Een Jaar Van Je Leven: Jeffrey en Leila zijn op oorlogspad
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Je Leven: Jeffrey en Leila zijn op oorlogspad

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Elke donderdag laat Natasja haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Deze week was er net als de voorgaande weken weer veel drama in de loods. Zoals altijd worden zaken in de loods veel groter gemaakt dan het in de buitenwereld zou zijn, maar dat is ook niet gek als de loods het enige is dat je op dat moment hebt.

Zo heeft Jeffrey weer eens zijn gezicht op onweer staan als hij er achter komt dat Rupert en Imadiddin koffie hebben terwijl er geen koffie meer was. Er wordt aangegeven dat dit uit de persoonlijke collectie van Leila komt. Dat vindt Jeffrey wel vreemd, hij weet normaal gesproken alles in de loods. Na een hoop geruzie blijkt uit eindelijk dat Leila de koffie van manager Isaac heeft gekregen, omdat zij de proef met het paalhangen heeft volbracht. Zij besloot koffie te zetten met haar privévoorraad en heeft een kopje gegeven aan Imadiddin en Rupert.

Natuurlijk mag zij zelf kiezen aan wie ze de koffie uitdeelt, maar Jeffrey is het er niet mee eens. Waarom zou je koffie geven aan twee deelnemers die helemaal niets doen voor de groep. Ze houden zich met moeite aan de corveelijst, liggen de gehele dag verder in bed en steken geen hand extra uit. Waarom zouden zij dan recht hebben op extra koffie en niet juist de mensen die zich inzetten voor de groep? Ik snap wel waar de frustratie van Jeffrey vandaan komt, maar hij moet zich niet zo laten kennen.

Dit is niet de eerste discussie die Jeffrey deze week voert en ook zeker niet de laatste. Tijdens de verdienopdracht is het tijd voor de stelletjes om aan de slag te gaan. Gezamenlijk moeten zij proberen een vuurtje te maken. Jeffrey moet dit samen met zijn vriendin Kim proberen te volbrengen. Dat is absoluut  geen succes. Kim weet zeker dat zij weet hoe ze dit tot een goed einde moet brengen, maar Jeffrey geeft haar geen kans om haar talent te laten zien. Hij wil het volledig zelf volbrengen. Dat blijkt niet zo te werken en het zorgt er zelfs voor dat de relatie tussen Kim en Jeffrey voor nu wordt beëindigd.

Een dag vasten

Babette heeft al langer het idee om geld te doneren aan de voedselbank. Zeker rondom de feestdagen vindt zij het belangrijk om iets goeds te doen voor een ander. Speciaal voor dit doel heeft Babette bedacht om 24 uur niet te eten. Een dag zonder eten kan al snel worden ingevuld met voornamelijk in bed blijven liggen. Dat maakt het geen geslaagde dag voor de voedselbank. Babette wil de dag invullen met het schoonmaken van de loods, zodat iedereen in beweging blijft.

Dat vervolgens Babette lang in bed blijft liggen zorgt voor een volgende ontploffing bij Jeffrey. Hij besluit Babette uit haar bed te gaan halen, dat komt niet echt goed over bij Babette. Ze krijgen knallende ruzie, waar Jeffrey later wel zijn excuses voor aanbied. Niet alleen Jeffrey is boos op Babette ook Leila kan het niet goed hebben dat Babette in bed blijft liggen. Zij stond al vol goede moed met emmers heet water klaar om te gaan schoonmaken. Maar zolang Babette niet volgt gaat de rest van de groep ook niets doen.

Leila besluit om actie te ondernemen en het dekbed van Babette buiten te gooien. Dit zorgt voor een hele grote ruzie tussen die twee dames waarbij Leila Babette aanraakt tijdens de ruzie. Dit zorgt er alleen nog maar voor dat de boel nog verder explodeert. Vervolgens gaat Leila de discussie aan met Gert-Jan die haar goed weet te negeren, maar Zoë lukt dit vervolgens niet. Zij verteld tegen Leila dat ze haar echt knettergek vindt, wat weer zorgt voor een ruzie tussen die twee. Gert-Jan geeft aan meerdere mensen toe dat zij de volgende is die moet vertrekken. Ik ben benieuwd of dat ook zo gaat zijn. Maar Leila komt deze week bij mij ook niet echt leuk over, wat maakt zij de laatste tijd veel ruzies en wat is ze daarin fel aanwezig.

Na een slopende 24 uur mogen de deelnemers eindelijk weer eten, hopelijk zorgt dat er ook voor dat er wat minder ruzies zijn de komende dagen. Al verwacht ik niet dat ze echt zullen stoppen met ruzie maken, ze hebben daar ook gewoon weinig anders te doen. En met zoveel verschillende type mensen bij elkaar in een loods krijg je nu eenmaal sneller irritaties en ruzies.  

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!