GTST-blog: Maxime is terug

GTST-blog: Maxime is terug

Geschreven door Sebastiaan Boers

Ruim vijf maanden was ze afwezig in Meerdijk. Maar daar kwam afgelopen dinsdagavond ineens verandering in. Langzaam liep een onbekend persoon een trap af. Onder aan de trap keek Malena (Miryanna van Reeden) met bange ogen toe. Ineens stond zij oog in oog met niemand minder dan Maxime (Marjolein Keuning). Zij maakte als snel duidelijk niet blij te zijn met de bange Malena. 

Maar hoe is het mogelijk dat Malena en Maxime elkaar kennen? Vlak voor de zomer-cliffhanger verliet Maxime haar geliefde Meerdijk. Zij vond in Robert (Wilbert Gieske) een nieuwe liefde. Zij vonden elkaar meer dan leuk en besloten om samen te vertrekken. Niemand had verwacht dat Maxime zou vallen voor de charmes van Robert. Maar toch keerde Maxime alleen terug naar Meerdijk. Waar was Robert nu ineens gebleven?

De relatie tussen Maxime en Robert is voorbij. Dit gaf Maxime toe aan haar nichtje Nina (Marly van der Velden). Zij leek geen moeite te hebben met haar breuk. Eenmaal in Meerdijk wilde Maxime haar relatie met Nina weer herstellen. Vlak voordat Maxime Meerdijk verliet had zij ruzie met Nina. Deze ruzie lijkt nu definitief geschiedenis. Een ruzie in de familie Sanders kan nooit lang duren, toch?

Martine:

Maar waar kennen Malena en Maxime elkaar van? Dit is misschien wel een belangrijke vraag. Maxime nam de naam Maddie Everts in de mond. Deze Maddie staat gelijk aan de gevreesde Martine Hafkamp (Inge Iepenburg). Zou het kunnen dat Maxime en Martine elkaar kennen? Werken de twee nu samen tegen Ludo? Hoe de vork precies in de steel zit is nog niet helemaal duidelijk.

Waarom zou Maxime willen samenwerken met Martine? Waarom zou Maxime Ludo (Erik de Vogel) kapot willen maken? De twee hebben alles behalve een fijne broer-zus relatie. Toch leek daar iets aan te veranderen toen Ludo de hulp van zijn zus hard nodig had. Door zijn nierfalen had Ludo snel een nieuwe nier nodig. Niemand leek geschikt te zijn, behalve Maxime. Zij besloot om haar broer te helpen en gaf een nier af aan Ludo.

Dit leek de band tussen de broer en zus langzaam te herstellen. De twee spraken elkaar weer regelmatig. Maar het ging nog niet helemaal van harte allemaal. Maxime hield namelijk een groot geheim voor haar broer achter. Zij nam het Ludo altijd kwalijk dat zij geen kinderen kon krijgen. Dit kwam door een gebeurtenis uit een ver verleden. Toen had Ludo per ongeluk zijn zusje neergeschoten. Daardoor leek Maxime onvruchtbaar te zijn.

Vincent:

Maar ineens stond daar Vincent (Oscar Aerts) op de stoep. Hij bleek de zoon te zijn van Maxime. Dit geheim bleef vrij lang geheim. Helaas voor Maxime, werden Vincent en Nina verliefd op elkaar. De twee hadden zelfs trouwplannen. Deze plannen gingen niet door, nadat Maxime de waarheid openbaar maakte. Dit was een grote shock voor de familie Sanders.

De band tussen Maxime en haar zoon ging vrij stroef. Langzaam maar zeker groeiden de twee tot nader tot elkaar. Maar Vincent vond zijn leven in Meerdijk  maar saai. Hij wilde afstand van alles en iedereen. Dit deed hij dan ook, hij verliet Meerdijk. Maxime had hier grote moeite mee, maar accepteerde het wel. Vanaf dat moment leek Maxime te zijn veranderd.

