Maestro: Het stokje doorgeven?!

Zondagavond stonden zeven Bekende Nederlanders (BN-ers) voor het orkest. Zij namen het weer tegen elkaar op in Maestro. Allereerst kreeg iedere BN-er een lesje in dirigeren. Sommige hadden dat ook behoorlijk nodig. Want een week geleden werd er meer gelachen dan nodig was. Maestro is een serieus programma, tenminste dat dacht ik altijd.

De tweede aflevering werd geopend door Hadewych. Zij stond vol overgave voor het orkest. Eerst een glimlach en niet veel later een gespannen gezicht. Maar ook toonde Hadewych haar serieuze blik. Het klonk allemaal heel erg mooi. Het publiek genoot ook zichtbaar van dit goede optreden. Een mooie vooruitgang die ook werd beloond door de jury. In totaal kreeg Hadewych maar liefst 26(!) punten!

Acteur Waldemar moest als tweede optreden. Dit keer trad hij wel op met een stokje. Maar wat is er met het haar van Waldemar gebeurd? Dat was wel een beetje wild. Maar hij opende zijn optreden rustig. Langzaam kwam Waldemar toch nog op gang. Het publiek moest wel veel lachen om zijn optreden. Gelukkig bleef hij wel gewoon doorgaan. Dat is ook veel waard. Van de jury kreeg hij dan ook 20 punten

Patricia deed het een stuk slechter. Het begon allemaal heel soepel. Wat mij opviel is dat Patricia geen armbanden droeg. Dat is al een hele verbetering. Zelf genoot ze wel van haar optreden. Maar helaas was de jury niet zo positief. Ze waren ronduit negatief. Gelukkig hield Patricia haar heerlijke humor en zelfspot. De jury gaf haar slechts 14 punten. Dit leverde haar meteen een plek op in de gevarenzone…

GTST acteur Ruud kwam op in een mooi grijs pak. Van alle mannen zag hij er toch wel het beste uit. Hij was echt één met het stuk. Het orkest reageerde ook positief op Ruud. Ik vond dit toch wel het beste optreden van de avond. Maar wie ben ik? De jury zag het toch even anders. Zij waren wel tevreden, maar niet zo tevreden als ik was. Ruud kreeg in totaal 21 punten. Zelf zou ik hem wel een hoger cijfer hebben gegeven.

Maartje deed het ook heel erg goed. Vol overgave stond zij voor het orkest. In het begin leek zij heel serieus. Maar dat is ook wel nodig, als je voor een orkest staat. Ik vond Maartje wel één van de weinigen die zo serieus voor het orkest stond. Dit kon je ook goed merken aan het orkest zelf. Er was een éénheid voelbaar. Hierdoor werd het optreden een stuk beter. Maartje gaf alles wat zij in zich had. Dit leverde haar zeker 20 punten op.

Remy was een beetje druk. Misschien kan ik ‘een beetje’ wel weglaten. Remy was druk. Remy was heel erg druk. Het was voor mij geen verrassing dat hij in de gevarenzone stond. Dit vond hij zelf alles behalve leuk. Dus vond hij het nodig om het orkest ‘onder druk’ te zetten. Als je op die manier een ronde verder komt, is dat toch best schokkend. Het optreden van Remy vond ik een optreden met teveel humor. Dat hoort niet bij een optreden als dit.

Het laatste optreden van de avond was voor Dave. Ik had zo mijn twijfels bij Dave. Zeker na vorige week, had ik weinig vertrouwen in hem. Maar hij speelde een heel bekend stuk. Dit stuk herkende ik direct! Het kwam namelijk voor in de Disneyfilm The Lone Ranger! Dat maakte mij in één klap heel blij. Het optreden van Dave ging dan ook heel erg goed. Dit is misschien wel het leukste optreden van de avond. Maar dat komt ook doordat ik dit stuk meteen kon koppelen aan een film.

Patricia en Remy kregen de minste punten. Als ik het voor het zeggen had, dan zou ik Remy naar huis sturen. Maar hij vond het nodig om het orkest onder druk te zetten. Dus kon het orkest niet anders dan Patricia naar huis te sturen. Na Janny is Patricia de tweede afvaller in Maestro. Presentator Frits was blij met de deelname van Patricia.

Volgende week is Maestro terug met nog zes BN-ers. Dan zullen Hadewych, Waldemar, Ruud, Maartje, Remy én Dave het tegen elkaar gaan opnemen. Hoe gaan de BN-ers het dan doen? Ik kijk nu al uit naar volgende week. Met een muzikaal gevoel het weekend uit. Dat wil je toch niet missen?!

Maestro is iedere zondagavond om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Foto: Michel Schnater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *