NTR maakt podcastserie met Reinbert de Leeuw

NTR-presentator Hans Haffmans gaat voor de NTR een podcastserie maken. In de serie sprak Haffmans met dirigent, componist, pianist en hoogleraar Reinbert de Leeuw. Reinbert kreeg daarbij carte blanche: er waren geen voorgesprekken, er waren geen afgebakende onderwerpen en er was geen gespreksagenda.

Het resultaat is een serie podcasts en vlogs waarin allerhande onderwerpen langskomen: De Leeuws jeugdhelden Franz Liszt en Charles Ives, de cruciale ontmoetingen met componisten Olivier Messia en en György Kurtág, en het zelf componeren van grote orkestwerken. Maar de rode draad is Johann Sebastian Bach, met als focus de recente fascinatie voor de Bachpassies.

In de eerste podcast spreekt De Leeuw over Bach en het ontdekken van de wonderen in de Matthäus en de Johannes, waarover hij zegt: “…Jongens, vergeet de rest, ik wil me eigenlijk alleen nog maar hier mee bezig houden. Het is onuitputtelijk.”

De eerste aflevering is vanaf vandaag te beluisteren. De andere 6 afleveringen van de podcast zijn beschikbaar vanaf vrijdag 6 april op www.nporadio4.nl/podcasts.

Foto: NTR / Jean Pierre Heijmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *