Tussen Kunst en Kitsch voor het eerst in Rijksmuseum

Voor het eerste in de geschiedenis van het AVROTROS-programma Tussen Kunst en Kitsch komt het programma vanuit het Rijksmuseum in Amsterdam. Het programma dat inmiddels 35 seizoenen te zien is strijkt op zaterdag 2 juni neer in het Rijksmuseum.

Bezoekers kunnen tussen Hollandse Meesters als Rembrandt en Vermeer hun schatten van zolder laten taxeren tijdens een speciale avondopenstelling. De grote tafel waar de belangrijkste vondsten worden getaxeerd, komt pal voor de Nachtwacht te staan. Een iconische plek voor een gedenkwaardige en feestelijke uitzending.

Presentator Frits Sissing: “Bij zowel het Rijksmuseum als Tussen Kunst en Kitsch gaat het om het verbinden van mensen, kunst en verhalen met historische en persoonlijke waarde. Zowel het programma als het museum zijn juist daardoor aantrekkelijk voor een breed publiek. Ik ben dan ook ontzettend blij dat we ons jubileum bij het Rijksmuseum kunnen vieren.”

Omdat het Rijksmuseum zeven dagen per week geopend is, is nu eenmalig gekozen voor een avondopname op zaterdag 2 juni. Aangezien de opnames normaal gesproken doordeweeks en overdag zijn, geeft dit ook een nieuw publiek de gelegenheid hun voorwerpen te laten taxeren. Er is een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar voor deze avond, waarop de Kunst Ên Kitsch gevierd wordt. De jubileumuitzending is in het najaar te zien.

Foto: AVROTROS

Geef een reactie