Een Jaar Van Je Leven: Paniek bij Madeleine en Kim D wil gezondere producten eten
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Je Leven: Paniek bij Madeleine en Kim D wil gezondere producten eten

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Elke donderdag laat Natasja haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Het was weer een rumoerige week in de loods en voornamelijk richting manager Jeffrey. Er zijn nog steeds geregeld discussies in de groep over de producten die Jeffrey koopt. Hij besteed te veel geld aan sigaretten en drank en te weinig aan gezondere producten. Er wordt maar één keer in de drie dagen een stuk fruit gegeten en de voedingswaardes zijn niet toereikend.

Al verschillende deelnemers hebben opgemerkt dat er wel erg veel sigaretten steeds naar het kantoor van de manager worden gebracht. Als de boodschappen binnen komen wordt er snel in de kratten gekeken en de kratten opnieuw ingedeeld. Zo zien de andere deelnemers niet dat sommige kratten vol zitten met sigaretten, omdat er bijvoorbeeld rijst bovenop ligt.

Bijna iedereen heeft er een mening over, maar bijna niemand durft Jeffrey er op aan te spreken. Zijn vriendinnetje Kim D durft dit wel. Zij verteld Jeffrey dat er andere voedingsproducten moeten worden gekocht. Ze is moe en meer mensen zijn moe en dat komt door het slechte eten. Jeffrey wuift het weg en geeft aan dat hij het vast wel gehoord zou hebben als mensen het er niet mee eens zijn. Dat bijna niemand met het durft te praten lijkt hij zelf niet door te hebben, of juist heel goed door te hebben maar het wel prettig te vinden.

Naast het feit dat er genoeg geld is, maar nog steeds weinig eten is het ook weer bijna tijd voor een nieuwe manager van de maand. Waar de groep nu nog klaagt om eten, is de slogan van Zoey: met deze meid eet je frikandellen als ontbijt. Nou ben ik benieuwd hoeveel gezeur er dan komt als Zoey de groep iedere dag met frikandellen laat ontbijten. Dat zou ik wel graag willen gaan zien, maar ik vermoed niet dat Zoey de nieuwe manager gaat worden.

De angst van Madeleine wordt werkelijkheid

Naast eten en de nieuwe manager van de maand verkiezingen moet er af en toe ook nog een opdracht worden gespeeld. Deze week stonden er ijsbaden klaar. De deelnemers wisten zeker dat er een eliminatieopdracht gespeeld zou worden waarbij degene met de meeste stemmen lang in het ijsbad zou moeten overleven.

Het ijsbad zorgde bij Madeleine gelijk al voor paniek. Zij was gelijk heel erg angstig en wilde absoluut het bad niet in. Ik begrijp dat het ijsbad erg afschrikt, maar al paniek hebben nog voor je de opdracht weet helpt natuurlijk niet. Uiteindelijk bleek het helemaal geen eliminatieopdracht te zijn, maar een verdienopdracht. Tien deelnemers moesten het ijsbad in en ze werden willekeurig gekozen.

Dat is dus bij veel deelnemers het probleem. Ze zijn al in paniek nog voordat ze de opdracht weten. Er zijn nog 29 deelnemers, de kans is aanwezig dat je het bad in moet maar je weet het helemaal niet zeker. Helaas voor Madeleine zat zij wel bij de tien deelnemers die het bad in moesten. Uiteindelijk heeft zij het helemaal goed ten einde gebracht en was er paniek voor niets, zoals wel vaker in de loods het geval is. Als het wel een eliminatieopdracht zou zijn geweest zou zij het misschien door haar eigen mindset wel niet hebben volgehouden.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!