GTST Zomer-blog: #8 Rikki & Thijs

GTST Zomer-blog: #8 Rikki & Thijs

Geschreven door Sebastiaan Boers

De relatie tussen Rikki (Robin Martens) en Thijs (Miro Kloosterman) is alles behalve eenvoudig. De twee hebben een moeizame start in hun relatie. Vooral Rikki is nog woedend op Thijs vanwege haar zangcarrière. Thijs heeft Rikki compleet uitgebuit. Volledig aan de grond weet Rikki zich geen raad meer. Dan bedenkt ze samen met Sjoerd (Guido Spek) een plan om Thijs aan te pakken.

Het gebeurde allemaal op de avond van het afscheid van Vincent (Oscar Aerts). Eindelijk kreeg Thijs een koekje van eigen deeg. Maar na de wraakactie belandden Rikki en Thijs bij elkaar in bed. Snel besloten de twee om deze nacht snel te vergeten. Mede doordat Sjoerd een relatie heeft met Aysen (Dilan Yurdakul). De gezamenlijke nacht is één die snel vergeten zou worden.

Dan ontdekt Rikki dat ze zwanger is van haar tweede kindje. Voor haar staat vast dat Sjoerd de vader is. Maar dit mag nooit uitkomen. Dat zou het einde betekenen van de relatie tussen Sjoerd en Aysen. Rikki besluit om iedereen te vertellen dat Thijs de vader is van haar ongeboren kindje. Hier moet Thijs niets van weten. Hij bood Rikki zelfs geld om een abortus te laten plegen.

Zelf heeft Thijs namelijk genoeg andere zaken aan zijn hoofd. Zo zit hij in een conflict met Sjors (Inge Schrama). Zij wil wraak vanwege de toestand van haar zusje Wiet. Met een zelf bedacht plan hoopte Sjors om Thijs te laten boeten voor zijn acties. Maar haar wraakplan loopt volledig uit de hand. Zelf zo erg dat Sjors zich enorm schuldig voelde.

Thijs wordt ontvoerd en heeft geen idee waar hij zich bevond. Niet veel later wordt ook Rikki ontvoerd. De ontvoerders hebben te horen gekregen dat Rikki in verwachting is van Thijs kindje. De twee maken samen een moeilijke periode mee. In eerste instantie moeten de twee niets van elkaar weten. Toch groeien Rikki en Thijs langzaam maar zeker dichter naar elkaar toe.

Gelukkig worden Rikki en Thijs op tijd gered. Met spoed wordt Rikki naar het ziekenhuis gebracht. Met het kindje is alles goed, maar Rikki moet rust houden. De ogen van Thijs zijn tijdens de ontvoering geopend. Hij heeft in de gaten dat hij een grote verantwoordelijkheid heeft. Hij is bang voor zijn gevoelens en laat Rikki een poosje alleen achter in het ziekenhuis.

Nadat hij terug gekeerd was, wilde hij een leven opbouwen samen met Rikki. Een dolgelukkige Rikki kan haar geluk niet op. Ondanks de geschiedenis, bleef Rikki van Thijs houden. Even leek niets de twee meer in de weg te staan. Totdat Sjoerd in het ziekenhuis opdook. Rikki is niet helemaal eerlijk geweest over haar zwangerschap. Sjoerd wil deel uit maken van zijn kindje.

Eindelijk lacht het leven Rikki weer toe. Maar met de komst van Sjoerd lijkt dit geluk te worden verstoord. Ze maakt afspraken met Sjoerd over hun kindje. Rikki wil een toekomst met Thijs en Sjoerd wil een toekomst met Aysen. De waarheid zou voor niemand goed uitpakken. Dus bleef het geheim tussen Rikki en Sjoerd. Maar kan Sjoerd zijn mond houden?

Nadat Sjoerd en Aysen hun kindje hebben verloren, draaide Sjoerd een beetje door. Dit merkte ook Rikki en ze maakte zich zorgen. Wanneer de weeën op gang komen is Aysen bij Rikki om haar te steunen. Aysen heeft zelfs niets door dat Rikki zwanger was van haar vriend Sjoerd. Rikki weet een gezonde dochter op de wereld te zetten. Samen met Thijs bedenken zij de naam Teddy.

Het kersverse gezinnetje lijkt dolgelukkig. Thijs leeft helemaal op in zijn rol als vader. Hij wil dat Rikki en Teddy bij hem en Sacha (Gaby Blaaser) intrekken. Alles lijkt op zijn plaats te vallen. Totdat Sjoerd jaloerse gevoelens ontwikkeld. Dit wordt zelfs zo erg dat de relatie van hem en Aysen onder een enorme druk komt te staan. In een wanhoopspoging om zijn dochter te zien draait Sjoerd volledig door.

