GTST Zomer-blog: #11 Begin van het nieuwe seizoen

GTST Zomer-blog: #11 Begin van het nieuwe seizoen

Geschreven door Sebastiaan Boers

Met een luide explosie is het nieuwe seizoen van Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) maandag weer van start gegaan. Op veel vragen is een antwoord gekomen. Het lange wachten is nu dan eindelijk voorbij.

Maar ook zijn er een hoop nieuwe vragen ontstaan. Dit nieuwe seizoen wordt hoe dan ook spannend. Dat is wel een conclusie die uit de eerste week naar voren is gekomen. Tijd om alles weer even op een rijtje te zetten in een nieuwe GTST Zomer-blog.

Het zou een mooie dag moeten worden: de bruiloft van Nina (Marly van der Velden) en Bing (Everon Jackson Hooi). Maar helaas liep het niet helemaal zoals gepland. Nina's ex-man, Noud (Ruud Feltkamp), wilde de bruiloft voorkomen. Na een liefdesverklaring koos Nina overduidelijk voor Bing. Maar Sacha (Gaby Blaaser) heeft het hele gesprek meegekregen.

Vol verdriet vluchtte Sacha weg van de bruiloft en verstopte zich in de caravan. Niemand wist waar Sacha zich bevond. Op datzelfde moment besloten Anna (Barbara Sloesen), Job (Jorn Knotter), Sjoerd (Guido Spek), Rover (Buddy Vedder) en Sam (Stijn Fransen) om de caravan naar het huwelijksfeest te rijden. Het werd een gezellige rit,die iets te gezellig werd. Zonder zijn rijbewijs besloot Rover een stukje te gaan rijden.

Deze rit eindigde in een drama. Door een scherpe bocht, raakte de caravan los van het busje. Eenmaal los van de caravan rolde deze door. Het vijftal probeerde nog om de caravan te stoppen, maar dat mislukte. Iedereen moest toezien hoe de caravan tegen een stapel boomstammen knalde. Door deze knal explodeerde de caravan, inclusief Sacha.

Het vijftal werd door de kracht van de explosie compleet om ver geblazen. Even bleef iedereen roerloos op de grond liggen. Maar langzaam maar zeker kwam iedereen weer bij kennis. Voor het vijftal leek het allemaal met een sisser af te lopen. Totdat Sam ineens last kreeg van haar rug. Eenmaal in het ziekenhuis werd pas goed duidelijk wat Sam precies mankeerde.

De ware reden van Sam's toestand blijft geheim. Maar Linda (Babette van Veen) heeft een vermoeden dat er iets niet helemaal klopt. Samen met Rover, Anna, Job en Sjoerd besluiten ze te zwijgen over het ongeluk. Niemand wil dat het geheim rondom het ongeluk uitkomt. Dit geheim knaagt aan iedereen, vooral aan Job. Hij wil alles opengooien bij de politie, maar de rest houdt hem tegen.

Zal dit geheim lang geheim blijven? Het onderzoek naar het ongeluk gaat door. Aysen (Dilan Yurdakul) en haar collega Alex (Michael de Roos) onderzoeken dit ongeluk. Er heeft zich een getuige gemeld. Ook Thijs (Miro Kloosterman), Sacha's broer, kreeg hier lucht van. Voor hem telt maar één ding: de waarheid achterhalen. Hij is niet blij met de manier waarom Aysen en Alex werken aan het onderzoek.

Vooral Noud heeft enorme schuldgevoelens. Het laatste wat Sacha hoorde was Noud's liefdesverklaring aan Nina. Samen met zijn vrienden organiseert Noud een herdenking. Ook Thijs duikt hierop en is opnieuw woedend op Noud. In de ogen van Thijs is Noud schuldig aan Sacha's dood. Maar zal Thijs achter de waarheid komen? Hoe zal hij daar op gaan reageren?

Ondertussen is Janine (Caroline de Bruijn) nog altijd druk met haar eigen magazine. Maar ze maakt ook tijd om gezellig te eten met Rik (Ferri Somogyi). De twee hadden het erg gezellig met elkaar. Voor Rik leek het erop alsof er een liefdesrelatie mogelijk was. Maar Janine kreeg ook weer gevoelens voor Ludo (Erik de Vogel). Helaas duurde deze relatie niet erg lang. Ludo kwam er achter dat Janine ook nog gevoelens had voor Rik.

Nu lijkt het erop als Janine toch voor Rik kiest. Of is er nog een kans dat het goed komt tussen Janine en Ludo? Rik zal deze liefdesstrijd niet zo makkelijk opgeven. Hij heeft gevoelens voor Janine en wil haar niet laten gaan. Hoe zal Janine hierop gaan reageren? Gaat zij nu volledig voor Rik, of probeert ze het nogmaals met Ludo? Zelf lijkt Ludo ook weer een vrouw toe te laten in zijn leven. Een (nog) onbekende vrouw probeert Ludo voor haar te winnen. Wie is deze vrouw en wat heeft zij in petto?

Maar wat toch de overhand heeft is het geheim. Het geheim rondom het gruwelijke ongeluk met de caravan. De vraag is niet of, maar juist wanneer het geheim uit komt. Dit geheim zal veel gevolgen gaan hebben op veel inwoners. Dit komende seizoen zal voor een groot deel uit dit geheim gaan bestaan. Het lijkt hoogst onwaarschijnlijk dat er geen getuigen van het ongeluk zijn geweest. De eerste heeft zich immers al gemeld bij Aysen en Alex...

Dit nieuwe seizoen is explosief begonnen. Het gaat en spannend seizoen worden. Hoelang zal het geheim rondom het ongeluk geheim blijven? Ook zal de strijd tussen Thijs en Rikki (Robin Martens) door blijven gaan. Zij staan recht tegenover elkaar in de voogdijzaak rondom dochter Teddy. Maar er is nog groot geheim... Thijs is niet de vader van Teddy. Hoe zal hij reageren als hij te horen krijgt dat hij niet de vader van Teddy is? 

Hiermee is de elfde en laatste GTST Zomer-blog een feit.
De afgelopen tien weken verscheen er iedere zondag een GTST Zomer-blog.
In iedere editie werd ingegaan op een belangrijk onderdeel van het afgelopen seizoen.
Nu de zomer (bijna) voorbij is, zullen de blogs gewoon doorgaan.
Houd hiervoor zeker Showbizznetwork in de gaten!

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TVblik.