Vooruitblik Expeditie Robinson 2023: Hoge verwachtingen van Frits na De Verraders
Bron: RTL/Shotbysud

Vooruitblik Expeditie Robinson 2023: Hoge verwachtingen van Frits na De Verraders

Geschreven door John Holdorp

Columnist John blikt vooruit op het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson.

Het vijfentwintigste seizoen van Expeditie Robinson wordt vanaf 2 september uitgezonden. Zoals steeds de laatste jaren met (min of meer) bekende Nederlanders. Op social media wordt soms gesproken over het wel of niet bekend zijn van deze bekende Nederlanders. Duidelijk is dat er weinig BN'ers van de A-categorie deelnemen.

Verder geven puristen aan dat deelname door deze BN'ers soms voortkomt uit andere motieven dan fan zijn van het programma. Een andere veel gehoorde kritiek is dat deze BN'ers veel sneller geneigd zijn op te geven. Wel zijn er bij de deelnemers vrijwel elk jaar youtubers of influencers en is er meestal een acteur of actrice bij die ooit mee heeft gedaan in GTST.

Omdat niet alle deelnemende BN'ers bij iedereen bekend zijn volgt hier een korte beschrijving van deze deelnemers.

De heren:

Guido Spek, acteur en muzikant. En zoals ieder jaar doet er een oud GTST acteur mee. In dit geval dus Guido Spek. Hij heeft meegedaan aan diverse musicals en ook aan de Masked Singer.

Hassan Slaby, ook acteur en bekend van o.a. Spangas, GTST en een aantal films zoals Rokjesdag. De vraag is of de ex-GTST acteurs meteen een verbond aangaan. Voorafgaand aan dit seizoen en Guido Spek en Hassan Slaby hebben al een tiental BN'ers meegedaan die ook geacteerd hebben in GTST. Dus ben je een BN'er en wil je meedoen aan Expeditie Robinson, zorg dat je kort mag acteren in GTST. Bijna een zekerheidje voor een deelname aan de expeditie.

Floris Gobel, dierenexpert en presentator. Een soort Freek 2.0? Hij zal in ieder geval niet bang zijn voor de op het eiland aanwezige beestjes, groot of klein. Hij woont samen met een koningspython en nog diverse andere beesten. Zou goed moeten slapen tussen de op soms op het eiland rondscharrelende ratten.

Armand Rosbak, ook een acteur. Hij speelde op zijn 13e al mee in Flikken Maastricht. Verder speelde hij o.a. in de series Moedermaffia en de Netflix serie the Serpent. Met dus al een internationale rol in zijn acteerbagage is hij misschien de bekendste van de acteurs die meedoen.

Frits Wester, wie kent hem niet? Het gezicht van politiek Den Haag. Journalist en parlementair verslaggever. Hij is eerder te zien geweest in de Nationale Nieuwsquiz, Kroongetuige en de Halloween serie van De Verraders. Hij bleek daar een sluwe speler te zijn die meerdere zetten vooruit dacht. Ook sterk in een betoog. Dus ik verwacht veel van hem in de bondjes om iemand weg te stemmen. Hij kan nadrukkelijk aanwezig zijn waar een risico in schuilt. Voor mij een van de deelnemers waar ik het meeste naar uitkijk.

Jochen Otten, stand-up comedian, radio columnist en acteur. Ik moet bekennen dat ik nog nooit van Jochen had gehoord. En dus heb ik ook geen idee wat ik van deze deelnemer kan verwachten. Hij heeft een show getiteld ‘Zijn stinkende best’ gehad. Dus ga ik ervan uit dat hij dit in Robinson zelf ook doet.

Mark Baanders, bijgenaamd de ‘slijptol’ verslaggever op PowNed en eerder dit jaar deelnemer aan Hunted Vips, waar hij de boel al niet echt serieus leek te nemen. Hij irriteerde mij mateloos en als hij in de Expeditie eenzelfde houding aan de dag legt zal half Nederland juichen als hij de Expeditie moet verlaten. Ik verwacht wel dat hij in de tweets (of X-berichten) tijdens en na het programma veelvuldig genoemd zal worden. Ik verwacht heel weinig van hem. Maar misschien wordt hij wel de verrassing van het programma.

Maxim Froger, na Danny Froger in 2017 weer een Froger telg die deelneemt aan het programma. Waarschijnlijk hebben Danny en Maxim uitgebreid gesproken over de ervaringen van Danny, over tactieken, wat wel en niet te doen enzovoorts. Maxim neemt dus deel met informatie uit 1e hand en zou dus redelijk voorbereid moeten zijn.

Radmilo Soba,fitnessgoeroe. Simpelweg de fitste van alle deelnemers. Zal dus ook hard en snel afvallen. In het begin zeker een kandidaat om in je team te hebben om proeven te winnen. Als hij redelijk fit blijft een kandidaat waar niemand de finale mee wil spelen en dus heeft hij later in het spel een grote kans weggestemd te worden. Maar ik ga ervan uit dat hij zeker de samensmelting zal halen.

Willem Voogd, ook acteur. Niet de eerste acteur ooit die deelneemt en de zoveelste in deze Expeditie. Ik ben benieuwd welke acteur het verst gaat komen? Willem is vooral bekend van Mees Kees maar ook van andere films en TV-series zoals de hier al eerder genoemde Spangas. Hij heeft voor een rol op het toneel zanglessen gevolgd.

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!