Expeditie Robinson: Een vrijwilliger met spijt
Bron: RTL/Shotbysud

Expeditie Robinson: Een vrijwilliger met spijt

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Op beide eilanden wordt een brief gevonden waarin staat dat ze het meest evenwichtige kamplid moeten kiezen. Roberta denkt nog aan meest evenwichtige keuzes. De meeste anderen denken aan het evenwicht van een evenwichtsbalk. In Zuid wordt gekozen voor Ilse. In Noord willen meer mensen en wordt er door een soort evenwichtsoefening bepaald en wordt het Chelsey.

Bij de proef aangekomen blijkt dat omdat de teams niet in balans zijn, deze evenwichtige mensen nieuwe kampen moeten kiezen die evenwichtiger zijn. Er moet steeds worden gekozen via een bepaalde regel zoals iemand uit je eigen kamp houden, iemand uit je eigen kamp naar het andere team sturen etc.

De nieuwe teams bestaan na de keuzes uit: Zuid (blauw): Ilse, Willem, Armand, Guido, Iris, Jochen en Roberta. Noord (rood): Chelsey, Radmilo, Eva, Maxim, Krysta, Florid en Jamie. Chelsey realiseert zich dat ze de eerste keer als ‘vrijwilliger’ Eva weg heeft gestuurd en nu als vrijwilliger weer keuzes moet maken waarmee je misschien vijanden maakt en heeft spijt van het feit dat ze zich weer als vrijwilliger heeft gemeld.

De immuniteitsproef in nieuwe teams

En deze teams moeten direct strijden om immuniteit en wat groentes. Er moeten puzzelstukken bevrijd worden en m.b.v. de puzzel kan een cijfercombinatie achterhaald worden waarmee je een vlag kunt bevrijden/ Het team dat dit als eerste doet wint. Maar las de proef begint kunnen deelnemers ook kiezen eerst voor een ingegraven bamboestok te gaan. Hieraan zit dan een munt, een stem of niets.

Iedereen stort het water in voor het gezamenlijke deel. Alleen Armand stormt op de bamboestokken af. Trekt deze uit het zand maar er zit niets aan. Dus wordt het graven wat te veel tijd kost. Dus sluit Armand toch maar aan bij het gezamenlijke deel. Maar zijn soloactie is opgemerkt en met name Roberta baalt hiervan. Dit blijft echter vooralsnog zonder gevolgen omdat Armand zijn team, team Zuid, de proef wint.

Roos houdt woord

Op afvallerseiland blijkt ondertussen dat er nog heel weinig eten is. En verder dat Roosmarijn en Irene elkaar ooit beloofd hebben niet op elkaar te stemmen. Roos wil haar woord niet breken en besluit tegen Mark te duelleren. Dit blijkt geen verstandige keuze te zijn.

Mark wint het behendigheidsspel met overtuiging en krijgt ook zakjes met eten. Wat hem zichtbaar ontroert. Roos moet de expeditie verlaten. Op kamp Noord besluit Eva om Krista in vertrouwen te nemen en vertelt haar over de immuniteitsmunt. En geeft Eva aan dat ze op Jamie gaat stemmen. Bij de stemming zet Eva tot verbazing van de rest, haar immuniteitsmunt in.

Alle stemmen op haar vallen weg. Waarna er twee mensen met een stem overblijven, Chelsey en Floris. Zij moeten het munten duel spelen . De munten van Chelsey vallen het eerste. Dus mag de rest terug naar hun eiland en mag Chelsey naar afvallerseiland.