Recensie: All Together Now

Zo. RTL 4 durft het maar weer eens aan. Wederom komt de commerciële zender met een nieuwe talentenjacht. Maar is, All Together Now, wel een typische talentenjacht? Het heeft heel veel weg van een spelprogramma. Een spelprogramma waarin gezongen wordt voor honderd juryleden. Ja, u leest het goed; honderd juryleden. Dat zijn er toch al snel zesennegentig te veel?!

Want zeg nu zelf, waarom moeten er zoveel juryleden in één programma? Het is aan de kandidaten om alle honderd juryleden mee te laten zingen. Een soort kat en muis spelletje eigenlijk. Wie doet er vrolijk mee en wie blijft in het rood zitten? In feite is dat in het kort waar All Together Now om draait. Of je daar nu heel blij van moet worden? Als ik heel eerlijk ben, word ik er niet echt vrolijk van.

Het is een talentenjacht met een twist, zo gaf presentatrice Chantal Janzen aan. Daar is geen woord aan gelogen. Haar rol is overigens wel heel erg klein. Af en toe maakt ze een praatje met een paar juryleden. Alle honderd langsgaan is ook veel. Daar heeft Chantal dan weer geluk mee. Stel je voor dat iedereen (honderd juryleden) aan het woord zou komen, dan had je nachttelevisie! Daar zit de kijker niet op te wachten.

All Together Now is wel een gezellig programma voor het hele gezin. Maar wanneer je één aflevering gezien hebt, dan heb je het ook wel gezien. Misschien dat er een vaste groep kijkers overblijft. Maar de kwaliteit haalt het natuurlijk niet bij The Voice. Nu is dat ook niet te intentie van RTL 4, maar toch is het een gemiste kans. Van The Voice ineens naar All Together Now is wel vragen om problemen. Het is een gewaagde kans, die RTL 4 hier neemt.

Moet je nog wel met een talentenjacht komen? Is de kijker niet een beetje talentenjacht-moe? Er zijn er al zoveel van, misschien wel te veel. Hoe onderscheid je je als talentenjacht van alle anderen? Nou met honderd juryleden doe je wel een goede poging. Maar als dat alles is, dan heb je het meer over de juryleden dan over het ‘talent’ zelf.

Sommige juryleden vinden het vooral zelf leuk om op televisie te komen. Tenminste deze indruk wekken ze wel. Er zitten mensen in de jury die zelf een ‘talentenjacht’ gewonnen hebben. Zo is Dionne, winnares van It Takes 2, één van de honderd juryleden. Dat is wel weer een grappig feitje. Ook omdat All Together Now recht tegenover It Takes 2 geprogrammeerd staat.

Tot slot doet de studio doet mij een beetje denken aan Een tegen 100. Je mist bijna Caroline die vraagt om moeilijke of makkelijke vragen. In feite is All Together Now ook een soort Een tegen 100, maar dan zonder de lastige vragen. Als ik dan eerlijk ben, dan kijk ik op vrijdagavond liever naar Een tegen 100, dan naar All Together Now.

All Together Now is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: William Rutten

6 comments on “Recensie: All Together Now

 1. Robert Westheim schreef:

  Wat een zure recensie, All Together Now was zeer vermakelijk. Lekker gezellig zonder al te veel poes pas aan overdreven Talpa effecten, een vergelijking met 1 tegen 100 ?, echt niet. Kijk eens naar die rommel welke SBS nu uitzend, Mars tegen Venus?, gewoon een verkapte Jongens tegen de Meisjes, of Gordon tegen Jandino is gewoon Alles mag op Vrijdag van RTL maar dan net iets anders. RTL probeert tenminste iets wat er nog niet was en zonder Talpa

 2. Floris schreef:

  Zure recensie? Ik vind dit nog vrij mild. Ik snap dat dit als familieprogramma best vermakelijk kan zijn om naar te kijken, maar er schort van alles aan. Het puntensysteem kan je niet omheen. De Jury gaat nou eenmaal staan of niet. Daar heb ik redelijk vrede mee, maar het feit dat de nummer 1 aan het eind 1 iemand moet kiezen die niet naar de finale mag is in mijn ogen echt een behoorlijke flater. Nu ging er iemand met 99 punten niet naar de finale….Laat ze gewoon alle 3 zingen en t slaat nog ergens op.

 3. Hogenberg schreef:

  Ik ben helemaal gek van zangprogramma,s maar het moet wel goed in elkaar zitten. Wat een aanfluiting dit programma. Dit is geen goede zet van RTL 4, hier ben je snel klaar mee.

 4. Paul M. Bax schreef:

  Dit programma zegt meer over kunnen en karakter van de zon juryleden dan van de goedwillende kandidaten. Eens maar niet meer zonder van de tijd en ? Paul

 5. Rve schreef:

  Niet met je eens. Wat een verrassing. De veelzijdigheid aan juryleden is echt super gevonden. Je blijft kijken. Lekker laagdrempelig voor iedereen. Super zet van RTL

 6. Een keer bekeken maar geen behoefte meer, erg overdreven en redelijk sexueel getinte opmerkingen ben zelf redelijk ruim denkend maar dit voor een gezins programma. Nee voor mij hoeft het niet meer.

Geef een reactie