Expeditie Robinso: Payback is een bitch, maar het moet wel gebeuren
Bron: RTL/Jasper Suyk

Expeditie Robinso: Payback is een bitch, maar het moet wel gebeuren

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Ik schrijf columns over een aantal programma’s en na het plaatsen van die columns tweet ik dat de column er is en bekijk dan veel zoniet de meeste tweets die er over dat programma verschenen zijn. En de twitterbehoefte over Expeditie Robinson is groot, erg groot! Iedereen heeft zo zijn favorieten en deelnemers die ze het liefste de volgende aflevering zien vertrekken. Je kunt op twitter dan goed zien hoe ‘Nederland’ of de ‘kijkers’ denken.

Ook ik heb mijn favorieten en deelnemers die ik liever de volgende week zie vertrekken. Tot nu toe vind ik Vincent en Harry top. Ik had Chatilla nog liever langer in de expeditie gezien. En mijn mening over opgevers is voor iedereen die mijn columns een beetje gelezen heeft wel duidelijk.

Maar ook ben ik meestal niet iemand die veel gevoel heeft bij een speler die alleen maar bezig is met het wegspelen van sterkere spelers. Met de eigenlijk diep in hun hart ‘bange muizen’. Mensen zoals Thijs die alleen maar de sterkere spelers waarvan hij weet of denkt dat hij zal verliezen eruit wil spelen. Dus mag Harry blijven. Ik had bij Thijs ook mogen blijven. Ik ben 62 jaar oud, heb overgewicht en een kunstknie. Dus zou ik geen gevaar voor hem zijn.

Niet een, maar 2 nieuwe coups.

Thijs ging deze aflevering verder met het plegen van een nieuwe coup. Ferry moest het volgende slachtoffer worden. Want ja een finale proef spelen tegen een olympisch zwemmer terwijl er wel gezwommen zal moeten worden. Tja daar wil Thijs absoluut niet aan beginnen. Dus wordt Szifa gecharterd om ook op Ferry te stemmen. En Dzifa is daar wel gevoelig voor.

Niek die door Thijs zo ongeveer verguist was omdat hij Vijncent had verteld dat hij weggestemd zou worden komt plots ook met een plannetje. Hij wil juist Thijs eruit werken omdat hij spijt heeft van de keuze die Thijs hem opgedrongen had. Dus Niek zoekt steun bij Ferry die daar uiteraard in meegaat.

Dus met een proef in het vooruitzicht is het belangrijk dat Thijs geen immuniteit haalt. De proef is een Robinson variant op ‘een emmertje water halen’. Alhoewel een emmertje, het is meer een miniatuur dienblaadje met een kleine rand. Met een beetje water op te vangen op een klein dienblaadje moet je water via een geul in een vak laten lopen. Voldoende water dan gaat je vlag omhoog en de eerste drie die dit lukt mogen een puzzel spelen voor immuniteit.

Plunderalarm

En Niek is de eerste, London de tweede en dan volgt April dus haalt Thijs geen immuniteit. April wint uiteindelijk en neemt Niek en Ferry mee naar winnaarseiland. En dus aks zij weg zijn gaat Thijs verder met zijn coup. Hij probeert London over te halen zijn plunder in te zetten om de immuniteitsmunt van Ferry te roven waardoor het makkelijk is om Ferry weg te stemmen. En als dan ineens het plunderalarm op rood staat weet iedereen dat dit London is en dat hij de munt van Ferry wil plunderen. Harry en Dennis balen, Thijs wordt heel vrolijk maar maakt op een gegeven moment een opmerking waarbij de London ziet denken.

Op winnaarseiland krijgen ze videoboodschappen en mogen iemand uit het normale kamp aan aanwijzen die ook een boodschap van thuis mag zien. Ze kiezen voor London. Die videoboodschap heef top hem zoveel impact dat hij in de eilandraad aangeeft hierdoor zijn vriendin ten huwelijk te vragen.

Op de eilandraad worden de stemmen genoemd. De eerste een zwarte stem, weer voor Harry, de koning van de zwarte stemmen. Dan 2 voor Ferry en dan de 6 volgende stemmen zijn voor Thijs die dus de meeste stemmen krijgt. En zoals Harry al zei: ‘Payback is een bitch maar het moet wel gebeuren’. Thijs vat het sportief op. Want dit is ook vet. Maar accepteert ook meteen het bod om naar afvallerseiland te gaan. En dan moeten Vincent en Thijs dus strijden en de verliezer moet dan naar huis. Ik hoop dat Vincent Thijs verslaat en naar huis stuurt. En gezien de tweets laatst hoopt waarschijnlijk half Nederland dit met mij.