Million Dollar Island: Het woord van ‘Zijne Koninklijke Zaligheid’ Björn telt
Bron: Talpa / Jonas Leupe

Million Dollar Island: Het woord van ‘Zijne Koninklijke Zaligheid’ Björn telt

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Dag 5 en de 82 overgebleven kandidaten hebben geen trek, maar gewoon écht honger! Ze vragen zich dan ook oprecht af hoeveel mensen er vrijwillig naar huis gaan als er niet héél snel eten gescoord wordt. In de moestuin wordt alles tot moes gemaakt, want voordat het rijp is, is het er al af.

3 bootjes voor de inwendige mens

Iedereen wordt echt hélemaal maf als er 3 bootjes met tonnetjes voer aankomen. René uit het hondenhok, heeft zich zijn omgeving wel héél erg eigen gemaakt. Hij maakt hele bijzondere geluiden die ergens liggen tussen het geschreeuw van een aap en het geblaf van een hond. De 3 tonnen worden verdeeld over 82 personen maar Lisa en Brechtje laten er een rekenformule op los en het eten is zowaar eerlijk verdeeld. René neemt zijn deel mee naar het hondenhok.

Jan raadpleegt zijn kamp ‘Palm Power’

Beslissingen nemen is wel een dingetje voor Jan, die 6 mensen op het bord moet zetten om het spel te spelen. Zijn nummer van het polsbandje viel aan de roulettetafel. Gelukkig meldt Tigo uit een ander kamp zich en hij wil zich wel opofferen om het spel te spelen. Om het voor Jan helemaal ‘makkelijk’ te maken, belooft hij ook nog eens dat áls hij wint, hij die 6 bandjes aan het kamp van Jan geeft, want Tigo wil maar 1 ding….en dat is naar huis! Evi gelooft geen bal van het verhaal van Tigo, want mensen doen rare dingen als ze ineens 60.000 euro om hun pols hebben hangen. Maar Jan vertrouwt Tigo echt hélemaal!

Muiterij in kamp ‘Blue Lagoon’

Justine is hélemaal klaar met Björn. Ze hebben honger en willen eten en er ís eten, maar dat mag van Björn niet geopend worden. Dat zaait kwaad bloed en niet alleen bij Justine!

Björn bepaalt en dat levert spanningen op. Mark deelt zijn frustraties over de ‘rantsoen-terreur’ van Björn met een ander kamp. Mark wil weg bij ‘Blue Lagoon’ en bekijkt wat zijn opties zijn. Hij legt even in duidelijk Nederlands uit wat hij van Björn vindt en daar zitten woorden bij waar ik zelfs niet op was gekomen en dat wil wat zeggen. Wat een nare man die Björn!

Voor Mark is het klaar. Hij gaat kamp ‘Blue Lagoon’ verlaten. Voor hem is het onbegrijpelijk dat Björn praat over een team, maar alles alleen bepaalt. Zo wil Björn niet vertellen hoe hij die vis heeft gevangen zonder hengel. Laten dat nou net skills zijn, waar iedereen iets van kan leren, maar Björn houdt ze voor zichzelf. Volgens Björn is er niet genoeg vis daar. Kan iemand hem misschien even uitleggen hoeveel vis er in dat gedeelte van de Grote Oceaan zwemt?

Björn kan de discussie niet winnen van Mark en onder begeleiding van een hele reeks aan scheldwoorden die uit de koker van Mark komen, verdwijnt Björn richting Grote Oceaan…..misschien komt hij wel terug met vis! Björn houdt er een hele bijzondere kijk op na, dat is een ding wat zeker is.

De keuzes van Jan… en de pleuris breekt uit

Niemand wil nu zijn bandjes verliezen in de arena en ‘hondenhok-René’ gaat meteen vol gas tegen Jan en Shani doet nog een extra duit in het zakje. Jan kan maar beter niet meer tegen haat praten! Het scheelt dat ze toch al niet met elkaar praatten. Maar dat verandert nu. Jan is namelijk zo dom om te vertellen dat Tigo iets beloofd heeft, namelijk dat het team van Jan de 6 bandjes krijgt van Tigo als hij wint. Shani gaat er voor zorgen dat Tigo zijn afspraak NIET nakomt! Hoe dan ook en het maakt niet uit wat ze ervoor moet doen.

