Showbizznetwork weekoverzicht - week 6 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 6 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week waren The Passion, Coen & Sander, de 100% NL Awards, De Publieke Omroep en FOX in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 6.

Afgelopen maandag zijn de namen voor The Passion uitgelekt. De cast van The Passion, dat op donderdag 2 april in Enschede plaatsvind, bestaat uit Robert ten Brink, als verteller, Sirma Rouse, als Maria, Jeroen van der boom, als Petrus, Jeroen van Koningsbrugge, als Judas en Jim de Groot als Jezus. Bridget Maasland is de verslaggever en Jon van Eerd speelt Pontius Pilatus.

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga maken de overstap van 3FM naar Radio 538. Afgelopen maandag zeiden ‘ingewijden’ tegen De Telegraaf dat het duo de overstap naar Radio 538 zouden maken, dinsdag bevestigde Radio 538 het nieuws “Vanaf 1 september aanstaande zullen Coen Swijnenberg en Sander Lantinga te horen zijn op Radio 538”, liet Radio 538 dinsdag weten. Coen en Sander komen op de plek van Ruud de Wild, maar wat hij gaat doen ‘is nog ff geheim’ liet de DJ zelf weten.

Jochem van Gelder presenteert vanaf woensdag 25 maart de nieuwe spelshow Kitsch of Kassa op SBS6. In het programma moet een kandidatenkoppel de waarde raden van allerlei bijzondere objecten. Het doel van het spel is om het duurste object over te houden, want de kandidaten krijgen de waarde van dat voorwerp in geld mee naar huis. De waardes van de objecten variëren van 50 tot maar liefst 50.000 euro.

Woensdagavond zijn de winnaars van de 100% NL Awards 2014 bekendgemaakt. Dit jaar zijn Nick & Simon, The Common Linnets, Nielson en Sjors van der Panne door de luisteraars van 100% NL gekozen tot de winnaars van de 100% NL Awards. Tijdens de feestelijke uitreiking van de 100% NL Awards in Club Ziggo in Amsterdam hebben de artiesten hun 100% NL Award in ontvangst mogen nemen.

De Publieke Omroep krijgt deze zomer een uitgebreidere back-up die ervoor moet zorgen dat Publieke Omroep optimaal blijft functioneren, ook bij een calamiteit bij de omroep zelf. De nieuwe noodvoorziening moet zorgen de NPO bij een calamiteit vrijwel direct de eindregie op afstand kan bedienen en zo de uitzendingen op NPO 1,2 en 3 voorzetten. Afgelopen donderdag duurde het een uur voordat NPO 1 weer in de lucht was na een incident in het gebouw van de NOS op het Mediapark.

FOX krijgt gratis reclamezendtijd op de Publieke Omroep, dat heeft een woordvoerder van de STER bevestigd. De NOS sloot met FOX een contract over het uitzenden van de samenvattingen van de eredivisie. De gratis reclamezendtijd is volgens de NOS onderdeel van die overeenkomst. De STER heeft FOX gratis reclamezendtijd aangeboden op verzoek van de NPO, maar dat is volgens de woordvoerder ‘niet in strijd met de Mediawet’.

BNN komt vanaf maandag 30 maart met een nieuwe avontuurlijke spelprogramma De Zeven Zeeën varen tien kandidaten drie weken lang op een zeilschip over de Middellandse Zee. Rapper Pepijn Lanen, actrice Lisa Smit, acteur Niels Gomperts, comédienne Dian Liesker, acteur/zanger Daniël Boissevain, presentator Patrick Martens, snowboardster Nicolien Sauerbreij, actrice/zangeres Anna Speller, stylist Bastiaan van Schaik, actrice Toprak Yalçiner doen mee aan het nieuwe programma.

Meer in het nieuws was afgelopen week: Nieuwe vormgeving voor RTL Lounge, RTL helpt in nieuw programma ‘extreem jaloerse’ mensen, Rob Fruithof in derde seizoen HBO-serie Black Sails en Thomas Acda gaat film regisseren.

Volg het 'Showbizznetwork weekoverzicht' op Twitter!