Maestro: Sprookjeshuwelijk

Het is weer zondagavond en dus tijd voor Maestro. Nog maar vier Bekende Nederlanders (BN-ers) in de strijd, wordt het steeds spannender. De vier BN-ers moesten niet één, maar twee keer optreden. Dit keer niet alleen met een orkest, maar ook met zangers, zangeressen en koorleden. Deze week wordt het allemaal net iets moeilijker dan normaal. Als dat maar goed gaat.

Maar voor Maartje is het allemaal gesneden koek. Tenminste zo ziet het er wel uit. Zij mocht voor haar eerste stuk een bruiloft nummer dirigeren. Zij keek eerst iedereen goed aan. Haar inzet was meteen goed. Zij hield contact met werkelijk iedereen. Een echt kippenvel momentje vanavond. Maartje deed het echt heel erg goed. Het was simpelweg genieten van dit muziekstuk. De juryleden gaven haar dan ook 27 punten, een prima score.

Voor haar tweede stuk kreeg Maartje hulp van een zanger en een zangeres. Het was niet helemaal verstaanbaar wat de twee zongen, maar er kwamen wel een paar Duitse woorden voorbij. Er was sprake van een eenheid tussen Maartje, het orkest en de zanger en zangeres. Maartje bleef dan ook prima in haar rol. Ze gaf iedereen de ruimte en zorgde voor een ontspannen sfeer. Wederom werd beloond met 27 punten. Bij elkaar opgeteld heeft Maartje vanavond 54 punten gescoord!

Dave mocht de avond openen. Dat is toch altijd spannend, een show openen. Zeker voor iemand zoals Dave. Maar hij deed het voorzichtig goed. Alleen was het allemaal te langzaam. Het had wel iets sneller gemogen. Wel was het gelukkig ritmisch goed in orde. Iedereen probeerde Dave te helpen, maar dit zag Dave pas te laat. De jury was voorzichtig met het geven van punten; slechts 17 kreeg Dave er.

Zijn tweede optreden ging gelukkig een stuk beter. Het tempo zat er meteen lekker in. Er was ook een goede samenwerking tussen Dave en de zangeres. Dit was een optreden die Dave misschien wel in Maestro kan houden. Maar de juryleden waren nu wel iets vrijgeviger met de punten. Voor dit optreden kreeg Dave 25 punten. Bij elkaar opgeteld scoorde Dave 42 punten.

Ruud had sjans met de zangeres. Maar of dit iets goeds was, viel nog even te bezien. De start ging helaas mis. Dat merkte je ook door aan het optreden. Het liep allemaal niet zoals het zou moeten. Wel liet Ruud veel emotie zien in zijn optreden. Dat vond ik persoonlijk heel erg mooi om te zien. Er was ruimte voor emotie, humor en nog meer humor. Helaas ontving Ruud slechts 15 punten voor dit optreden.

Gelukkig ging het tweede optreden van Ruud beter. Wederom leefde hij mee met het stuk. Het was wel even lastig om een koor te dirigeren, maar het ging toch goed. Zelf zong Ruud ook een woordje mee. Zo bleef hij één met het stuk. Hij hield alles goed in de gaten. Voor dit optreden kreeg Ruud 24 punten. Bij elkaar opgeteld kwam Ruud uit op 39 punten.

Hadewych had de avond van haar leven. Zij kreeg twee vrolijke stukken om te dirigeren. Het eerste stuk was lekker swingend. Even flirtte ze met de zanger. Dat zorgde voor een hilarisch moment. Ze liet zich niet gek maken en bleef lekker in het stuk. Het was ook fijn om Hadewych te zien met een glimlach. Ik kreeg kippenvel van dit muziekstuk. Voor dit optreden ontving Hadewych 27 punten.

Maar het tweede stuk ging pas echt goed! Weer had ze het geluk met haar stuk. Een lekker vrolijk muziekstuk waar iedereen vrolijk van werd. Ze kreeg zelfs de zaal mee. Alles ging zo goed, dat het bijna perfect was. Laat dat ‘bijna’ maar weg. Het was gewoon perfect. Dit was misschien wel het beste optreden van de avond. Hadewych kon haar oren niet geloven; zij kreeg maar liefst drie tienen! Dus in totaal scoorde Hadewych 30(!) punten. Bij elkaar opgeteld wist Hadewych 57 punten te scoren.

Met deze punten wisten Hadewych en Maartje zich direct te plaatsen voor de aflevering van volgende week! Dave en Ruud stonden in de gevarenzone. Beide mannen waren erg aan elkaar gewaagd. Het orkest had de taak om een keuze te maken. Met maar 2% verschil koos het orkest voor Dave. Dat vond ik wel opmerkelijk, mijn stem zou naar Ruud gaan. Dave is een beetje de ‘vreemde eend’ van dit seizoen. Maar stiekem weet hij wel ver te komen… een gevaar voor Hadewych en Maartje?

Volgende week zondag is Maestro terug. Dan zullen Maartje, Dave en Hadewych popmuziek gaan dirigeren. Dat wordt wederom een muzikale avond. Bovendien worden dan de twee finalisten bekend gemaakt. Het einde van Maestro komt steeds dichterbij. Mijn ideale finale is een finale met Maartje en Hadewych. Die kans wordt iedere week steeds groter.

Tot volgende week!

Maestro is iedere zondagavond om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *