GTST Zomer- blog: #2 Anton & Bianca

GTST Zomer- blog: #2 Anton & Bianca

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het leven van Anton (Joep Sertons) en Bianca (Elvira Out) stond een tijd lang in het teken van Rikki (Robin Martens). Na de beschuldigingen van aanranding keerde iedereen zich tegen Anton. Alleen zijn vrouw Bianca bleef geloven in de onschuld van Anton.

De leugen die Rikki bleef volhouden kwam uiteindelijk uit. Voor Sjoerd (Guido Spek) was dit een grote shock. Hij had het contact met zijn vader verbroken. Op dat moment wilde Sjoerd meteen in contact komen met zijn vader. Maar Anton had andere dingen aan zijn hoofd. Hij reed veel te hard in zijn auto en kreeg telefoon.

Het was Sjoerd die hem probeerde te bellen. Hij wilde het contact met zijn vader herstellen. Maar op het moment dat Anton de telefoon wilde opnemen kreeg hij een (bijna) fataal auto-ongeluk. Een frontale botsing tussen Anton en Ludo (Erik de Vogel) was niet meer te voorkomen. 

Met spoed worden Bianca en Sjoerd naar het ziekenhuis opgeroepen. In het ziekenhuis vecht Anton voor zijn leven. Als Sjoerd oog in oog staat met Rikki is hij woedend. Hij verwijt Rikki dat zijn vader nu in het ziekenhuis ligt. Gelukkig is Anton een vechter en weet hij langzaam maar zeker beter te worden.

Alles lijkt gelukkig weer goed te komen. De leugen rondom Rikki is voorbij en het leven lacht Anton en Bianca weer toe. Maar dan gebeurt er iets bij Bianca. Tijdens het schoonmaken in de keuken verliest ze haar evenwicht en valt. Haar man komt meteen in actie en is overbezorgd. Op aanraden van Anton bezoekt Bianca een arts.

Daar krijgt Bianca een shock te verwerken. Het lijkt er sterk op alsof zij ALS heeft. Deze spierziekte heeft haar moeder ook gehad. De dokter raadde Bianca aan om haar familie hiervan op de hoogte te brengen. Dit weigerde Bianca, dit moest en zou een geheim blijven.

Het aanstaande huwelijk tussen Sjors (Inge Schrama) en Tim (Beau Schneider) staat op punt van beginnen. Dat is een mooie gelegenheid voor Julia (Wendy Brouwer) om te keren naar Meerdijk. Na het huwelijk leek het er op alsof Julia meteen weer zou vertrekken.

Hier probeerde Bianca een stokje voor te steken. Zij wilde koste wat kost Julia in Meerdijk houden. Op aandringen van Bianca, solliciteerde Julia voor een baan als arts in het AZM ziekenhuis. De baan heeft ze dan ook gekregen. Deel één van het plan om Julia in Meerdijk te houden is gelukt.

Dan ineens wilde Bianca alles weten over het verleden tussen Anton en Julia. In het verleden is Anton vreemd gegaan met Julia. Door deze affaire is hun zoon Tim ontstaan. Het tweede deel van het plan was om Anton en Julia opnieuw dichterbij elkaar te krijgen.

Tijdens een afspraak met de arts wordt Bianca betrapt door Julia. Nog heeft Julia geen idee over de ziekte van Bianca. Maar uiteindelijk weet Julia de waarheid uit Bianca te krijgen. Meteen weet Julia waarom ze eigenlijk in Meerdijk is, ze moet het leven leiden wat Bianca achterlaat.

Dit geheim valt Julia behoorlijk zwaar. Ze besluit om Janine (Caroline de Bruijn) in vertrouwen te nemen. Ook de beste vriendin van Bianca, Janine, is in shock. Ook zij is van mening dat de familie Bouwhuis dit geheim moet weten. Onder druk van Julia, belooft Bianca om het geheim binnenkort te vertellen.

