Million Dollar Island: Kindjes die vragen worden overgeslagen
Bron: Talpa / Jonas Leupe

Million Dollar Island: Kindjes die vragen worden overgeslagen

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

D-day, daar is die dan. Dé dag dat iedereen zonder bandje gewoon mag vertrekken. Ineens worden er vriendjes gemaakt, althans dat proberen de polsband-lozen en er lopen mensen te leuren en te zeuren om een bandje.

Pitbull René likt aan de hielen van zo ongeveer iedereen

Lekker ben jij René. Je begint het avontuur in een hondenhok en wilt solo zijn. Maar nu je je bandje kwijt bent, loop je ineens iedereen af met 2 bandjes of meer en je gaat er nog nét niet voor op je knieën. Zelfs bij opa Arie probeer je het, die zijn bandjes cadeau heeft gekregen van Mark. En opa Arie is nog niet helemáál seniel en trapt er niet in. Jammer René, ik voel een vertrek met stille trom aankomen voor je.

Orlando hád René een bandje beloofd, maar ja, als je iemand naar de vlakte trapt, dan ga je naar huis en zo kwam ook dát bandje voor René te vervallen.

Des te meer bandjes, des te meer vrienden heb je ineens

Mo heeft 7 polsbandjes en mensen zwermen ineens om hem heen. Mensen die hij nog nooit gesproken heeft. Ja geld doet vreemde dingen met de mens. Heb je 2 bandjes dan zit je sowieso safe, maar heb je er maar 1 dan móet je het roulette spel spelen. Is het niet vandaag, dan is het wel morgen overmorgen. Je komt er niet onderuit.

Ocean’s Eleven is een écht team waar ook Martijn en Joachim deel van uitmaken. Die zijn tijdens het vorige spel ‘gepikt’ door een ander team en ze hebben het spel verloren. Joachim en Martijn zitten zonder bandjes, maar een woord is een woord en ze krijgen van hun teamgenoten elk 2 bandjes zodat ook zij safe zitten voorlopig.

Die team spirit heeft niet iedereen. Manon wil Mattheus uit een ander kamp een bandje geven en dat wordt niet echt gewaardeerd door haar teamleden. Sterker nog, als blikken konden doden, dan was de blik van Nouchka nu fataal geweest voor Manon. Dit gaat nog gevolgen hebben want jaloezie is een nare eigenschap!

Wie heeft er vrienden gemaakt?

Frieda vreest met grote vreze, want ze heeft tenslotte geen vrienden gemaakt met ‘haar eigen huis en een plek onder de zon’ in het begin. Maar goed nieuws voor Frieda, ze krijgt een polsbandje cadeau van Arno. 

Ik zie mensen zonder polsbandjes staan die ik in geen aflevering eerder heb gezien. Dat zegt wel wat. De smaakmakers zijn in beeld en de niemendalletjes vertrekken. Maar lekker boeiend, we hadden ze toch al niet gezien. René hadden we wél gezien én gehoord, maar de overige kandidaten hebben wel genoeg gezien en gehoord van René. Doei doei en doe ze de groeten in Nederland!

De inzet is alles, of een enkele reis naar huis

De regels: Er wordt gestart met spelen met de deelnemers die nog maar 1 polsbandje hebben. Heb je er 2 of meer, dan ben je immuun totdat iedereen met 1 bandje het spel heeft verlaten.

Wesley (nummer 100) en Dominique (nummer 97) moeten elk 6 mensen (!!!!) kiezen die het spel spelen. Dan ligt er ineens 120.000 euro in de schaal en de 11 verliezers mogen meteen naar huis. Vanaf nu gaat het snel met zowel de deelnemers, als met de ‘waarde’ van de kandidaten. Er gaan er een paar héél rijk worden, maar de vraag is voor hoe lang.

Bootje varen, tonnetjes vergaren

Volgens mij is dit wel een ultiem moment als je op zo’n eiland zit zonder voer. Het bootje met tonnen voer is zó welkom. Van chocola tot pindakaas, alles om brood te maken en nog veel meer lekkers doen de smaakpapillen van mensen op voorhand ontploffen.

Van de ingrediënten die smelten, of overstuur gaan wordt een soort van buffet gemaakt. Verse broodjes met pindakaas. Dat móet een smaakexplosie in je mond geven na al die tijd op een houtje te hebben gebeten. De sfeer is (nog) goed en de buikjes zijn gevuld.

Welke 12 mensen zijn het bokje?

Er worden door Wesley en Dominique 12 mensen aangewezen met 1 bandje die het spel moeten spelen en de mensen die zich vrijwillig opgeven maken het makkelijk. Wat ik al vermoedde gebeurt inderdaad. Manon die een van haar bandjes aan Mattheus uit een ander kamp heeft gegeven, wordt door haar eigen teamleden voor de bus gegooid en voorgedragen om het spel te spelen.

Manon gaat helemaal uit haar postzegel als ze dit hoort en besluit subiet (ja ja...ik pas me graag aan) het team te verlaten. Ze wordt met open armen opgevangen in kamp Bula Bula waar vriendje Mattheus zit. Ik voel daar iets opbloeien. Dominique en Wesley laten zich echter niet voor het karretje spannen van Nouchka en consorten en zetten Manon niet op het bord.

Amber...je weet wel ‘het slaafje van Björn’  wil niet spelen. Nee ze wil zo lang mogelijk blijven zitten zonder ook maar iets te doen. Ja zo werkt het niet Amber. Helaas pindakaas, je bent de klos en staat op het bord en wie anders dan ‘brave Björn’ gaat je dit nieuws brengen. Ze loopt nog even met een zeikstemmetje te vragen wat de reden is en dat ze zich er niet op heeft voorbereid, maar dat laat Dominique koud. En terecht.

Twee emmertjes water halen

De 12 mensen zijn gekozen en worden verdeeld over 2 teams. Het spel is simpel, vul een koker met water en kom zo dicht mogelijk bij het streepje in de buurt. Beide teams hebben 3 kansen en uiteraard zijn de kokers afgedekt. De technieken van beide teams verschillen nogal en ik vraag me serieus af of het team van Frieda blijft pootje baden daar in die branding of dat er nog wat gebeurt. Maar ze doen het hélemaal niet gek met hun tactische spel. 

Ik merk dat ik mijn adem in hou omdat het tóch wel erg spannend is en nét voordat ik blauw word......hoor ik Dennis zeggen: “Volgende week in Million Dollar Island”. Nou bedankt Dennis, dat wordt weer een weekje wachten.

Volgende week: wie is de winnaar van 120 K en verwarring en opschudding in de kampen.

Niks missen en meepraten? Word lid van onze Million Dollar Island-groep op Facebook!