Amy:

De band tussen Maxime en Ludo kwam onder hoogspanning te staan. Dit had alles te maken met Isabella (Victoria Koblenko). Ineens was zij weer teruggekeerd in Meerdijk. Maar zij kwam niet alleen, zij had dochtertje Amy (Holly Mae Brood) bij zich. Amy wilde dolgraag haar vader leren kennen. Langzaam maar zeker probeerde Ludo om de banden met Isabelle te herstellen. Helaas kwam Maxime tussen de twee in te staan.

Nadat Isabella een lelijke val maakte, raakte ze zwaargewond. In het ziekenhuis wist Maxime er voor te zorgen dat zij de voogdij over Amy zou krijgen. Dit zorgde ervoor dat Ludo's bloed ging koken. Het zorgde voor een enorme schade tussen de broer en zus. Uiteindelijk zorgde een dramatische gebeurtenis tussen Amy en Nina ervoor dat Amy opgenomen werd in een inrichting.

Tot op de dag van vandaag leek alles redelijk rustig tussen Maxime en Ludo. Maar dat is dus allemaal maar schijn. Maxime heeft banden met Ludo's aartsrivaal Martine. Hoe zal het verder gaan tussen Maxime en Ludo als dat uitkomt? Zal Maxime werkelijk haar eigen broer kapot willen maken? Het leek allemaal rustig te zijn tussen de twee. De banden leken eindelijk weer redelijk hersteld.

Janine:

Waarom is Maxime ineens van gedachten veranderd? Zij zorgde er ook al bijna voor dat Janine (Caroline de Bruijn) Meerdijk verliet. Wat staat Janine nog allemaal te wachten? Zal haar ook nog wat overkomen? Maxime heeft het spelletje slim gespeeld. Niemand zou maar iets vermoeden waar zij mee bezig is. Malena zal haar geheim zeker niet onthullen.

Zij is namelijk op de vlucht geslagen. Niet zo zeer voor Maxime, maar meer voor Martine. Maar op haar vlucht nam zij Marcus (Hugo Metsens) mee. Hij verliet zelfs zijn eigen dochter Kimberly (Britt Scholte). De twee sloegen samen op de vlucht. Maar Marcus weet niets van de plannen van zijn eigen zus. De twee kregen niet eens de kans om elkaar goed te leren kennen, misschien maar beter ook.

Sjors:

Hoe zal Ludo reageren op Maxime's samenwerking met Martine? Krijgt Ludo de kans nog om zich te weren? Loopt zijn leven nu echt gevaar? Of is er iemand die Ludo weet te helpen? Misschien hulp uit onverwachte hoek? Zou Sjors (Inge Schrama) de familie Sanders nog kunnen behoeden van het grote gevaar? Zij was immers onderweg naar Rusland.

Sjors kreeg een telefoontje van haar zusje Wiet (Pip Pellens). Samen met Jack (Mark van Eeuwen) wist Wiet de vermiste Martine te vinden. Nu vonden zij het tijd dat Sjors haar moeder zou tegen houden. Of spannen Wiet en Jack nu ook samen met Martine? Keren straks meer mensen zich tegen Ludo? Krijgen Maxime en Martine nog meer hulp van (oude) bekenden?

Want eerlijk is eerlijk, ook Maxime's (ex) vriend Robert is geen fan van Ludo. De twee zijn nooit vrienden geweest. Het liep ooit zo uit de hand dat Ludo ervoor zorgde dat Robert een hartaanval kreeg. Maxime zei wel zo mooi dat haar relatie met Robert over was, maar is dat ook wel echt zo? Zou Robert ook met Martine samen willen werken tegen Ludo?

Het worden spannende weken met de terugkeer van Maxime. Er zijn zoveel vragen, zoveel onzekerheden dat het voor de kijker allemaal verwarrend is. Er waait een vreemde wind in Meerdijk. Het lijkt stilte voor de storm te zijn. Malena en Marcus zijn gevlucht voor Maxime en Martine. Of bedenken zij zich nog en proberen Ludo te waarschuwen? De tijd zal het de kijker leren. Niet iedereen zal met smart zitten te wachten op Martine's terugkeer... maar wanneer dit is, is nog vrij onzeker... 

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TVblik/gtst.

Afbeelding: RTL