Married At First Sight: Nicole trekt aan de noodrem en moet lopend terug naar het hotel
Bron: RTL

Married At First Sight: Nicole trekt aan de noodrem en moet lopend terug naar het hotel

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Bij de vorige aflevering zat ik toch écht te wachten op de klapper tussen Nicole en Martijn, maar meer dan slecht verstaanbaar gemompel van de “pubers” was er niet. Wat tranen hier en daar bij Nicole en een zuur smoelwerk van Martijn en daar hield het wel mee op. Misschien vandaag dan toch dé explosie tussen “de schatjes”? 

Gooit Martijn de handdoek nu al in de ring?

Bij Nicole en Martijn is nog helemaal niets uitgepraat en schijnt Martijn te hebben gezegd dat ze tóch geen match zijn. Snelle conclusie Martijn maar Nicole wil er verder over praten. Nou Nicole, dat wordt meer luisteren dan praten, want Martijn is hoofdzakelijk aan het woord. Hij vindt haar zeker geen bitch, nee ze is gewéldig, een fíjn mens, een schát, een móói mens. Tjonge die Nicole is wel een gewéldige vrouw zeg. Beetje jammer dat zijn daden anders zijn dan zijn woorden doen vermoeden.

Oh ja en hij heeft alleen maar gezegd, dat hij er een streep onder wil trekken om haar uit de tént te lokken. Tuurlijk Martijn, misschien moet je even iets minder ouwehoeren en je meer volwassen opstellen. En Nicole.....please....klaar met dat gezemel nu! Jullie blijven maar in die negatieve bubbel hangen. Ik word al moe van het luisteren naar alleen.

Een kop als een oorwurm

Ze gaan “gezellig” samen op stap om te lunchen. Onder begeleiding van het Casa de Papel nummer “Bella ciao” mag Martijn rijden. Uiteraard kan Nicole het niet laten om flauwe opmerkingen te maken. Martijn reageert, maar zoals zo vaak is hij niet te verstaan met zijn gemompel. De lip van Martijn hangt bijna onder het stuur en hij mag er bij het uitstappen straks wel op letten, dat hij er niet over struikelt. Erg gezellig die twee samen.

Ze stappen uit en serieus, die bladhark loopt zó langs Nicole heen, de andere kant op en negeert haar compleet. Oké Nicole vind ik erg kinderachting met haar gezuig, maar kom op Martijn, je bent toch zo’n enorm gevoelsmens en je vindt haar toch gewéldig, een móói mens, een schát enz. enz. enz. Laat dat dan maar eens even zien. Lukt je dat niet? Maak dan vooral niet meer van die domme opmerkingen hoe géwéldig ze is, als je het niet meent.

Wisten we al dat Martijn een gevoelsmens is?

Ze ploffen neer op een terras en de sfeer is écht om te snijden! Het wordt zó ontzettend ongemakkelijk dat ik er kippenvel van krijg en ja hoor....daar gaan we weer. Nicole zegt: “Proost, op de fantastische ochtend” en ze zegt dat ze écht de vroege ochtend bedoelt, toen alles nog koek en ei was. 

Martijn had die opmerking heel anders begrepen. Ik vraag me af of ze elkaar überhaupt al een keer écht begrepen hebben. Samen feesten en zuipen is heel wat anders dan samen trouwen. Dit krijg je nou van ‘trouwen-zonder-kijken’.

Waar je het niet over hebt, dat is er ook niet

Martijn geeft lachend aan dat hij een écht gevoelsmens is en dat hij het écht MOOOOOI vindt dat dit gebeurt want zo leer je elkaar kennen. Uiteraard snapt Nicole niet wat hij bedoelt met dat gewauwel van hem en eerlijk gezegd snap ik er ook geen ruk van. Had ik al vermeld dat Martijn een echt gevoelsmens is?

Je kunt er maar beter niet te diep op inzoomen Martijn, want waar je het niet over hebt, dat is er ook niet. Hoppatee zand erover en we hebben het er niet meer over. Lekker makkelijk. Gooi met een emmer shit, gooi daar het zand overheen en het stinkt niet meer. 

