GTST-blog: Luuk wordt in elkaar geslagen
Bron: RTL / Jasper Suyk

GTST-blog: Luuk wordt in elkaar geslagen

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Linda verbergt voor Luuk dat ze plotseling veel contact geld heeft. In de avond krijgt ze een mailtje en schrikt. Luuk vraagt aan haar wat er aan de hand is. Linda vertelt Luuk alles. Hij biedt zijn hulp aan, maar Linda wijst die af. Luuk smeekt haar om te helpen. Het lukt hem uiteindelijk, want ze gaat akkoord. Dan is de dag aangebroken dat ze het geld moeten brengen. Wanneer Luuk de tas met het geld heeft ingepakt, laat hij weten aan Linda dat het beter is dat hij alleen gaat.

Hij neemt afscheid van Linda en vertrekt. Hij is van plan om het geld onder het bankje te leggen en dan weer weg te gaan. Hij voert dit idee uit, maar wanneer de mannen het geld pakken besluit Luuk ze te achtervolgen. Dit had hij beter niet kunnen doen, want hij wordt namelijk door de mannen volledig in elkaar geslagen. Linda wacht ondertussen in de praktijk in spanning af. Tot haar grote schrik Luuk gewond terug. Linda wil het er niet bij laten zitten, maar Luuk houdt haar tegen. Dan komt Bing de praktijk binnengelopen. Hij heeft de camerabeelden bekeken en heeft gezien dat Linda het geld had gepakt. Hij confronteert haar hiermee.

Janine is verbaasd als Ludo een afspraak heeft gemaakt met Jonathan. Hij wil Jonathan om hulp vragen, omdat hij een probleem heeft met iemand van de Stoeterij. Jonathan vindt het apart dat Ludo dit aan hem vraagt, maar wilt wel helpen. Hij zoekt het een en ander uit en komt met optie 1: Bewijs verzamelen, getuigen en ontslag aanvragen. Maar Ludo geeft aan dat hij daar niet zoveel in ziet en graag een creatieve oplossing wil. Dus gaan ze over naar optie 2 en dat is uitlokken. Jonathan komt met het idee om een stagiaire in te huren om de man in kwestie over zijn grens te krijgen en dan te zorgen dat het op camera staat. Wel geeft hij aan dat er wat tijd in gaat zitten en dat Ludo er maar even over na moet denken. Ludo hoeft er niet lang over na te denken en dus gaat Jonathan op zoek. Hij vindt een geschikte stagiaire. Ludo is zeer tevreden en zegt dat het een begin kan zijn van een langdurige samenwerking tussen hun als het met succes wordt opgelost.

Geld

Julian vindt dat Steef teveel geld uitgeeft, maar Steef ziet dat anders. Hij adviseert hem om te gaan besparen of meer te gaan werken. Steef rekent uit hoeveel hij tekort komt en waar hij op kan besparen. Maar dan heeft Julian een beter plan. Hij stelt voor dat Steef stopt met het werken bij de Buurtsuper, de uren die hij over houdt kan hij in de Koning komen werken en betaalt hij hem elke maand terug. Steef is het er mee eens en gaat naar Henk om hem het nieuws te vertellen. Maar Henk ziet dit niet zo zitten, omdat hij Steef niet kan missen in de winkel. Henk smeekt hem om een middagje te blijven werken. Steef stemt toe. In de Koning komt Steef met de mededeling dat hij met zijn vriend David in het paleis wilt wonen. Ook vertelt hij het slechte nieuws. Julian vindt het een heel slecht plan, maar Steef gelooft erin dat hij het kan en vraagt Julian of hij erover wilt nadenken.

Wanneer Nina in de Koning is voor de bijeenkomst hebben Monica en Bing een gesprek. Tijdens het gesprek geeft Monica aan dat ze toch een omgangsregeling wilt. Bing zegt dat dat niet gaat werken voor Manu. Toch houdt Monica zich vast aan haar plan. Dan stelt Bing voor dat 1x in de 2 weken een weekend voldoende is. Monica vindt dit goed en terwijl ze aan het inventariseren zijn over de rest, komt Nina binnen en hoort de plannen. Ze is het er totaal niet mee eens en dit laat ze duidelijk merken. Ze begrijpt niet waarom er iets wordt besloten zonder haar.

Dan grijpt Nola in. Die vindt dat ze stom bezig zijn. Ze heeft met Manu gesproken en laat weten dat hij hun ruzie zat is. Ook vertelt ze dat Manu bang is dat hij Monica kwijt raakt of hun. Hierdoor veranderd Nina van gedachte en vertelt het plan aan Janine. Die staat er heel anders in en helpt Nina met een ander schema te maken. Bing en Nina laten het nieuwe schema aan Monica zien. Ze stelt voor om het te gaan proberen.

Flashbacks

Henk laat zich door Laura overhalen om te bemiddelen tussen Merel en Jonathan. Dat blijkt niet meer nodig te zijn, want de twee hadden het al goed gemaakt. Merel organiseert samen met Laura een bijeenkomst in de Koning om over het ongeluk te praten. Stefano wilt niet mee tot grote teleurstelling van Merel. Jonathan gaat naar Stefano toe met een zelfgeschreven brief van Margriet en probeert Stefano alsnog over te halen. Dit lukt hem, want Stefano komt naar de Koning.

Er volgt een mooie bijeenkomst waar iedereen wat kan delen over het ongeluk. Dit doen er ook een paar en Jonathan leest de brief van Margriet voor. Ook worden Linda en Luuk bedankt voor hun hulp vlak na het ongeluk. Tot slot geeft Stefano nog een speech, waarin hij zegt dat hij zijn bedenkingen had over de bijeenkomst, maar toch blij is dat hij is gekomen. Na nog een paar woorden van Laura zit het erop en besluit Stefano de foto’s te bekijken van het ongeluk. Dat had hij beter niet kunnen doen, want hij krijgt flashbacks.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!