Deze week in GTST: Kan Janine de flatbewoners helpen bij de strijd tegen hun huisbaas?
Bron: RTL/Geert de Lange

Deze week in GTST: Kan Janine de flatbewoners helpen bij de strijd tegen hun huisbaas?

Geschreven door Annemarie van der Ploeg

Elke maandag blikt Annemarie vooruit op de komende week in GTST.

Huisbaas Agaath van Dijnselburg komt ongenodigd op de door Janine georganiseerde bijeenkomst. Wat wil zij bereiken? Janine gaat verder op onderzoek uit. Wat ontdekt zij nog meer? Er ontstaat een geheimzinnige situatie als zij eerst met de hoofdredacteur Francis van het magazine Loft spreekt, die een artikel wil publiceren, maar de redacteur daarna opeens afzegt. Ludo vindt dat zij juridisch actie moet ondernemen, maar Janine zegt dat dat geen zin heeft. Wat is er in het verleden allemaal gebeurd? Dan verschijnt er een artikel in de krant met een foto van Agaath met Lynn. Janine begrijpt er niks van. Is Lynn het ineens met de huisbaas eens?

Er komt een oude liefde van Lynn opdagen als zij op haar werk is. Wat wil deze persoon? En wat doet Lynn hiertegen? Deze persoon blijkt nogal vasthoudend te zijn en dan besluit Lynn actie te ondernemen, zodat dit stopt. Zal deze persoon opgeven als Lynn een relatie met iemand gaat faken?

Laura krijgt bericht van de reumatoloog en zal Janine meenemen om Henk erbuiten te laten. Gaat dit lukken of komt Henk er wel achter? Bij de reumatoloog hoort Laura dat ze in iedere geval geen reuma heeft. Maar als zij thuis is en Demi bij haar komt eten, is ze moe en wil ze even liggen en valt direct in slaap. Wat is er toch met Laura aan de hand? Ook Henk maakt zich nog steeds zorgen.

Bij het gezin Verduyn wordt hard gewerkt aan het oplossen van de belastingschuld. Ieder draagt zijn steentje bij. Als Julian door Rick wordt uitgenodigd om naar de kroeg te gaan, weigert deze vanwege de kosten. Uiteindelijk komt er toch een oplossing en gaat hij mee. Julian wil zijn steentje bijdragen aan het oplossen van de schulden en neemt een besluit. Hij gaat iets doen waardoor hij in één klap van de schulden af kan komen. Wat gaat hij doen? En heeft dit resultaat? En wat is de rol van de onbekende persoon die hem zo graag wil helpen?

Hoe gaat het tussen Merel en Marwan? Hij gaat toelatingsexamen doen voor de Pabo. Heeft dit succes? Merel weet zich geen raad met haar gevoelens en dat wordt nog eens versterkt door een rare situatie. Wat gaat zij doen? Kiest zij voor Marwan of besluit zij voor die ander te kiezen? Zij is er nog steeds niet uit. Wat moet zij nu doen? Betekent dit het einde van haar relatie met Marwan.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 uur te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!