Met een slok op achter het stuur?

Martijn en Nicole blijven geforceerd bezig met elkaar. Ze besluiten om richting kust te rijden. Ik heb toch écht een limoncello, wijn en nog veel meer alcohol bij Martijn naar binnen zien gaan en dat stapt gewoon achter het stuur? Die kust gaan ze dan ook niet halen, maar de oorzaak daarvan is níet de alcohol.

Een rij-instructrice die zo maar midden op de weg aan de handrem trekt?

Tijdens de rit naar de kust gaat het gruwelijk fout en zien we ineens de huurauto met alarmlichten half op de weg / half in de berm staan. Nicole heeft serieus midden op de grote weg aan de handrem getrokken en is uit de auto gestapt. En dat is een rij-instructrice? Voor alle jonge kijkers in Amsterdam die nog een rijschool zoeken...ik zou die van Nicole even overslaan.

Kennelijk is Martijn verbaal goed los gegaan in de auto en was dat geschreeuw voor Nicole de druppel die de handrem deed aantrekken. Hij schijn te hebben gezegd dat ze tóch geen match zijn en dat ze bést nog even gezellig kan doen die laatste dagen. Jammer Martijn, Nicole is niet van het ‘mooi weer spelen’ zoals jij. Nicole heeft gevraagd of hij wilde stoppen zodat ze kon uitstappen, dat deed Martijn niet en hoppateeeeee dan trek je aan de noodrem! Ik hoop dat de wandeling niet al te ver was. Loopt best lullig in de berm op slippers lijkt me zo.

De koffers zijn gepakt ....CIAO CIAO Martijn

In het appartement van Martijn en Nicole proberen ze onder begeleiding van iemand (mij is niet geheel duidelijk wie dat is, maar het zou Eveline kunnen zijn) een gesprek te voeren. Nicole vat echt héél goed (en dit keer redelijk verstaanbaar) samen wat er nou gebeurd is en Martijn is zowaar stil. Misschien dat hij een hint heeft gekregen zijn snater te houden, van iemand die uit beeld is gebleven.

Nicole is er klaar mee en zegt: “Ik wens je een fijne reis naar huis, want ik ben zó klaar met je”. Nou dat vindt Martijn lief en daar is ie weer. Hij vindt haar oprecht een héél mooi mens en een fijne vrouw, bla bla bla bla Martijn. Hij is blij dat ze hem een fijne reis terug wenst, want dat is wat hij gaat doen. Hij gaat naar huis.....CIAO CIAO (mag ik even een bakkie)

Fijne reis naar huis Martijn!

Soms is het een match en soms niet en Martijn weet het zeker. Dit is geen match en hij vertrekt met zijn tasje met 3 onderbroeken richting Nederland. Lekker gewerkt aan je huwelijk jongen. Nicole krijgt nog even uitleg van Martijn over hoe je over je gevoel moet praten. Gewoon niet inzoomen op wat je allemaal hebt lopen roepen en gewoon zand erover. Martijn is een struisvogel van het allerhoogste niveau. Steek je kop maar in het zand, dan zie je niets en hoef je het ook nergens over te hebben. 
Al zingend pakt Martijn zijn 5 kledingstukken in. Wat een sarcasme die man. Misschien dat hij maar gewoon moet blijven feesten en zuipen op Ibiza, maar ik hoop dat hij dan vooral góed vooraf informeert wie er nog méér gaan zodat hij niet Nicole toevallig tegen het lijf loopt.

Maarten En Richelle slapen in de kamer van Wilfred en Francois

In de vorige aflevering kwam de bruidssuite van Richelle en Maarten me al zo bekend voor maar ik zag het niet. Tot mijn man riep: “Ze slapen in de kamer van Wilfred en Francois” en verdomd...het is écht waar. Mijn man zag het aan de badkamer en ik zie het nu aan dat rare puntige model van de kamer en het uitzicht. Ik mag hopen dat ze de lakens hebben verschoond.