Maar niemand weet dat Bianca nog een geheim met zich mee draagt. Op het huwelijk van Sjors en Tim is een dode gevallen. Iemand heeft Ardil (Juvat Westendorp) geduwd vanuit Boks. Door de duw is Ardil uit het raam gevallen en overleed aan de gevolgen van de val.

Meteen is er een hoofdverdachte: Wiet (Pip Pellens). Zij sloeg op de vlucht en nam Anna (Barbara Sloesen) met zich mee. De dader bleek dichterbij dan gedacht. Niet Wiet, maar Bianca heeft dit op haar geweten. Tijdens een familiebijeenkomst besloot Bianca om alles eerlijk te vertellen. Vooral voor Sjors komt dit als een shock.

Iedereen is in shock om de daad van Bianca. Ook haar ziekte is iets wat de familie Bouwhuis maar moeilijk kan accepteren. Toch besluit Bianca om ook alles eerlijk te vertellen tegenover de politie. Eerst vertelt ze haar geheim nog aan Julia en Janine. Zij weten ook niet wat ze horen.

Maar zichzelf aangeven kon Bianca niet meer. Op de ochtend dat Bianca zichzelf wilde aangeven lag ze levenloos naast Anton in bed. Vol ongeloof probeerde Anton nog om zijn vrouw te reanimeren, maar het was te laat. Aan de gevolgen van een hartaanval is Bianca overleden.

Zelf denkt Anton dat het door de stress gekomen is. Heel Meerdijk hoort van de waarheid rondom Bianca's betrokkenheid bij Adril's dood. Dit nieuws komt ook aan bij Maxime (Marjolein Keuning). Zij wil maar één ding; wraak. Dit deed zij dan ook op haar manier.

Tijdens de emotionele begrafenis duikt Maxime op.  Zij verklaart bijna de oorlog aan de familie Bouwhuis. Vol woede en haat laat zij een spoor van vernieling achter op de begraafplaats. Daarna reageert ze zich af op Tim en Sjors. De zoon van Maxime, Vincent (Oscar Aerts) probeert nog te bemiddelen.

In het ziekenhuis komt Anton de arts tegen die Bianca geholpen heeft. Vol woede komt het tot fysiek geweld. Hierop besluit Anton om ontslag in te dienen. Dit probeert Tim terug te draaien, maar daar is Anton niet blij mee. Aan Ludo heeft Anton veel steun, die heeft hij hard nodig.

De strijd tussen Anton en Maxime gaat verder. Het wordt zelfs zo erg dat Maxime dreigt om zijn familie iets aan te doen. Maar Anton is sterk en pakt Maxime hard aan, door een schilderij van Ardil te vernielen. Hierop besluit Maxime om aangifte te doen tegen Anton.

Maar tijdens het afscheid van Vincent krijgt de strijd tussen Anton en Maxime een bizarre wending. Met teveel drank zijn de twee bij elkaar in bed beland. Wat begonnen is als een strijd is geëindigd in een nieuwe affaire? Hoe gaan de twee hiermee om? Gaat de strijd door? Wat is er precies gebeurd tussen de twee?

Het leven lachte Anton en Bianca toe, maar is nu ineens veranderd in een nachtmerrie. Hoe gaat de familie Bouwhuis om met het leven zonder Bianca? Komt het plan wat Bianca voor ogen had uit? Krijgen Julia en Anton weer een relatie? Dit zijn vragen waarmee de kijker de zomer in gaat.

Hiermee is de tweede GTST Zomer-blog een feit. De volgende GTST Zomer-blog zal in het tegen staan van Anna, Wiet en Ardil. Wat hebben deze drie met elkaar gemeen? Wat hebben zij allemaal meegemaakt? Dit en nog veel meer lees je volgende week zondag in een nieuwe GTST Zomer-blog. 

Bekijk GTST terug via TV Blik.