Million Dollar Island: Het zit hem niet in de lengte, of toch wel?
Bron: Talpa / Jonas Leupe

Million Dollar Island: Het zit hem niet in de lengte, of toch wel?

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

We waren vorige week gebleven bij ‘de kokers met water’ en waar ik nog dacht dat ‘team Frieda’ een beetje zat te suffen in de branding, lijkt het er toch verdacht veel op dat het andere team, of beter gezegd het grootste gedeelte van kamp ‘Blue Lagoon” hun spullen mag gaan pakken en dat er een enkele reis Nederland op het programma staat.

5 onderdanen verlaten de Monarchie van Björn

Het is gedaan met 5 mensen van kamp ‘Blue Lagoon’ en ze mogen hun spullen gaan pakken. Ik zie mensen vertrekken die véél in beeld waren de laatst afleveringen. Het gezicht van Björn spreekt boekdelen want zijn onderdanen zijn in aantal flink gereduceerd. Amber baalt helemaal als een stekker. Ze had nog zó gezegd dat ze niet wilde spelen en er waren tenslotte genoeg liefhebbers. Doei Amber... piep thuis maar lekker verder. Misschien waren mensen wel een beetje flauw van je gezemel.

Het zit hem niet in de lengte... toch?

Waar team Frieda net nog een team was, spelen ze nu ieder voor zich. Ze zeggen altijd dat het hem niet in de lengte zit. Nou in dit geval wel en niet iedereen heeft een goed gevoel voor lengte. 3 mensen blijven over. Frieda, Pim en iemand met een naam klinkend als Camilla. Zij spelen de finale.

In de finale moet er 1,5 kilo zand afgewogen worden. Erg intelligent hoef je niet te zijn voor deze ronde. Uiteindelijk gaat Pim er met de 12 bandjes vandoor. Veel bekende namen horen we niet meer terug en anderen zullen eindelijk in beeld komen en het huisje van Frieda? Dat is práchtig brandhout vindt bakker Jan.

King Björn wordt van zijn troon gestoten

De jeuk die ik kreeg van Ilone en Frieda is spontaan over nu ze vertrokken zijn en ik ben benieuwd wie er ‘eiland BN-ers’ gaan worden. Pim showt z’n 120 K aan bandjes aan een ieder die het maar wil zien en zegt er elke keer bij dat hij er niet mee gaat lopen pronken. Oke...niet??? Wat ben je dan wél aan het doen? Nou in ieder geval ben je de nieuwe Koning van het eiland. Zal Björn leuk vinden...NOT.

Kamp ‘Bula Bula’ is nu nét zo rijk als kamp ‘Ocean’s Eleven’ alleen zijn ze daar met 9 deelnemers en bij ‘Bula Bula’ maar met z’n drieën. Kamp ‘Blue Lagoon’ is leeggelopen want maar liefst 5 deelnemers zijn met stille trom vertrokken na het verliezen van de eerste ronde van het spel. De gemiddelde leeftijd van ‘Blue Lagoon’ is flink omhoog gegaan.

Björn zit er niet mee. Mensen kunnen wat hem betreft niet snel goed genoeg het eiland verlaten. Gelukkig speelt hij voor de omgeving en niet voor het geld....Duuuhhhhh.

Wie verlaat er vrijwillig het eiland en wie speelt het spel?

Dat valt mee. Het zijn er maar twee die toch al niet veel inbreng hebben gehad. Dan wordt het tijd voor het nieuwe roulette spel. Het balletje valt op nummer 41 en dat is Sandra en serieus waar, het is wéér Rieneke die een team 'mag' samenstellen en dat vindt ze alles behalve leuk! Twee teams van 5 moeten er gekozen worden en het winnende team mag blijven en het verliezende team gaat op de boot. De teams moeten worden gekozen uit deelnemers met 1 bandje en dat zijn er nog 19.

Broodje pindakaas of hagelslag? Of liever een haai?

De laatste 2 broodjes per ontbijt worden verdeeld. Vanaf morgenvroeg is het nog maar 1 broodje per persoon. Het is helaas pindakaas, want die is op. Maar gelukkig zijn er 2 goede vissers op het eiland. Aad en Wesley zijn de beste haaienvissers van het eiland en het kamp van ‘Ocean’s Eleven’ levert het aas...de vissenkoppen. Hun beloning daarvoor is een gevangen haai die op de bakplaat gaat, beetje croma erbij en smullen maar.

Mama moestuin bluft als een bosui

Een storm raast over het eiland en ineens blijkt dat het huisje van Frieda zo gek nog niet is. Als haringen in een tonnetje zitten de mensen te schuilen. Lisa is door haar gebluf over de moestuin benoemd tot ‘mama moestuin’. Ik hoop voor de deelnemers dat ze geen giftige groene stengels uitdeelt. Ze geeft het weg als kousenband en wasabi-sla....maar het is gewoon mierikswortel. Joh...als het beestje maar een naam heeft en groen is. Naast de bakker en de visboer is er nu ook een groente-voedselbank.

De teams worden samengesteld en Rieneke geeft het maar wát graag in handen van Sandra. Het wordt een zwak team tegen een sterk team. Maar ze hebben niet gerekend op Inne, een architecte en een daadkrachtige tante en die parkeren ze in het zwakke team waar ook Björn in zit. Dit zou nog wel eens anders uit kunnen gaan pakken dan verwacht.

De hersenen zijn er klaar voor volgens Romeo

Inne neemt meteen het voortouw van het ‘zwakke team’ en die pakken het serieus aan. Ze vermoeden dat het een soort ‘LINGO’ spel gaat worden en ze oefenen met letters dat het een lieve lust is. José ziet dat hélemaal niet zitten en zoekt de spellingscontrole bij dit spel. Helaas José, gewoon goed opletten en doe maar de 3 letter woordjes.

Het sterke team is met hele andere dingen bezig. De badkuip op het eiland is al ontdaan van het brandhout door bakker Jan en de kale badkuip blijft over. Daar gaan ze mee vissen voorbij het Rif. Althans dat is de bedoeling. Maar behalve dat de badkuip vrij snel kantelt, waren ze ook de vishengel vergeten. Dat vist een beetje lullig Jan.

Romeo zijn ‘tenenkaas’ voorspelt een overwinning

Ik zie Romeo iets tussen zijn tenen weghalen van zijn linker voet. Ik vermoed dat je er een flinke blauwschimmelkaas van kunt maken. Maar Romeo zegt dat dit betekent dat ze gaan winnen. Zweet-tenen-kaas op links is goed nieuws! Nou Romeo....even je handen wassen voordat je ergens aan zit oké? Ik was tóch al niet zo’n fan van die stinkkaas, maar nu kijk ik er nóg weer anders tegenaan.

Er wordt tegen elkaar opgeboden. Hoeveel woorden denken de teams te kunnen gaan maken van de letters. Ik zag de letters en was hem bij 3 woorden al kwijt. Het gaat hard tegen hard en het team van Inne zegt 10 woorden te kunnen maken. Gaat het andere team daar nog overheen of moet team Inne zich gaan bewijzen?

Volgende week: Wie maakt de meeste woorden, wordt er eten gejat? En tranen bij Björn.

Niks missen en meepraten? Word lid van onze Million Dollar Island-groep op Facebook!