Maestro: Een spannende finale?!

Het is zondagavond én dus tijd voor Maestro. Dit keer is het tijd voor dé grote LIVE finale. Nog maar twee bekende Nederlanders strijden om de winst van het muziekprogramma. In de finale staan Maartje en Hadewych. Dit is wel mijn droom finale. Beide kandidaten zijn enorm goed in het dirigeren van het orkest. Maar welke van deze twee toppers gaat er met de winst vandoor?

Ik kan het nu nog niet zeggen. Dat hangt grotendeels van de finale af. Het is voor het eerst in dit seizoen LIVE. Dus de spanning zal meer en meer voelbaar zijn. Het wordt hoe dan ook een muzikale avond. Dat kan ook bijna niet anders. Als er geen muziek zou zijn, dan zou ik waarschijnlijk niet gekeken hebben. Dus nu is het de hoogste tijd om te genieten van de LIVE finale. 

Als eerste stond Hadewych op het podium. Gekleed in het wit stond ze voor het orkest. Haar stuk begon heel langzaam maar met veel gevoel. Meteen ging haar optreden bijzonder goed. Met een open houding was ze echt één met het orkest. Het was echt bijzonder en indrukwekkend om te zien. Hadewych hield de power vast tot de laatste noot. De jury beloonde haar dan ook met 28 punten!

Maartje stond in een zwart jurkje voor het orkest. Meteen was de passie van haar gezicht af te lezen. Met volle energie stond Maartje voor het orkest. Dat was dan ook heel erg mooi om te zien. Geheel terecht dat zij in deze finale staat. Het was vrolijk het was bijzonder en het was helemaal Maartje. Het orkest liet ook van zich horen en dan niet met de instrumenten maar met de stem. Dit bijzondere optreden werd beloond met drie keer een tien, dus 30 punten!

Tijdens het tweede optreden van Hadewych kwam het LIVE teken in beeld. Dat had overigens niets te maken met haar optreden. Met een gevoel van rust begon Hadewych aan haar tweede stuk. Met gesloten ogen stond zij voor het orkest. Die rust die zij toen uitstraalde was heel prettig. Direct na die rust zette Hadewych vol in. Het werd een heel bijzonder optreden. De muziek was natuurlijk heel herkenbaar, wat weer heel fijn was om te horen. De jury was wat voorzichtig met haar punten. In totaal kreeg Hadewych 27 punten!

Ook Maartje mocht een tweede keer voor het orkest staan. Het ging haar bijzonder goed af. Maartje is in Maestro geheel op haar plek. Nu ik dit optreden gezien heb, vind ik haar echt heel goed. Misschien vind ik haar wel zo goed, dat ik haar de overwinning meer dan gun. Hadewych is ook heel goed, maar het gevoel wat Maartje overbrengt, is gewoon heel erg mooi. Een fantastisch optreden van een fantastische kandidate. In totaal kreeg Maartje 29 punten van de jury!

Een tussenstand qua punten van de jury; Hadewych heeft 55 punten en Maartje heeft 59 punten. Slechts vier punten verschil. Het is nu aan de kijkers thuis én aan het orkest. Wie wint er nu uiteindelijk Maestro 2017? Mijn voorkeur ligt nu bij Maartje. Ik gun haar de overwinning. 

Het orkest vond Maartje net iets beter. Zij kreeg namelijk 18 punten van het orkest. Hadewych kreeg één punt minder, namelijk 17. De kijkers thuis hadden nu de doorslaggevende stem. Maartje ontving 61 % van de stemmen en Hadewych kreeg 39 % van de stemmen. Omgezet in punten scoorde Maartje 138 punten. Hadewych kwam uit op 11 punten.

Met 138 punten wist Maartje Maestro te winnen. Direct na de ontknoping mocht Maartje nog een speciaal kerstnummer dirigeren. Met een lach en een traan stond Maartje voor de derde en laatste keer voor het orkest. Geheel terecht is Maartje verkozen als winnares. Ik ben fan van Maartje!

Ik kan wel zeggen dat ik nu van klassieke muziek houd. Vanaf aflevering één heb ik Maestro gevolgd. Ik heb dit programma leren kennen. Iedere week schreef ik er een blog over. Mijn liefde voor muziek is nog iets meer gegroeid. Ik kijk stiekem al uit naar het nieuwe seizoen van Maestro! 

Tot volgend seizoen!

Foto: Michel Schnater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *