GTST zomer-blog ; #1 Lorena

GTST zomer-blog ; #1 Lorena

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Lorena maakt een grote fout, die haar duur kan komen te staan. 

Lorena (Gigi Ravelli) is één van de meest bijzondere inwoners van Meerdijk. Niets is haar te gek om snel aan veel geld te komen. In de laatste weken van Goede Tijden Slechte Tijden (GTST) zijn het meer slechte dan goede tijden voor Lorena.

Lorena zit in een groot conflict met de familie Sanders. Na een samenwerking met Nina Sanders, besloot Nina om Lorena uit te kopen uit haar bedrijf. Lorena besloot om zelf een eigen bedrijf te beginnen om Nina een hak te zetten. Als er ook nog een artikel in een mode blad komt, waarin Lorena aangeeft beter te zijn dan Nina, is voor Ludo en Janine de maat vol.

Ludo klaagt Lorena aan om het artikel. Lorena weet zich geen raad en gaat op zoek naar een goede (en goedkope) advocaat. Als eerste klopt ze bij Laura aan. Maar Laura besluit om Lorena niet te helpen. Dit tot grote ergernis van Lorena. Internet is een uitkomst. Op internet vindt Lorena al snel een goede advocaat om haar te helpen. 

Deze advocaat maakt als snel een nerveuze indruk. Als hij ook nog eens doorvraagt over de geschiedenis die Lorena met de familie Sanders heeft, is Lorena helemaal op haar hoede. Ook haar goede vrienden Jeff en Laura maken zich zorgen om Lorena. Komt het goed? Kan Lorena een eventuele aanklacht aan?

De advocaat wordt pas echt nerveus als hij een mysterieus telefoontje krijgt, in het bijzijn van Lorena zelf. Hij vraagt Lorena om op zijn USB-stick te passen, waarnaar hij zich snel uit de voeten maakt. Lorena krijgt sterk het gevoel dat er iets niet klopt en gaat op onderzoek uit. Als de kijker ook nog ziet hoe de advocaat op klaar lichte dag een busje ingetrokken wordt, is al snel duidelijk dat er iets niet klopt.

Lorena zit ondertussen met de USB-stick. Welke informatie staat er op en waarom liet de advocaat deze bij haar achter. Lorena besluit om iemand in de huren die deze USB-stick kan openen. De gegevens zijn voor Lorena niet bijzonder, lijkt het. Tot ze tot de ontdekking komt dat het te maken heeft met het bedrijf van Ludo Sanders.

Op de USB-stick staat informatie over het mogelijk witwassen van geld via het bedrijf van Ludo. Een ideale kans van Lorena om Ludo te chanteren. Dit gaat Lorena uiteindelijk ook doen. Door verschillende smsjes te versturen aan Ludo hoopt Lorena op geld, veel geld. Het geld heeft Lorena nodig om een eventuele schade vergoeding te betalen aan Nina.

Tijdens de spannende cliffhanger komt het tot een ontknoping. Lorena heeft Ludo zo ver gekregen dat ze denkt geld te ontvangen van hem. Ze spreekt op een afgelegen plek af om het geld in ontvangst te nemen. Ze ziet iemand staan die haar kant op komt. Lorena denkt dat alles goed komt, tot ze een verontrustende sms van Laura ontvangt. Laura stuurt namelijk dat de advocaat van Lorena dood is gevonden en dat de politie haar hierover wil spreken.

Op dat moment gaan alle alarm bellen rinkelen. Lorena probeert zich uit de voeten te maken, voor de mannetjes van Ludo. Maar ze wordt ingesloten door een auto. Ze zit als een rat in de val. Hoe gaat ze zich hieruit redden? Niemand weet waar Lorena mee bezig is.

Lorena heeft Ludo flink onderschat. Wat gaat er gebeuren met Lorena? Wat gaat Ludo doen als hij er achter komt dat Lorena hem probeerde te chanteren? Komt Lorena ongeschonden uit deze situatie? Allemaal vragen die in september beantwoord zullen worden. Als het nieuwe seizoen van start gaat.

Hiermee is de eerste zomer-blog over GTST een feit. Vanaf deze zondag komt er elke week een nieuwe editie op Showbizznetwork te staan. Elke week een ander thema. De volgende zomer-blog over GTST zal gaan over Maxime-Vincent-Nina. Zorg dat je die niet mist!