GTST Zomer-blog 2018: #10 Het begin van het seizoen

GTST Zomer-blog 2018: #10 Het begin van het seizoen

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De eerste week van Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) zit erop. Het is tijd om even rustig alle dingen te verwerken. Dé belangrijkste vraag van de zomer-cliffhanger is beantwoord. Heeft Nina (Marly van der Velden) de zomer-cliffhanger overleefd? Het leek er namelijk behoorlijk slecht aan toe voor Nina. Zij werd namelijk opgesloten in een auto door Loes (Beaudil Elzenga). Maar gelukkig bleek Nina in staat om op het laatste moment te ontsnappen.

Het duurde wel even voordat het duidelijk werd. In Meerdijk was de tijd namelijk ineens twee maanden vooruit gespoeld. Heel veel leek allemaal nog vrij onduidelijk. Is Loes overleden? Hoe is het met Rik (Ferri Somogyi) afgelopen? Komt Bing (Everon Jackson Hooi) er wel weer bovenop? Nou Bing heeft zijn vergiftiging zeker overleefd. Hij kon zich al weer druk maken om de vermissingszaak van zijn vrouw. 

Voor Rik ziet er allemaal minder rooskleurig uit. Tijdens de zomer-cliffhanger kreeg hij een brandblusser tegen zijn hoofd. Vervolgens werd hij twee maanden in slaap gehouden. Nadat hij wakker werd, bleek pas hoe ernstig hij er aan toe is. Door de klap met de brandblusser is Rik zwaargewond geraakt. Hij heeft een lange weg te gaan om te revalideren. Maar komt Rik er wel weer helemaal bovenop?

Zijn relatie met Zoë (Anouk Maas) komt hiermee onder druk te staan. Het liefst wil Rik dat Zoë zonder hem verder gaat. Maar daar wil Zoë niets van weten. Zij houdt van Rik en laat zich niet zomaar aan de kant zetten. De liefde blijkt sterker dan ooit. Dus dat zit de komende tijd wel goed tussen die twee, toch? Of gaan er nog spannende dingen gebeuren tussen Rik en Zoë?

Nou Nina is in veiligheid, gelukkig maar. Maar ineens viel zij in de armen van ene Carlos (Joey Ferre). Hoe kan Nina zomaar in Spanje?! zitten? Waarom is ze niet in Meerdijk gebleven? Het lijkt erop alsof Nina haar geheugen kwijt is. Ze noemt zichzelf dan ook Nola. Maar Carlos komt er achter dat Nola in werkelijkheid Nina is. Al ruim twee maanden wordt zij vermist. Hoe moet dat nu verder? Keert Nina ooit weer terug naar Meerdijk? Of blijft ze voor altijd bij die Carlos?

De familie Sanders doet er ondertussen alles aan om Nina te vinden. Niemand wil geloven dat Nina niet meer leeft. Maar er is geen spoor van Nina te bekennen. Wanneer de politie ook nog wil stoppen met het onderzoek, is Janine (Caroline de Bruijn) woedend. Zij wil verhalen halen bij de hoofdofficier. Maar hij kan Janine niet geruststellen. Is er dan echt geen spoor te vinden wat naar Nina lijdt?

Nou het spoor is dichterbij dan zij denken. Ineens duikt Carlos op in Meerdijk. Hij wil dolgraag meer weten over Nina's familie en vrienden. Achter Nina's rug om reist Carlos af naar Meerdijk. Zal iemand hem door gaan hebben? Komen ze er achter dat hij weet waar Nina is? Komt het dan toch nog allemaal goed? Het zal vast nog even gaan duren voordat dat bekend gaat worden.

Lucas (Ferry Doedens) heeft ondertussen een nieuwe liefde op het oog. Hij zoent in De Koning met Flo (Roel Dirven). Het lijkt erop alsof Lucas een nieuwe liefde gaat krijgen. Bloeit er iets moois op tussen de twee jongens? Of is het alweer voorbij voor het echt begonnen is. Flo heeft door dat Lucas het moeilijk heeft met de verdwijning van Nina. Maar Lucas wil het daar niet over hebben. Dus houdt Flo afstand van Lucas, maar voor hoelang?

Aysen (Dilan Yurdakul) heeft haar verdriet om Sjoerd (Guido Spek) alweer verwerkt. Ze had het ineens gezellig met ene Daan (Dorian Bindels). Maar dan blijkt dat Daan bij de politie werkt. Laat Aysen nu dolgraag weer terugkeren bij de politie. Een samenwerking met Daan ziet ze dan ook niet zitten. Of gaat ze toch samenwerken met Daan? Aysen zou Aysen niet zijn als ze een plan heeft bedacht.

Even leek de liefde tussen Sjors (Melissa Drost) en Amir (Alkan Çöklü) op gaan bloeien. Maar na twee maanden hield Amir toch afstand. Kon hij nu alweer aan een nieuwe liefde beginnen? Hij heeft immers net zijn vrouw verloren. Toch draaiden Sjors en hij al heel lang om elkaar heen. Heeft hun liefde nu eindelijk een kans van slagen? Maar hoe gaat Sjors reageren wanneer ze hoort dat Amir de vader wordt van Nina's kindje?

Ondertussen is Rover (Floris Bosma) teruggekeerd naar Meerdijk. Iedereen is maar wat blij om hem weer te zien. Vooral Linda (Babette van Veen) is dolgelukkig. Alleen Kimberly (Britt Scholte) is minder blij. Zij krijgt allerlei herinneringen aan haar tijd met Rover. Zelf heeft Rover maar één doel; Kimberly terugwinnen. Gaat hem dat lukken of steekt Noud (Ruud Feltkamp) hier een stokje voor?

Met deze eerste week van GTST zijn er veel vragen beantwoord. Maar er zijn ook nieuwe vragen ontstaan. Die zullen in de loop van het huidige seizoen beantwoord gaan worden. Wederom blijft dé belangrijkste vraag om Nina draaien. Keert zij ooit nog terug naar haar gezin, haar familie en haar vrienden? Of houdt Nina ineens van Carlos en blijft ze weg uit Meerdijk?

Hiermee is de tiende én laatste GTST Zomer-blog van 2018 een feit. Het waren tien verschillende edities die ik met veel plezier geschreven heb. Er zullen zeker meer GTST-blogs gaan volgen in 2018. Zo komen er natuurlijk weer het GTST Jaaroverzicht. De GTST Zomer-blogs zullen er ook in 2019 gaan komen. In ieder geval komen er nog leuke blogs aan! Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog!

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.