GTST zomer-blog ; #2 Maxime-Vincent-Nina

GTST zomer-blog ; #2 Maxime-Vincent-Nina

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het geheim van Maxime komt uit!

Maxime (Marjolein Keuning) is één van de meest bijzondere verschijningen van Meerdijk. Ze is een charmante vrouw die er alles voor over heeft om haar doel te bereiken. Familie is voor haar heel belangrijk, zo leek het altijd.

De laatste week van Maxime is geen fijne week. Jarenlang loopt ze met een groot geheim rond. Een geheim dat ooit een keer uit moest komen. De gevolgen zullen groot zijn, niet alleen voor Maxime zelf, maar ook voor haar familie.

Maxime is de biologische moeder van Vincent (Oscar Aerts) en de tante van Nina (Marly van der Velden). Dit geheim weet Maxime jarenlang voor zich te houden. Alleen aan haar goede vrienden Rik en Jeff durft ze dit toe te vertrouwen.

Als Nina een relatie krijgt met Vincent is het voor Maxime de taak om deze twee uit elkaar te krijgen. Zonder effect, de twee krijgen een relatie. Jeff raadt Maxime aan de waarheid te vertellen nu het nog kan.

Als dan ineens Paula Muller (de pleegmoeder van Vincent) langskomt in Meerdijk is dit een schok voor Maxime. Jaren geleden, tijdens de schooltijd van Maxime, heeft Joost Muller (de vader van Vincent) een affaire gehad met Maxime. Hieruit is Vincent ontstaan. Joost geeft zijn misstap aan Paula toe. Samen komen ze tot het besluit om Vincent op te voeden. Maxime blijft alleen achter. 

Jaren later haalt Maxime Vincent naar Meerdijk. Niemand weet nog waarom ze dit doet. Even leek het er op dat Maxime zelf gevoelens kreeg voor Vincent. Als snel werd de echte reden bekend. Maxime wilde haar zoon leren kennen. Als Vincent een relatie krijgt met Nina, wil Maxime ook een tante voor hem zijn. Het geheim moet geheim blijven, zo dacht Maxime.

Als de confrontatie tussen Paula en Maxime tot een hoogtepunt komt, dreigt Maxime alles openbaar te maken. Dit gaat zo ver dat Paula er alles aan doet dit te voorkomen. Een heftige discussie in de lift van de Rozenboom leidt uiteindelijk tot een hartaanval bij Paula en hier overlijdt ze aan. Voor Maxime een opluchting. Nu lijkt het geheim ook echt geheim te blijven. Alleen Maxime, Joost, Jeff en Rik weten hoe het zit, dan moet ook zo blijven. Daarmee lijkt de rust voor Maxime te zijn weer gekeerd. Tot Janine zich er mee gaat bemoeien.

Janine vertrouwt Maxime voor geen cent en start een eigen onderzoek. Langzamerhand krijgt Janine bijzondere informatie boven tafel. Zo komt ze er achter dat Maxime de ouders van Vincent gekend moet hebben van vroeger. Maxime raakt hierdoor in paniek. Een eigenschap die de kijker nog niet eerder zag bij Maxime.

Als Janine uiteindelijk alle puzzelstukjes bij elkaar heeft, gaat ze de confrontatie aan met Maxime. Maxime is in het nauw gedreven door haar ex-schoonzus. Ze weet niet wat ze moet doen. De spanning tussen Maxime en Janine is duidelijk voelbaar. Janine dwingt Maxime om de waarheid te vertellen en wel zo snel mogelijk.

Op het verjaardagsfeest van Vincent komt het hoge woord er uit. In bijzijn van Nina, Ludo en Janine komt Maxime met de waarheid. Zij is de moeder van Vincent en niet Paula. De bekentenis van Maxime is een schok voor iedereen. Nina heeft een relatie met haar neef. Ludo wist niet beter dan dat Maxime jaren geleden onvruchtbaar was geworden door een gebeurtenis uit het verre verleden.

Vincent en Ludo zijn beide razend door dit nieuws. Nina en Vincent zijn verbijsterd. Hoe gaat deze relatie verder? Is er een toekomst voor deze twee? Hoe zal de broer-zus relatie tussen Ludo en Maxime zich ontwikkelen nu dit geheim bekend is? Krijgt Maxime een kans om alles uit te kunnen leggen?

Wederom veel vragen waarmee de kijker de zomer in gestuurd wordt. De antwoorden op deze vragen zullen in de eerste week van het nieuwe seizoen langzamerhand beantwoord gaan worden. Feit is wel dat dit geheim de familie Sanders nog lang gaan bezig zal gaan houden.

Hiermee is de tweede GTST zomer-blog ook een feit. Volgende week zondag zal er een nieuwe GTST zomer-blog komen die dan geheel in het teken zal staan over een ander deel van de cliffhanger, namelijk over Rikki-Anton-Bianca. Zorg dat je die niet mist.