GTST-blog: Maxime en de liefde

GTST-blog: Maxime en de liefde

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het liefdesleven van Maxime (Marjolein Keuning) is alles behalve rustig. Als er iets is wat Maxime graag wil dan is dat wel liefde. De mannen die Maxime in haar leven leert kennen zijn totaal verschillend van elkaar. Als ze na jaren oog in oog staat met haar broer Ludo (Erik de Vogel) wil ze maar één ding: deel uitmaken van zijn leven.

Die liefde voor haar broer gaat zo ver dat het net lijkt alsof Maxime gevoelens ontwikkelt voor haar broer. Het zorgt voor spanningen tussen Ludo en Janine (Caroline de Bruijn). De twee gaan uiteindelijk uit elkaar, mede door de invloed van Maxime.

Dan ontmoet Maxime ineens de jongere Jack van Houten (Mark van Eeuwen). De twee voelen zich tot elkaar aangetrokken. Als Maxime haar ware identiteit prijs geeft, wil Jack niets van haar weten. Dit heeft alles te maken met het feit dat Maxime de zus is van Ludo, de aartsrivaal van Jack. 

Na de ervaring met Jack ontmoet Maxime een kennis van Ludo, Frederik (Ronald Top). De twee lijken het wel goed te kunnen vinden met elkaar. De twee krijgen steeds meer contact met elkaar totdat Frederik in een dronken bui meer wil van Maxime. Die nacht wordt Maxime verkracht door Frederik. Wanneer Ludo hiervan hoort wil hij niets meer van zijn oude vriend weten. Frederik verlaat Meerdijk, waar hij zijn dochter Lorena (Gigi Ravelli) achterlaat.

Na alle ellende heeft Maxime geen vertrouwen meer in de liefde. Dan staat ze oog in oog met Danny (Jan Kooijman). De vonk lijkt over te slaan en de twee krijgen een relatie. Ze delen lief en leed met elkaar en Maxime lijkt gelukkiger dan ooit. Maar het geluk duurt niet lang. In een dronken bui deelt Danny het bed met zijn schoonzus, Charlie (Lieke van Lexmond). Maxime is kapot van verdriet en verbreekt haar relatie met Danny.

Lang is Maxime niet alleen. Door het overlijden van zijn zoon Edwin (Raynor Arkenbout), zoekt Anton afleiding. Dit vindt hij in Maxime. De twee krijgen een affaire die vrij lang duurt. Dan ziet Anton wat hij aangericht heeft en verbreekt hij het contact met Maxime. Weer blijft Maxime alleen achter en is opnieuw diep gekwetst.

In het verleden heeft Maxime een korte affaire met een leraar gehad. Hiervan heeft ze een zoon gekregen, Vincent (Oscar Aerts). Als ze haar zoon naar Meerdijk terug haalt denkt ze terug aan haar verleden. Wanneer ze haar zoon de waarheid verteld, stort zijn wereld compleet in. Vincent wil niets van zijn ''nieuwe'' moeder weten. (Hierover is een speciale GTST-blog over geschreven). 

Na verloop van tijd komen de twee dichter tot elkaar. Echt een moeder-zoon relatie hebben Maxime en Vincent niet, maar er is wederzijds respect. Daar is Maxime allang blij mee, een man in haar leven waarvan ze altijd zal blijven houden.

Net als Maxime denkt geen liefde meer te vinden ontmoet ze Ardil (Juvat Westendorp). Deze jonge kunstkenner weet diepe indruk te maken op Maxime. Langzaam maar zeker staat Maxime weer open voor een nieuwe liefde in haar leven. Ze lijkt gelukkiger en is een compleet ander mens. Niets lijkt dit prille geluk te kunnen verstoren.

Maar Ardil blijkt een dubbele agenda te hebben. Hij bekend aan Maxime dat hij in de problemen zit. Dit maakt Maxime ongerust, ze wil haar jongere vriend helpen. Het aanbod van Maxime slaat Ardil af, hij wil het zelf oplossen. Niet eerder is Maxime zo bezorgd geweest om haar grote liefde. Korte tijd later gebeurd er een nachtmerrie voor Maxime.

Ardil krijgt een ongeluk, hij valt uit het raam van Boks en wordt zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. In het ziekenhuis krijgt Maxime het slechte nieuws te horen. In het bijzijn van Maxime overlijd Ardil aan zijn verwondingen. Maxime is kapot van verdriet nu haar grote liefde er niet meer is. Haar zoon Vincent is een grote steun en hij staat dan ook zijn moeder bij in deze moeilijke periode.

Geluk in de liefde heeft Maxime niet. Iedere keer is Maxime gelukkig in een relatie, maar helaas kan ze hier nooit lang van genieten. Ze dacht in Ardil haar grote liefde te hebben gevonden. Nu staat Maxime er weer alleen voor. Ze heeft nu alle steun nodig die ze maar kan krijgen.

Goede Tijden Slechte Tijden (GTST) is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TV Blik.