Record aantal kijkers voor online terugkijken

Tijdens de Olympische Winterspelen in PyeongChang bereikten online programma’s in de week een recordaantal kijkers. Er keken in de eerste week 2,5 miljoen kijkers online. Nog nooit eerder keken er zoveel mensen in één week tijd naar programma’s sinds de start van de publicatie van online kijkcijfers.

De online kijkcijfers betreffen kijkgedrag dat niet gerealiseerd wordt via de televisie, maar via desktops, laptops, tablets en smartphones. 

In de week van 9 t/m 15 februari keken 2.483.000 mensen één of meerdere keren naar online aanbod van NPO, RTL, SBS en/of FOX Sports Eredivisie. Met name het aanbod over de Olympische Spelen werd in deze week goed bekeken en had daarmee een belangrijk aandeel in dit grote bereik. Het bereik komt zowel van online bekeken TV-programma’s als van online only aanbod.

Het laatste betreft programma’s, programmaonderdelen of video’s van de genoemde publishers die alleen online beschikbaar zijn en niet op TV zijn uitgezonden. In de tweede week van de Olympische Spelen (16 t/m 22 februari) werden 2,2 miljoen kijkers bereikt. In totaal bereikten programma’s tijdens de Olympische Spelen (9 t/m 25 februari) 3,5 miljoen mensen online.

Het meest online bekeken TV-programma in termen van bereik in de periode 9 t/m 25 februari is de uitzending Schaatsen os 1000m dames van 14 februari 2018 met 408.000 kijkers. Op de tweede plaats staat Schaatsen os 10km heren van 15 februari met een online bereik van 404.000 kijkers. De derde plek wordt bezet door Rodelen os dubbel heren van 14 februari met 262.000 online kijkers.

Foto: Rogier van den Berg

Geef een reactie