Jack van Gelder speelt Pilatus in The Passion

Jack van Gelder speelt Pilatus in The Passion

Geschreven door Daniël Schalk

Jack van Gelder kruipt tijdens The Passion 2014 in de huid van Pontius Pilatus. Hij is blij en vereerd met zijn deelname: "ik ben geraakt door het geweldig mooie programma en zingen vind ik helemaal te gek", aldus Van Gelder.

In zijn rol als Pilatus vertelt en zingt hij over de kruisiging en dood van Jezus (gespeeld door Jan Dulles). The Passion is donderdagavond 17 april om 20.30 uur live te zien bij de EO/RKK op Nederland 1.

Pilatus

Pilatus is een ervaren politicus. Een man die met harde hand regeert, maar ook een strateeg die het volk feilloos aanvoelt. Hij weet maar al te goed dat hij de mensen in de stad tevreden moet houden om de rust te bewaren en zijn positie veilig te stellen. Toch is hij van slag als Jezus naar hem wordt gebracht. Hij ziet een onschuldige man, beschuldigd door zijn eigen volk van ernstige beledigingen. Pilatus vindt het onzin, maar bezwijkt voor de druk van de massa voor zijn paleis. Weer blijkt hoe slim hij is. Hij geeft Jezus in de handen van het volk, om z’n eigen handen niet aan hem te branden. Hij wast zijn handen in onschuld…

Andere rollen

Overige rollen zijn toebedeeld aan Jan Dulles (Jezus), Simone Kleinsma (Maria), Stanley Burleson (Petrus), Jamai Loman (Judas) en Beau van Erven Dorens (Verteller).

Groningen

Na driemaal de Randstad is Groningen dit jaar gastheer van het muzikale evenement The Passion, over de laatste uren van Jezus' leven, zijn lijden en opstanding. Een verhaal over eenzaamheid en verbinding, het uitgangspunt van The Passion. Daarnaast vertrekt er een groot verlicht kruis vanuit voetbalstadion de Euroborg richting de Vismarkt.

Samenwerking

The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en RKK, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms Katholieke Kerk, de gemeente Groningen en de noordelijke partners en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media.

The Passion is 17 april om 20:30 uur live te zien bij de EO/RKK op Nederland 1.