Ze vertrekken in het holst van de nacht naar Schiphol voor een tripje naar Sint Eustatius. Het laatste stukje vanaf Sint Maarten gaat in zo’n klein blikken gevalletje met vleugels. Die twee móeten wel zo gaar zijn als boter na een lange trouwdag en weinig slaap. Maar het uitzicht, de hotelkamer én de jacuzzi laat ze dat snel vergeten.

Loes wil graag een enórme cultuurshock

Eindelijk is het moment aangebroken voor Loes en Wichian. Papa Loes is overleden en voor hem wordt een kaarsje gebrand. Ik word altijd wat emo van dit soort momenten. Een speciaal momentje voor Loes en haar mama. Naast mama zit de speciale oom van Loes en die kijkt echt hélemaal niet blij. Hij is vooral erg emotioneel en ik zou graag willen weten wat er in die man omgaat.

Op de bucket-list van Wichian staat, dat hij heel graag een keer naar zijn geboorteland Thailand wil. Daar is hij sinds zijn geboorte nooit meer geweest. Laat Loes nou op haar bucket-list hebben staan dat ze heel graag een keer een verre reis wil maken, naar Azië of zo. Des te groter de cultuurschok des te beter. Nou als jullie samen naar Thailand gaan, dan is die shock wel gegarandeerd!

Een A-B-C voor Wichian en hij is een frikandel speciaal.

Ze lezen elkaar allemaal mooie beloftes voor en Loes krijgt de lachers op haar hand door een A-B-C voor te lezen. In eerste instantie denk ik ‘dit zal toch niet?’ maar ze brengt het in verhaalvorm en niet als een opgedreunde versie. Bij de F begint ze zelf al te lachen.

“Als jij een FFFFrikandel was dan was je een speciaal”. Echt hoe kóm je er op! Ik vind haar echt hélemaal leuk, maar ik denk dat er meer pit in zit dan ik nu vermoed. En toen....waren ze zo maar getrouwd! Het blijft bij een kusje op de wang en een ingehaakte arm als ze de trouwzaal verlaten.

Het feest kan beginnen, maar eerst even de fotoshoot. Ze hebben het zo te zien goed naar hun zin. De familie is blij met de match en het voelt voor iedereen goed. De kus op de wang is verleden tijd en ze gaan voor “plat op de bakkes”. Ze ogen leuk samen! Dit zou voor mij wel eens een van de favoriete stellen kunnen worden.

Het feest barst los en Loes en Wichian genieten zichtbaar. De openingsdans is een feit en Wichian heeft de smaak te pakken. Hij gaat hélemaal los, zwaait zijn jasje als een lasso boven zijn hoofd, en wil dansen. Helaas voor Wichian is dansen niet de grootste passie van Loes. Sterker nog...ze houdt zó niet van dansen! Op dat punt dus géén match. Ik hoop niet dat ze naar een Salsa-land op vakantie gaan.

Ze schuren het laatste nummer nog even lekker close, want dat valt nog nét binnen de dans skills van Loes en dan is het feest voorbij en gaan de torteltjes richting bruidssuite. Ik ben benieuwd of ook zij in het bed van Wilfred en Francois (en Maarten en Richelle) slapen.

Remco en Paula zijn al 25 jaar getrouwd zonder dat ze het wisten

Het vijfde koppel wordt aangekondigd en we maken kennis met introverte Remco. Dat is mijn interpretatie en ik zit er wel vaker naast. Hij is gekoppeld aan Paula, die Bumper en Babbel heeft. Nee dat zijn niet haar borsten, dat zijn haar 2 hondjes. Haar aanstaande kan maar beter van haar honden houden anders hebben ze meteen al een probleem.

Remco is een man die niet meteen op tafel staat te dansen. Een beetje introvert. Hij mag vast wel bij Martijn langskomen om te oefenen met ‘praten over je gevoel’ Martijn is tenslotte een echt gevoe....nee ik ga het niet zeggen!

Bedoelt Patrick dat Remco en Paula alle twee saai zijn?

