Million Dollar Island: Jatten en liegen? Karma komt vanzelf op je pad!
Bron: Talpa / Jonas Leupe

Million Dollar Island: Jatten en liegen? Karma komt vanzelf op je pad!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Hoe moeilijk kan het zijn om met een bordje vol letters een paar woordjes te maken? Kennelijk niet zo moeilijk want er wordt brutaal tegen elkaar op geboden. We gaan al snel richting 10 woorden en als het team van Janne (ik hoop dat ik het goed schrijf) roept dat ze wel 11 woorden kunnen maken, laat het team van Inne de eer aan hen. Dit na een ‘kill’ gebaar van Björn die hélemaal niet van dit soort stomme spelletjes houdt.

Dyslectisch of zenuwachtig?

Fide met een F en chef met een J ...het zal je Jef maar zijn. In de laatste 25 seconden valt het stil en in de laatste 3 seconden wordt het woord JIJ geroepen maar Janne maakt er IJ van. Het is over en uit en het ‘slimme’ team heeft verloren en mag het eiland verlaten. Dit levert de nodige tranen op, want het ‘domme’ team bleek onder leiding van Inne helemáál niet zo dom te zijn!

Björn gaat voor iemand, die niet van spelletjes houdt, wel héél erg uit zijn dak en de zweet-tenen kaas van Romeo heeft gelijk gekregen. Ik denk dat ik ook maar eens stukjes ga zoeken tussen mijn tenen. Je weet maar nooit wat het brengt. En zo hebben de winnaars ineens geen 1 bandje maar 2 en zijn ze zeker van de volgende ronde.

Liegen, jatten en vooral een arrogante houding aannemen

Het valt sommige eilandbewoners op dat de voorraad wel héél erg hard terug loopt en aangezien er maar 4 personen zijn die de bakkerij draaiende houden, wordt er scherp op ze gelet. Yerún wordt op heterdaad betrapt als hij een bolletje brooddeeg achterover drukt en in zijn rugzak verstopt. 

Stuw de jongste telg heeft het gezien en iedereen had zijn bedenkingen al, maar hij is de enige die de ballen heeft er iets van te zeggen en dat rechtstreeks! Yerún voelt de bui aankomen en zijn gezicht spreekt boekdelen. Stuw spreekt hem er op aan en Yerún wringt zich in allerlei bochten om zich eruit te kletsen.

Het was aas om te vissen, oh nee er zat zand in, ik jat wel ergens anders een broodje

Wat een attitude heeft die gast zeg. Eerst hangt hij het verhaal op van haren en zand in het deeg, dan gooit hij het over de boeg dat hij ‘reserve broodjes’ heeft gemaakt en vervolgens komt de aap uit de mouw. Een management team is ook nooit eerlijk en uit die wereld komt hij. Ja ‘Yerún poep aan je schoen’ dat zegt genoeg over je.

En dan zie ik toch écht dat hij één bolletje deeg uit zijn jute zakje pakt én dat er nog 1 in zit die hij niet mee neemt. Prima wereldje waar je uitkomt jongen. Wel eens gehoord van karma? Ik denk dat hij zó zwaar het bokje gaat worden bij een volgende roulette ronde! Misschien is het ook gewoon wat ik hoop, want dat smoelwerk van die gast werkt in negatieve zin op mijn darmen.

Gooi het brood lekker in het zand , dan is het inderdaad wel vies!

Hij gooit verdorie het bolletje wat hij net opzettelijk in het zand had laten vallen naar Stuw en zegt ook nog ‘kijk dan naar al dat zand’ Ja trekletter.....je hebt hem zelf in het zand gegooid. Ga lekker naar Noord Korea want daar is alles perfect geregeld volgens jou. Engerd!

De bakkerij gaat in staking. Morgen is er geen brood. Iedereen (de 4 van de bakkerij) is vrij. Of toch niet? Bakker Jan houdt de staking niet lang vol. Hij heeft kennelijk niet zoveel op zijn CAO lijstje staan. De ‘Deeg-gate’ heeft wat los gemaakt. De bakkerij gaat weer open als er genoeg vertrouwen is. Vertrouwen??? Wat was dat ook alweer?

Blue Lagoon loopt leeg

Björn is vanaf het begin duidelijk geweest, dat zodra hij zichzelf niet meer kan zijn, dat het dan voor hem ophoudt. Dat punt is nu gekomen. Het plezier is weg en als de vraag komt wie er vrijwillig het eiland wil verlaten, dan steekt ‘ex-koning’ Björn zijn hand op. Nu kan hij zijn bandjes aan iemand geven waar hij zelf voor kiest.

Dit zag niemand aankomen. De zwaar behaarde oksel van Björn strekt zich uit en ik hoop dat de wind goed staat en dat de lucht uit die ventilatiekleppen de goede kant opwaait.

'Mama moestuin’ leidt haar medebewoners door- en om de tuin

Ik heb zelden iemand zó toneel zien spelen. Lisa hangt het éne na het andere dikke duim verhaal op. Iedereen gelooft het ook gewoon en ze wordt nog nét niet op handen gedragen. Ze laat as uitstrooien over de groente, want dat is goed tegen de kakkerlakken....of zo. Duuuuusss. Wasabisla is hét nieuwste healthy food en kousenband heeft ineens een compleet andere structuur. Maar 'mama moestuin' zegt het, dus het zal wel kloppen.

Sebastiaan graaft zijn eigen graf

Lisa en Juri moeten elk 2 spelers kiezen met 1 bandje die moeten gaan spelen. Daria zit in het team van Lisa en Daria heeft het ‘nu of nooit’ gevoel. Ze heeft nu nog maar 1 bandje. Dood of de gladiolen.

Sebastiaan pakt het super dom aan door tegen iedereen die het maar wil horen roept dat hij ECHT NIET wil spelen. Dus 3x reden...hij mag spelen. Circus toestanden zijn niet zijn ding en hij kent zichzelf wel goed. Ze moeten een balletje balanceren op een in elkaar gedraaide stok en die over een evenwichtsbalk naar de overkant brengen. Waar Daria als een kamikaze gaat, krijgt Sebastiaan niet één bal op zijn stok. Mét dat ik het terug lees zie ik dat dit er wel raar staat maar jullie snappen me wel....hoop ik. Daria gaat dan ook met de winst én 4 bandjes om haar pols weer terug naar haar kamp. Voor de andere 3 is het een “bye bye’.

Volgende week: De laatste vijf met 1 bandje gaan de strijd aan en een spel met een inzet van 270K.

Niks missen en meepraten? Word lid van onze Million Dollar Island-groep op Facebook!