RTL 5 scoort 178.000 kijkers met American Idol 2018

Talentenjachten zijn er momenteel in overvloed. Vrijdagavond keken er bijvoorbeeld 1,8 miljoen mensen naar The Voice Kids. De zaterdagavond staat in het teken van twee talentenjachten. Op RTL 4 was de tweede aflevering van It Takes 2 te zien. SBS6 is nog altijd op zoek naar een vijfde topper. Als dit allemaal nog niet genoeg is, zond RTL 5 zaterdagavond ook nog even een talentenjacht uit.

Gisteren was namelijk de allereerste aflevering van America Idol 2018 te zien. Onder andere zangeres Katy Perry zit dit seizoen in de jury. In Amerika is ophef ontstaan omdat Katy een mannelijke kandidaat op de mond zoende. Deze kandidaat gaf aan nog nooit met een vrouw gezoend te hebben. De eerste aflevering werd gisteren bekeken door 178.000 mensen.

Hiermee haalde RTL 5 een marktaandeel binnen van 2,9 %. In de kijkcijfer top 25 was voor deze talentenjacht geen plek. De andere twee talentenjachten stonden op de plekken zeven, met 966.000 kijkers voor It Takes 2 en plek negentien met 453.000 kijkers voor Topper Gezocht! in het kijkcijferoverzicht. Het is wel opvallend dat RTL 5 deze talentenjacht uitzend. De Nederlandse variant maakte zijn comeback bij RTL 5. Maar na twee seizoenen is het even voorbij met Idols.

Maar ook op zondag is er ruimte voor een talentenjacht. American Idol 2018 is vanavond (zondag) namelijk ook te zien. Vanaf 20.30 uur kan de kijker wederom genieten van de Amerikaanse versie. Daarnaast herhaalt RTL 8 de tweede aflevering van It Takes 2. Dat zal te zien zijn vanaf 18.25 uur.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: RTL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *