op Lucinda te gaan.

En dan komt de stemming. De eerste 3 zijn direct op Jeremy. Dan komen er 2 stemmen voor Lucinda. Maar uiteindelijk is het Jeremy, Jeremy en Jeremy wat de klok slaat waarbij een aantal keren Jeremy zijn aanval bij het ontbijt genoemd wordt als reden. En dus wordt Jeremy met een ruime meerderheid verbannen. Zijn aanval zorgde dus voor zijn verbanning.

En wordt er dus weer een getrouwe verbannen. Tot grote verbazing en woede bij sommigen. De verraders hoeven tot nu toe dus niets te doen. De getrouwen doen het werk voor hen. Terwijl ze zelf moeten beslissen wie van de dodenlijst te vermoorden? Alex, Bep of Jill?