Hotel Frieda heet voortaan ‘openlucht hotel Frieda’

Na ‘goed overleg’ is besloten dat Frieda van haar huis alleen een dak over gaat houden waar zij en Arie onder kunnen slapen. Nou krijg ik van Arie de indruk dat die zo ongeveer staand slaapt, en ook slapend loopt. Wat een energie die man…NOT! Ilone en Sebastiaan gaan in ieder geval van hun bemachtigde deur een aanrechtblad maken. De rest van de keuken wordt vermoedelijk online besteld of zo?

Het hondenhok en de bewoner daarvan zoeken aansluiting

René verhuist met zijn hondenhok naar kamp ‘Pura Vida’ en dat is een slimme zet. Als hij namelijk zijn bandje verliest en hij blijft alleen in zijn hondenhok, dan krijgt hij never nooit meer een bandje van iemand. Als welkomst-snack krijgt hij een schijfje augurk. Wow! Een zoetzure beloning, maar hij is in ieder geval niet meer alleen en kan nu vriendjes gaan maken.

De zwerfhond heeft nu dan wel vrienden, maar ik weet niet wat er in die augurk zat. De geluiden van René worden steeds extremer. Die man is niet goed hoor. Ik vind hem behoorlijk irritant worden. Zoals ik al eerder schreef ‘lots of muscels and no brains’

Met de rug tegen de muur

De 6 slachtoffers van Jan mogen zich melden en het spel is simpel. Wandel naar de wand met een blinddoek om, doe dat achterwaarts en loop zo ver als je durft, maar zorg dat je de wand niet aanraakt. Pitt-bull René loopt de wand er nog nét niet uit maar valt als eerste af. Lindsey en Shani vallen op het nippertje af en het is maar goed dat Lindsey achterwaarts moest lopen, want anders was de wand óm gegaan met die enorme boezem van haar. Als zij ’s avonds (of wanneer dan ook) ‘de jongens’ los in het hok gooit, is ze ongetwijfeld compleet rimpelloos!

Een man is een man maar een woord is géén woord

Tigo heeft het spel en dus alle 6 de bandjes gewonnen. Nu is het voor Jan afwachten of Tigo zich aan zijn woord houdt en het eiland verlaat en alle bandjes aan het kamp van Jan geeft. Nu dat eerste doet hij wél. Hij gaat naar huis zoals beloofd, maar dat laatste, dat kan Jan wel op zijn buik schrijven. Ivy had hélemaal gelijk toen ze zei dat ze Tigo niet vertrouwde. Tigo geeft de bandjes namelijk aan zijn eigen kamp! Jan had nog heel lang een goed gevoel bij de afspraak met Tigo, maar Tigo wist van te voren dat hij zich niet aan zijn woord ging houden betreffende de 6 bandjes. Tot zover Tigo…niet echt een man van zijn woord! En zo is Mo ineens de rijkste man van het eiland met 7 bandjes om zijn pols.

Het roulette trio

Er wordt dit keer 3 keer aan het roulette wiel gedraaid en elke deelnemer wiens nummer valt moet een team van 5 mensen samen stellen. Rieneke met nummer 10 is de eerste. Nummer 22, Arno is de tweede en last but not least nummer 2 en dat is Brechtje en die wil ECHT NIET! (Pech gehad) Dit betekent dus dat het spel met 15 eilandbewoners gespeeld wordt. Na dit spel zullen heel veel bandjes van eigenaar veranderen!

Coming up: Het betere duw- en trekwerk in een heuse bitch fight!

Niks missen en meepraten? Word lid van onze Million Dollar Island-groep op Facebook!