Ze gaan alle twee op pad om het grote nieuws te delen met hun naasten. Volgens Patrick van Veen, ‘onze’ gedragsbioloog is het een ideale match. Ze springen er geen van beiden bovenuit. Ze zijn gemiddeld. Ze vullen elkaar aan maar verstoren elkaar niet. Nou dat gaan we vast nog wel mee maken of dat ook echt zo is. De experts geloven in ieder geval heilig in dit stel. In mijn oren klinkt het met name als een saai stel.

Paula zoekt haar maagdelijke trouwjurk uit en die is...rood. Maar gelukkig bij nader inzien kiest ze toch voor wit. Mama Paula lijkt daar niet héél erg blij van te worden, want kom op zeg, ze is toch geen 20 meer! Paula doet lekker wat ze zelf wil en kiest voor wit.

Remco gaat ondertussen een bruidsboeket uitzoeken voor Paula en dat doet hij samen met zijn zus. Mijn eerste indruk van Remco is kort samengevat: Saai en onzeker. Ik hoop dat ik ernaast zit. Volgens mij heeft zijn zus hem ook ingefluisterd dat hij iets persoonlijks aan het bruidsboeket moet toevoegen en dat wordt een klavertje 4. Ik hoop voor het stel dat zuslief niet ook helpt tijdens de huwelijksnacht.

Als je niets anders weet voor je aanstaande, dan koop je een mandje verzorgingsproducten

Paula en Remco zijn alle twee geslaagd wat kleding betreft en de kaarten worden aan elkaar voorgelezen. Paula krijgt een mandje huidverzorgingsproducten (3x woordwaarde) van Remco. Echt...als dit het niveau van originaliteit is bij Remco, dan pak ik alvast een paar luciferstokjes voor m’n oogleden, anders vallen ze misschien wel dicht. Remco krijgt het boekje “survival tips voor het huwelijk” van Paula en zijn zus Sylvia adviseert met klem om dit boekje te gaan lezen voordat ze gaan trouwen.

Bij Wilfred en Francois vliegen de vonken in het rond

Dachten jullie dat ik ons kleffe stel zou vergeten? Nou écht niet. Daar spatten de vonken werkelijk vanaf. Ze gaan intiem dineren en Nicole en Martijn kunnen nog veel leren over hoe je met elkaar communiceert. Over koetjes en kalfjes maar ook serieuze gesprekken gaan ze niet uit de weg. Dit zijn nou gevoelsmensen Martijn! Wilfred en Francois hebben het leuk met elkaar en ze zijn benieuwd naar het ‘échte leven’ in Nederland en Francois zegt even dat Wilfred minstens net zo eigenwijs is als hij.

Francois kan niet wachten om in Nederland te gaan koken voor Wilfred en die laatste vindt het fijn dat ze veel raakvlakken hebben. Kun je ook té veel raakvlakken hebben? We gaan dat vast nog ervaren of die twee gaan botsen. Lijkt me wel gezond dat jullie een keer botsen mannen. 

De oplettende kijker zal vast hebben gezien dat Wilfred in koeienletters het woord ‘TRUD’ op zijn rechter onderarm heeft getatoeëerd. Nee mensen, dit is géén spelfout maar de naam van de winkel die hij een aantal jaren geleden in Emmen heeft gehad. Dit even ter info, niet dat jullie je suf piekeren wat er nou staat. 

Is Patrick van Veen de redder in nood?

Terwijl Martijn naar buiten loopt met zijn 3 onderbroeken en 2 zwembroeken, komt gedragsbioloog Patrick van Veen aan bij het hotel. Hóe toevallig zeg! Hij wil er het zijne van weten. Hij vindt ook dat je niet zo maar kunt zeggen ‘Het is klaar’. Het maakt Patrick niet uit hóe ze het afronden maar wel dát ze het netjes afronden!

Coming up: De moeder van Paula laat er geen gras over groeien. Wichian en Loes ontwaken na hun huwelijksnacht met een ‘bakje pleur’ en de grote vraag is: Is Martijn er nog?

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!