GTST Zomer-blog: #5 Janine deel 1

GTST Zomer-blog: #5 Janine deel 1

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het leven van Janine (Caroline de Bruijn) heeft moeilijke tijden meegemaakt. Lang moest zij zich zorgen maken om haar twee kinderen; Nina (Marly van der Velden) en Lucas (Ferry Doedens). Zij staat voor een moeilijke beslissing, als Nina in het ziekenhuis vecht voor haar leven. Daarnaast maakte zij zich grote zorgen om Lucas, die ontvoerd was. Gelukkig loopt het voor Nina en Lucas goed af.

Janine is dolgelukkig en kan haar geluk niet op. Toch mist zij iets in haar leven. Ze wil iets nieuws ontdekken en heeft een idee. Na jarenlang voor J-Magazine geschreven te hebben, wil Janine iets anders. Lang hoeft Janine hierover niet na te denken. Maar dan staat ze ineens oog in oog met Rik (Ferri Somogyi). Hij zat jaren in de gevangenis voor de moord op Mike (Louis Talpe). 

In eerste instantie is Janine woedend op Rik te zien. Meteen heeft Janine haar mening klaar over Rik's vrijlating. Dit mondt meteen uit in een fikse discussie. De sfeer is meteen verpest in huize de Jong. Na haar discussie met Rik vlucht Janine het huis uit. Maar niet veel later keert ze alleen terug om verhaal te halen.

De spanning tussen Janine en Rik is duidelijk voelbaar. De discussie gaat nog even verder, maar al snel gebeuren er andere dingen. Van het één komt het ander en de twee vallen als een blok voor elkaar. Geen van beiden had dit aan zien komen, maar ze genoten zichtbaar van elkaars gezelschap. Al snel heeft Janine spijt van haar affaire met Rik en wil zo snel mogelijk weg.

Maar blijkbaar dacht Rik hier anders over. De twee zagen elkaar steeds vaker. Elke keer kwam de spanning weer terug. Dankzij Rik krijgt Janine een idee over wat ze nu precies wil. Een boek schrijven is iets waar Janine vol voor wil gaan. Meteen vraagt ze Rik om haar hierbij te helpen. Het leven over een gevangenis is iets wat Janine wel aan lijkt te spreken.

Helaas voelt Rik hier niets voor. Toch laat het hem het niet met rust. Hij wil Janine dolgraag helpen met haar boek. Hij verwijst Janine door naar een beruchte seriemoordenaar. In eerste instantie bedenkt Janine zich, maar toch wil ze deze man wel eens ontmoeten. In de zwaar bewaakte gevangenis komt Janine in contact met Hein Lisseberg (Bas Heerkens). Meteen heeft Hein een zwak voor Janine. Dit laat hij dan ook goed merken.

Janine heeft veel vragen voor Hein. Maar Hein geeft niet zomaar antwoorden. Het is een vreemde man die erg van stiptheid houdt. Wanneer een afspraak niet door kan gaan merkt Janine dit meteen. Een echte prater blijkt Hein ook niet. Keer op keer laat Hein Janine alleen achter zonder antwoorden. Maar Janine weet van geen opgeven en blijft het proberen.

Vooral Ludo (Erik de Vogel) heeft grote moeite met Janine's boek. Hij ziet haar liever niet elke keer naar Hein toe gaan. Ook Rik heeft steeds meer een naar voorgevoel over Hein. Wanneer ook Aysen (Dilan Yurdakul) zegt hoe Hein in elkaar zit, denkt Janine goed na. Toch blijft ze zichzelf voorhouden dat ze de informatie krijgt waar ze naar op zoek  is. Ze blijft Hein bezoeken in de gevangenis.

Het lijkt erop alsof er een band ontstaat tussen Janine en Hein. Tenminste dat is waar Hein op uit is. Langzaam maar zeker verteld Hein over zijn verleden. Het blijkt een man te zijn die nergens voor terug deint. Een gevaarlijke man die nooit meer op vrije voeten mag komen. Elke keer wanneer Janine denkt bruikbare informatie te hebben, houdt het gesprek op tussen haar en Hein.

