Expeditie Robinson All Stars: Wie worden de andere finalisten?
Bron: RTL/Shotbysud

Expeditie Robinson All Stars: Wie worden de andere finalisten?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De expeditie zit er bijna op en onder de overgebleven deelnemers heerst tevredenheid. Hun draaiboek is nagenoeg perfect uitgevoerd en de voormalige kampleden van kamp Zuid, Mariana, Ferry, Sebastiaan en Niels strijden om de overige 2 finale plaatsen naast Dominique.

En zoals gebruikelijk d.m.v. 2 proeven. De winnaar van de eerste proef zit in de finale. De overige 3 strijden in een tweede proef voor de laatste finaleplaats. Dus geeft het winnen van de eerste proef rust. Heel veel rust. En hoever moet je gaan in deze eerste proef? Als je denkt dat je het niet meer gaat halen geef je dan op om kracht te sparen of probeer je het toch te halen omdat de tweede proef niet jouw soort proef kan zijn?

Proef 1

De eerste proef lijkt op een middeleeuws martelwerktuig waarin mensen uit elkaar worden getrokken. De deelnemers moeten een stang vasthouden terwijl ze met hun voeten op een plankje staan en de afstand tussen deze twee wordt steeds vergroot. Een echte uithoudingsproef dus. En deze lijkt op het lijf geschreven van de oersterke Niels die bijna alles gewonnen heeft.

De 3 mannen zijn in staat om hun armen af te wisselen, dit lukt Mariana echter neit en dus heeft zij het als eerste al zwaar. Op een gegeven moment realiseert Mariana zich dit niet te kunnen winnen van Niels en besluit ze krachten te sparen en de handdoek in de ring te gooien. Al snel gevolgd door Sebastiaan die dezelfde conclusie trekt. En dan gaat het tussen Ferry en Niels. Ferry blijkt taai maar net niet taai genoeg. Hij moet ook opgeven en Niels is de verwachte 2e finalist.

Proef 2

Een echte Robinsonproef met verschillende stadia. Eerst water in een gootje gooien door in een paal te klimmen. Genoeg water dan zakt een emmer en komt een machete vrij. Daarna nog een tunnel in het zand graven, een puzzel oplossen en ringwerpen. Na elke geslaagde proef mag je met de machete een touw doorkappen en na de laatste proef het touw doorhakken valt een paal om en komt een vlag omhoog. Degene die dit als eerst doet wint de proef en is de laatste finalist.

En al snel lijkt het een eenzijdige proef te worden. Sebastiaan laat als eerste zijn emmer zakken en heeft als eerste zijn tunnel gegraven. Ferry is steeds tweede met Mariana op een ruime achterstand. Maar dan komen ze bij de puzzel, Sebastiaan ziet hem niet en blijft maar proberen, Ferry ziet hem ok niet en blijft ook maar proberen waardoor Mariana uiteindelijk in kan lopen en ook aan de puzzel kan beginnen.

Bij Ferry heeft de paniek toegeslagen hij is al niet zoń puzzelaar. Mariana hoopt dat als ze de puzzel ineens ziet alsnog met de overwinning kan gaan strijken. Maar ook Mariana heeft moeite met de puzzel. En dus wordt deze lange, zware proef waarschijnlijk beslist door de puzzel of misschien het ringwerpen.

En dan opeens ziet de niet puzzelkoning Ferry de oplossing en kan hij door naar het ringwerpen. En terwijl Sebastiaan en Mariana nog steeds aan het puzzelen zijn gooit hij de ene ring naar de andere goed. Komt zijn vlag hier vrij en mag hij zijn laatste stuk touw door kappen en wint hij de laatste finaleplaats. Ferry mag naar winnaarseiland waar inmiddels ene grote vis, groente en een emmer met koude flesjes bier is bezorgd. En dan………. rest er nog maar een vraag? Is Do of Ferry in staat om de onoverwinnelijk geachte proeven verslinder Niels van de eindoverwinning af te houden?