GTST-blog: Merel duikt het bed in met Stefano
Bron: RTL

GTST-blog: Merel duikt het bed in met Stefano

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Wanneer Marwan met Merel naar de Koning gaat, komt hij Stanley tegen. Stanley viel in als Comedy man en gaat het nog een keer doen. Maar dan wordt hij gebeld door Bing dat hij onverwachts naar Utrecht moet en Stanley dus niet kan brengen. Dus vraagt hij aan Marwan of hij kan. Marwan doet het en kan het goed met Stanley vinden.

Ze hebben een fijn gesprek. En Stanley heeft nog een voorstel voor Marwan. Namelijk dat hij een maandje voor hem komt werken. Marwan vat dit echter helemaal verkeerd op en denkt dat Stanley zoekt een escort. Stanley geeft aan dat dit totaal niet het geval is en dat het gewoon voor de gezelligheid is met de praktische zaken. Door gedoe bij de Rozenboom wil Marwan ermee stoppen en vertelt hij het goeie nieuws aan Stanley dat hij full time voor hem komt werken.

Heeft Nina een affaire?

Nina wordt door Stefano onder druk gezet via de telefoon. Als Bing een deel van het gesprek hoort, denkt hij dat Nina weer een affaire heeft. Nina zegt dat dit niet zo is, maar Bing gelooft dit niet. Hij gaat naar Nina’s atelier en zoekt in haar spullen of hij wat kan vinden. Hij vindt het telefoontje waar Nina met Stefano communiceert. Dan komt Nina binnen en komt ze er niet meer onderuit. Ze vertelt alles aan Bing. Hij schrikt hier in eerste instantie van, maar is uiteindelijk begripvol.

Als Manu zijn bal zoekt zegt Bing dat hij anders even in het atelier moet zoeken. Terwijl hij aan het zoeken is, vindt hij het telefoontje. Ludo is er zeker van dat Stefano Nina erin geluisd heeft. Wanneer Ludo en Janine in de geheime kamer zijn, worden ze door Manu gebeld met het telefoontje. Janine heeft het gevoel dat er iets niet klopt. Ze denkt dat Nina er iets mee te maken heeft, maar Ludo vindt dit onzin.

Janine heeft een plan bedacht. Ze gaat naar Nina toe en vertelt dat Ludo niet in Milaan zit, maar in een kliniek. En dat er een Kogelbrief bij hun is bezorgd. Ondertussen dat Nina een zakdoek aan het pakken is voor Janine, stopt Janine een zendertje in haar tasje. Wanneer een boze Nina met Stefano in gesprek is horen Ludo en Janine alles. Het is voor hun een klap in hun gezicht. Janine nodigt Nina uit om naar hun huis te komen. Ze lokt Nina en Stefano naar de geheime kamer en dan komt Ludo ineens binnen.

Schoonmaken

Henk probeert Jonathan te bellen, maar hij neemt maar niet op. In een berichtje geeft ie aan dat hij het druk heeft. Als Saskia Jonathan gaat bellen neemt hij wel op, want Saskia heeft zijn hulp nodig bij de Koning crisis. Ze maakt een afspraak met hem en maakt Henk duidelijk dat zij wel met Jonathan gaat praten. In de Rozenboom waar ze afgesproken hebben vertelt Saskia eerst over Gabrielle. Jonathan geeft het advies dat Saskia met haar moet praten en alles op moet schrijven. Dan vraagt ze of er iets aan de hand is dat hij Henk niet meer wilt spreken, maar Jonathan zegt dat er niks is en dat hij hem laatst nog heeft gesproken.

Nu Laura weg is moet Saskia flink haar best doen in de Koning. Gabrielle heeft telkens opmerkingen en dat irriteert Saskia. Er mag geen kraanwater meer worden uitgedeeld, er mogen geen laptops meer op de tafels en geen honden meer vanwege allergie van Gabrielle. Verder wilt Gabrielle dat het personeel van de bardienst ook het schoonmaken overnemen van de schoonmaakploeg. Saskia moet het gelijk al communiceren met het personeel. Wanneer ze dit doet, is bepaalde personeel het hier niet mee eens. Gabrielle bemoeit zich er af en toe mee en vind dat Saskia het iets minder streng mag overbrengen. Saskia wordt er gek van en lucht haar hart bij haar vader en Laura.

One night stand

Stefano doet een drankje in de Koning. Als hij vraagt waarom de keuken dicht is komt Merel naast hem staan. Ze raken in gesprek en hebben het erg gezellig met elkaar. Stefano stelt voor om samen te gaan eten. Merel zegt wel dat hij verder niks in zijn hoofd moet halen. Ze gaan naar de Rozenboom, maar als Merel haar moeder ziet zitten met Jonathan gaan ze snel weer weg. Dus neemt Merel Stefano mee naar het paleis.

Ze willen tosti’s gaan maken, maar het wordt steeds intiemer tussen de twee. Ze zoenen met elkaar en gaan met elkaar naar bed. De volgende ochtend worden ze samen wakker en maakt Merel Stefano duidelijk dat ze dit zag als een One night stand en er niet teveel er moet verwachten. Stefano zegt dat ze zich geen zorgen hoeft te maken en dat ze beter het etentje kunnen skippen. Merel stuurt hem weg.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!