Expeditie Robinson: Krista wordt afgestraft
Bron: RTL/Shotbysud

Expeditie Robinson: Krista wordt afgestraft

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De individuele strijd begint nu. Je kunt jezelf niet meer verschuilen achter een team. Dus worden bepaalde zaken erg belangrijk. Als eerste de proeven winnen, dat geeft immuniteit. Verder het tactische aspect. Het sluiten van bondjes, extra stemmen en uiteraard ook wie neem je mee naar het winnaarseiland. Want je weet nooit wat er in de groep gebeurt als je op het winnaarseiland zit.

Maar er is een niet in te schatten factor die altijd een rol speelt. Die je niet tactisch kunt gebruiken en die bij de BN'ers een grotere rol lijkt te spelen dan bij de onbekende deelnemers, heimwee. Heimwee zorgt voor opgaven en de BN'ers geven vaak sneller op dan de niet bekende deelnemers. En het slachtoffer van heimwee wordt nu Jamie Vaes. Ze heeft menigeen verbaasd hoe lang ze in de expeditie bleef, maar uiteindelijk werd het gemis van haar zoon te groot en besloot ze uit de expeditie te stappen. Maar niet voordat ze samen met Mark Maxim heeft bijgepraat over de rol van Krista die wist van de immuniteitsmunt van Eva en haar adviseerde op de ‘slang’ Chelsey te stemmen.

De proef

De eerste proef na de samensmelting is een hindernisbaan met een twist. Voordat ze hieraan beginnen moeten ze een brief lezen. Daarin staan een aantal vragen die ze na de hindernisbaan moeten beantwoorden. De winnaar is degene die de meeste vragen goed beantwoordt in de snelste tijd. De verliezer is degene die de minste vragen goed heeft in de langzaamste tijd. Simpel toch. Op een punt in de hindernisbaan kun je kiezen uit klimmen of tijgeren. Iedereen kiest klimmen behalve Krista, die ziet een wachtrij bij het klimmen en besluit de gok te nemen met het tijgeren. Een verkeerde keuze merkt ze want ze komt als laatste aan.

De uiteindelijke winnaar van de proef, de snelste met alle drie de vragen goed, is Ilse. Zij wint de proef, een verse vis en een verblijf op het winnaarseiland waarbij ze twee anderen mee mag nemen. Ze kiest voor de andere dames. Krista is de verliezer van de proef en .heeft geen stemrecht tenzij ze in een duel een ander verslaat, dan krijgt ze ook de stem van die persoon en dan mag die niet stemmen op de eilandraad. Ilse moet de kandidaat voor het duel aanwijzen en kiest Mark.

Krista verspeelt krediet

Terwijl de dames op het winnaarseiland zitten blijkt dat Maxim ook heimwee heeft. Maar hij spreekt ook met o.a. Radmilo en Floris over de rol van Krista. Krista duelleert ondertussen met Mark in een klassieke Robinson proef, de evenwichtsbalk die steeds smaller wordt. Nu moeten ze staande op de evenwichtsbalk een ring vasthouden met daarin een bal. Val jij of de bal verlies je. Mark verliest de proef en heeft geen stemrecht op de eilandraad. Krista wel en heeft ook Mark zijn stem.

Krista is op het winnaarseiland al bezig met het stemmen, maar wordt niet zoveel duidelijk van de andere twee dames. Bij het stemmen worden er 4 stemmen uitgebracht op Maxim en vijf op Krista. Die nu merkt dat Karma een bitch is. Ze wordt afgestraft voor haar actie tegen Chelsey. Waarbij ze geluk heeft dat Jamie op is gestapt. Daardoor hoeft ze niet weg, maar krijgt ze een zwarte stem op de volgende eilandraad.