NPO lanceert nieuwe On Demand-dienst NPO Start

De Publieke Omroep (NPO) heeft vandaag zijn nieuwe On Demand-dienst NPO Start gelanceerd. De NPO heeft Uitzending Gemist vernieuwd en omgedoopt tot NPO Start. “NPO Start wordt hét startpunt voor Nederlanders”, zegt Shula Rijxman, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO.

Gebruikers van NPO Start kunnen op het nieuwe platform gratis een profiel aanmaken waarmee je verder kunt kijken op al je apparaten, eigen playlists kunt samenstellen en je favoriete programma’s kunt volgen. Op basis daarvan krijgt de gebruiker aanbevelingen die bij zijn voorkeuren passen.

De NPO biedt ook een plus-abonnement aan. Voor 2,95 euro per maand kunnen gebruikers programma’s van de publieke omroep een jaar lang, in een hogere beeldkwaliteit en zonder reclame terugkijken. Ook kunnen betaalde gebruikers als een serie aan een nieuw seizoen begint, alle oude seizoenen terugkijken.

“Het gaat hierbij vooral om dramaseries, waarvan de ‘gemist-rechten’ vaak na enige tijd verlopen. Het langer aanbieden van deze programma’s kost extra geld. Vandaar dat de NPO hiervoor kosten in rekening brengt bij degenen die er gebruik van willen maken”, zegt de NPO dinsdagmiddag in een persbericht.

Niet-betaalde gebruikers kunnen ook live kijken en luisteren naar de zenders van de NPO en gratis programma’s terugkijken tot minimaal zeven dagen na de uitzending. Het enigste verschil met het plus-abonnement is het kijken in hogere beeldkwaliteit, iets waar de NPO al lange tijd door onder vuur ligt.

Bekijk Flikken Maastricht op TVblik.nl/flikken-maastricht

Foto: NPO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *