Een Jaar Van Je Leven: Dreigen met naar huis gaan om frikandellen te krijgen
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Je Leven: Dreigen met naar huis gaan om frikandellen te krijgen

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag laat Natasja haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Na een week beginnen de deelnemers steeds meer last te krijgen van het weinige eten in de loods. Ondertussen probeert manager Martin alle chaos nog steeds een beetje in bedwang te houden.

De afgelopen week werd er tijdens de afleveringen veel aandacht besteed aan het eten van de deelnemers. Zo zagen we dat Djedi zoveel honger had dat zij haar eigen bord en het bord van Johan compleet schoonlikte na het eten. Toen haar nog meer borden werden aangeboden besloot ze die niet ook af te likken, dat ging haar toch een beetje te ver.

Toen Johan afgelopen week de loods moest verlaten, nadat hij door Quincy werd weggestemd, reageerde Djedi daar verdrietig op. Van wie moet zij nu het bord gaan schoonlikken? Je zou maar net die paar voedingsstoffen missen door de borden niet af te likken.

Gezeur en geklaag

Als Johan na vertrek belt met het thuisfront wordt hem een bbq beloofd, daar zullen de rest van de deelnemers vast ook wel zin in hebben, maar helaas. Voor hun voorlopig nog rijst met groentes.

Ook deelnemer Wesley heeft last heeft van het weinige eten. Al zegt hij niet echt dat hij last heeft van het weinige eten, maar meer van de sfeer die dit met zich meebrengt. Hij is een positief persoon en kan niet tegen het gezeur en geklaag van de andere deelnemers. Hij besluit dan ook naar huis te gaan.

Na Wesley is het nog niet klaar met deelnemers die naar huis willen. Ook Quincy speelt met het idee om naar huis te gaan. Hij vindt zichzelf ondervoed. Voordat hij echt besluit om naar huis te gaan gaat hij eerst eens kijken of er nog iets te onderhandelen valt met manager Martin.

Hij zet manager Martin een beetje onder druk, als ze niet gevarieerd gaan eten gaat hij naar huis. Persoonlijk vind ik niet dat Martin zich moet overgeven aan de dreigementen van Quincy, maar Martin probeert zijn best te doen als manager en het verzoek van Quincy in te willigen.

Quincy bespreekt vervolgens met andere deelnemers dat hij wel zin zou hebben in een goed gevulde tomatensoep en stokbrood met kruidenboter. Dat is net niet wat Martin besteld heeft en tegen de zin van het kookteam in besluit hij wat producten te ruilen voor patat met frikandellen.

Frikandellen-gate

Er ontstaat zoals altijd weer een flinke discussie. Er ontstaat een discussie als er iedere avond rijst met, zoals Quincy het noemt “prutje”, is. En er ontstaat een discussie als er eens iets anders gekocht wordt, zoals in dit geval patat met frikandellen.

Er ontstaan intussen twee kampen: team frikandellen en team gewoon rijst met “prutje” eten. Als manager in zo’n programma kun je het nooit goed doen, je kunt nooit iedereen tevreden stellen. En ze zullen het nu toch moeten doen met de frikandellen die al besteld zijn.

Ondanks dat het heel lief bedacht is van Martin is het voor Quincy niet genoeg. Zoek het uit team frikandellen en team rijst met “prutje”, Nog voordat deze geleverd zijn besluit Quincy toch maar om naar huis te gaan.

Buiten de poort belt Quincy gelijk met zijn moeder en bespreken ze dat ze vanavond groentesoep en roti gaan eten. Toch bedankt Martin voor het luisteren naar de dreigementen van Quincy. Ik ben benieuwd wie er volgende week gaat dreigen met naar huis gaan als ze het ergens niet mee eens zijn. En of dit dan weer gelijk wordt opgepakt door manager Martin.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!