NPO niet verder met BNN-serie Tessa

TessaDe populaire BNN-serie Tessa krijgt geen tweede seizoen, dat heeft hoofdrolspeelster Thekla Reuten zondag op Instagram laten weten. Tessa was in het najaar van 2015 een groot succes op de donderdagavond van NPO 1. De serie ging 26 november 2015 van start met 1,1 miljoen kijkers.

“Lieve vele vrolijke kijkers van Tessa, er is sinds de laatste aflevering regelmatig gevraagd en gesnakt naar seizoen 2 maar helaas heeft NPO ondanks het succes besloten niet verder te gaan met Tessa”, aldus Reuten, die de rol van de alleenstaande moeder en lerares Tessa Blom speelde.

Het personage van de actrice uit het Gooi gaf les op een middelbare school. Haar leerlingen waren erg blij met haar als lerares, maar de volwassenen hadden grote moeite met haar. Tessa rookte op het toilet en deelde het bed met Ralf, de rector van de middelbare school waar Tessa lesgaf.

Het is niet bekend waarom de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) niet verder gaat met de BNN-serie. Volgens de actrice lag het niet aan producent Warner Bros en omroep BNN, zij vinden het namelijk ‘heel jammer’. Tessa was een herbewerking van de Deense televisieserie Rita uit 2012.

Geef een reactie