Maar Hein houdt een schrift bij. In dit schrift schrijft hij veel op. Wanneer hij op een moment zijn schrift laat vallen, kijkt Janine in het schrift. Op elke bladzijde ziet Janine haar naam staan. Alleen haar naam staat op elke bladzijde, wat Janine toch zorgen maakt. Net wanneer ze dacht dat ze tot hem kon doordringen, gebeurde dit. Met een onrustig gevoel, verliet Janine de gevangenis.

Voor Hein is het net een kat en muis spelletje. Hij heeft Janine precies waar hij haar wil hebben. Zelf heeft Janine totaal niet in de gaten waar Hein mee bezig is. Zij ziet niet niet in, in welk gevaar zij zich begeeft. Langzaam maar zeker krijgt Hein veel informatie over het verleden van Janine te horen. Vooral het verhaal tussen haar en Sophia (ook een rol van Caroline de Bruijn) is iets wat Hein graag wil horen.

Janine werd door Sophia levend begraven in de tuin van huize Sanders. Op haar bruiloft trouwde Sophia, vermomd als Janine, met Ludo. Niemand had door dat Janine onder de grond lag, vechtend voor haar leven. Totdat een jonge Nina geluiden uit de achtertuin hoorde. Zij hoort haar moeder om hulp roepen en begint meteen te graven. Hand in hand komen Janine en Nina aan op de bruiloft.

Iedereen was in shock om Janine te zien. Vooral Ludo wist zich geen raad wanneer hij tot de ontdekking kwam dat hij met Sophia getrouwd was. Gelukkig heeft Janine deze aanval op haar leven overleeft. Dit is één van de angstige momenten in haar leven geweest. Vooral Hein genoot zichtbaar van dit verhaal. Dit klonk voor hem als muziek in de oren.

Nog meer reden voor Hein om zijn plan door te zetten. Elke keer wanneer Hein alleen achterbleef in zijn cel, kon hij verder werken aan zijn plan. Zijn medicatie wist hij op een wonderbaarlijke manier te verstoppen. Niemand leek door te hebben waar hij mee bezig was. Wanneer hij genoeg medicijnen bij elkaar gespaard had, nam hij deze allemaal in één keer in. Wilde Hein een einde aan zijn leven maken?

Met spoed wordt Hein opgenomen in het ziekenhuis. Zijn maag werd leeggepompt en hij was erg verzwakt. Op dat moment was Janine in de gevangenis. Wanneer zij hoort van de zelfmoordpoging van Hein, haastte zij zich naar het ziekenhuis. Eenmaal aangekomen probeert ze met Hein te praten. Veel kan hij niet meer uitbrengen. Even lijkt het erop alsof al het werk voor niets is geweest. Janine kan nu niet verder werken aan haar boek.

Wanneer Janine zich naar haar hotelkamer begeeft krijgt ze een telefoon van Anton (Joep Sertons). Hij heeft slecht nieuws voor Janine. Het blijkt dat Hein is ontsnapt uit het ziekenhuis. Via een handlanger wist Hein het ziekenhuis moeiteloos te verlaten. Zijn plan is geslaagd; hij is op vrije voeten. Meteen gaan alle alarmbellen af bij Janine. Heeft Hein het nu op haar gemunt?

Al snel ontvangt Janine een bericht van Hein. Hij wil haar dolgraag ontmoeten, buiten de gevangenis. De politie wil koste wat kost Hein weer achter de tralies hebben. Voor Janine wordt beveiliging geregeld. Ludo zorgt ook voor de veiligheid van Janine. Hij is erg bezorgd om het leven van Janine. Zelf doet Janine alsof het haar allemaal niets doet. Ze houdt voor iedereen geheim dat Hein contact met haar zoekt. Wat is Hein nu in werkelijkheid van plan?!

Hiermee is de vierde GTST Zomer-blog een feit. In deze editie stond Janine centraal. Voor Janine zag het er niet goed uit. De man over wie ze een boek wilde schrijven is ontsnapt. Heeft hij het nu op haar gemunt? Wat is Hein van plan? De volgende GTST Zomer-blog gaat verder waar deze editie is gestopt. Zorgt dat je het tweede deel over Janine zeker niet mist!

Bekijk GTST terug via TVblik.