GTST zomer-blog ; #3 Rikki-Anton-Bianca

GTST zomer-blog ; #3 Rikki-Anton-Bianca

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Rikki's leugen zorgt voor spanningen!

Het is een lastig jaar geweest voor Rikki (Robin Martens). Het seizoen begon met een traumatische ervaring. Rikki zag tijdens een parachute sprong iemand neer vallen. Waarbij Mike om het leven is gekomen. Dat was een grote shock voor haar en alle andere inwoners van Meerdijk.

Na een lange periode van spanningen komt het hoge woord eruit. Rik, de vader van Rikki, bekend dat hij achter de fatale parachute sprong zat. Hij heeft Mike vermoord. Rikki bleef vertwijfeld en woedend achter met zoontje Bram. Haar stiefmoeder, Nuran, is Rik al redelijk snel vergeten en geniet van haar vrije leven. Rikki heeft geen steun van haar stiefmoeder.

Voor Anton (Joep Sertons) en Bianca (Elvira Out) is de maat vol. Zij besluiten om Rikki in hun huis op te nemen en te zorgen voor haar en Bram. In de familie Bouwhuis heerst op dat moment ook grote spanning. De verdwijning van Tim en de scheiding van Anton en Bianca. Ondanks die problemen nemen Anton en Bianca Rikki onder hun hoede.

Anton besluit om een vader figuur voor Rikki te zijn. Ze ondernemen veel samen en het lijkt sterk op dat het beter gaat met Rikki. Toch heerst er ook spanning. Rikki heeft samen met Sjoerd, de zoon van Anton en Bianca, een zoon (Bram). Sjoerd heeft geen moeite om zijn ex thuis te zien. Hij is blij dat hij meer tijd met zijn zoon kan doorbrengen. De vriendin van Sjoerd, Wiet, is hier minder blij mee.

Alles lijkt langzamerhand beter te gaan met Rikki, tot ze gevoelens ontwikkeld en verliefd wordt. Haar omgeving merkt dat het gedrag van Rikki veranderd. Wiet merkt meteen dat Rikki verliefd is. Rikki geeft dit toe, maar verteld niet voor wie ze gevoelens heeft.

De gevoelens die Rikki heeft, zijn voor haar ex-schoonvader Anton. Ze is ervan overtuigd dat haar gevoelens beantwoord gaan worden door Anton. Anton heeft op zijn beurt niets in de gaten. Niemand lijkt te weten wat Rikki van plan is te gaan doen. Het gaat van kwaad tot erger.

Als Rikki aan Anton opbiecht dat ze gevoelens voor hem heeft is Anton in shock. Dit heeft hij niet aan zien komen. Hij legt aan Rikki uit dat dit een ongemakkelijke situatie is en dat hij haar liefde niet kan en wil beantwoorden. Hierdoor knapt er iets bij Rikki. Rikki is woest en dat zal Anton weten ook.

Als Tim weer opduikt lijkt de ongemakkelijke situatie tussen Rikki en Anton even te zijn opgelost. Maar dit is voor een korte duur. Als Anton nogmaals wil praten met Rikki over de gehele situatie gebeurd er iets raars. Anton belandt in bed bij Rikki. Hij is naast haar in slaap gevallen, dit tot vreugde van Rikki.

Als Anton vervolgens wakker wordt schrikt hij van Rikki's gedrag. Hij wil haar tot de orde roepen en duwt haar van zich af. Op dat moment komt net Sjoerd binnen en Rikki merkt meteen dat ze nu geen kant op kan, zo lijkt het. Sjoerd is woest op zijn vader. Voor hem lijkt het alsof Anton probeerde Rikki aan te randen.

Anton probeert zijn onschuld te bewijzen. Hij verteld aan Bianca zijn kant van het verhaal. Sjoerd besluit om met Rikki en Bram weer naar haar oude woning te verhuizen. Hij wil ook dat Rikki aangifte gaat doen tegen Anton. Dit doet Rikki ook. De situatie dreigt uit de hand te lopen als Anton bij Rikki op bezoek gaat.

Iedereen lijkt zich tegen Anton te keren. Rikki's verhaal komt geloofwaardig over, ook bij de politie. Een rechtszaak lijkt het begin van het einde voor Anton en zijn carrière als arts. Toch is er één iemand die in Anton's onschuld denkt te geloven. Bianca weet dat haar bijna ex-man tot veel in staat is, maar aanranding gaat voor haar ook te ver.

Als Anton uiteindelijk zijn emoties toelaat en in tranen uitbarst lijkt Bianca hierdoor geraakt te worden. Ze troost Anton en dat leidt tot een kus. Rikki's leugen lijkt er voor te zorgen dat Anton en Bianca elkaar hervinden. Komen Anton en Bianca wellicht weer bij elkaar?

Komt er een rechtszaak tussen Rikki en Anton? Hoelang weet Rikki haar leugen vol te houden? Als de waarheid uitkomt, welke gevolgen zal dat hebben tussen Rikki en de familie Bouwhuis?

Dit zijn allemaal vragen die zijn ontstaan in dit deel van de cliffhanger. De antwoorden op deze vragen zal de kijker in het nieuwe seizoen gaan ontdekken.

Hiermee is de derde GTST zomer-blog ook een feit. Volgende week zondag zal er een nieuwe GTST zomer-blog komen, die geheel in het teken zal staan over ander deel van de cliffhanger, namelijk over Sjors-Tim-Willem. Zorg dat je die niet mist.