Wanneer Rikki haar dochter Teddy even alleen laat, krijgt Sjoerd zijn kans. Hij pakt zijn dochter en rijdt weg op zijn scooter. Rikki moet toezien hoe Sjoerd mét Teddy ten val komt. Met spoed haast Rikki zich naar het ziekenhuis. Gelukkig mankeert Teddy niets, maar voor Rikki is de maat nu wel vol. Zij wil niet dat Sjoerd Teddy nog langer ziet. Het geheim tussen Rikki en Sjoerd komt hierdoor onder een enorme druk te staan.

Wanneer Thijs van de actie van Sjoerd hoort, wil hij wraak. Hij bedenkt een gemeen plan om Sjoerd in een kwaad daglicht te zetten. Stap voor stap komt Thijs langzaam maar zeker tot zijn doel. Niemand heeft in de gaten waar Thijs mee bezig is. Alleen Aysen is wantrouwend naar Thijs toe. Sjoerd's vader Anton (Joep Sertons) heeft ook zijn twijfels bij zijn zoon.

Het wordt zelfs zo erg dat er meer mensen gaan twijfelen aan Sjoerd. Zeker wanneer er drugs bij Sjoerd gevonden wordt. Rikki is woedend op Sjoerd en wil dat hij hun zoon Bram niet meer ziet. Voor Thijs klinkt dit als muziek in de oren. Langzaam maar zeker krijgt het plan van Thijs meer kleur. Totdat Aysen zich er mee gaat bemoeien. Zij gelooft in de onschuld van Sjoerd.

Ineens zijn de rollen omgekeerd. Aysen moet veel moeite doen om Rikki te overtuigen dat Thijs achter alles zit. Thijs voelt zich in het nauw gedreven en kan geen kant meer op. Ontkennen heeft geen zin meer. Rikki weet niet wat ze hoort en pakt haar spullen. Samen met haar kinderen trekt ze weer bij haar vader Rik (Ferry Somogyi) in. Maar Thijs wil zijn relatie nog lang niet opgeven.

Thijs heeft er veel voor over om zijn relatie met Rikki te laten slagen. Hier wil Rikki niets van weten, ze is helemaal klaar met Thijs. Of dit nu helemaal verstandig is geweest, valt nog te bezien. Niemand mag Thijs onderschatten en zeker Rikki niet. Nadat Thijs in de gaten heeft dat hij bij Rikki geen kans meer heeft, wil hij de voogdij over Teddy in handen krijgen.

Hiervoor heeft Thijs al weer een plan bedacht. Dit merkt ook Rikki en ze raakt in paniek. Kan Thijs werkelijk de voogdij opeisen van hun dochter. Het geheim tussen Rikki en Sjoerd komt hierdoor onder een enorme druk te staan. Moet ze nu alles gaan vertellen? Ze besluit om dit nog niet te doen. Maar ze heeft hierdoor wel Thijs in haar nek. Even leek het erop alsof Thijs ongestoord zijn gang kon gaan. Maar dan krijgt Sacha lucht van het plan.

Thijs stelt Sacha voor een enorm blok. Of ze kiest voor hem of ze kan vertrekken. Sacha wil niet dat Thijs zijn plan doorzet. Dus besluit ze Rikki te informeren. Dit zorgt voor een breuk tussen haar en Thijs. Toch gaat Thijs door met zijn plan. Hij wil de voogdij over Teddy hebben. Zal dit hem lukken? Zal Thijs inderdaad de voogdij over Teddy krijgen?

Rikki voelt zich in het nauw gedreven. Moet zij de waarheid gaan vertellen? Wat zullen de gevolgen hiervan zijn? Hoe zal Aysen reageren op het nieuws dat Sjoerd de vader van Teddy is? Belangrijker nog; wat zal Thijs gaan doen met deze informatie? Zal hij doorgaan met zijn plan, of zal hij op een andere manier wraak willen nemen? Dit zal snel duidelijk worden in het nieuwe seizoen. 

De antwoorden op de bovenstaande vragen zullen zeker beantwoord gaan worden. Wanneer de antwoorden zullen komen zal in het nieuwe seizoen duidelijk worden. Het zal zeker een belangrijke verhaallijn gaan worden in het nieuwe seizoen. Hoelang kunnen Rikki en Sjoerd hun leugen nog geheim houden?

Hiermee is de achtste GTST Zomer-blog een feit. Volgende week zondag zal er een nieuwe editie verschijnen. Die zal in het teken staan van één speciale inwoner. Het zal een speciale GTST Zomer-blog gaan worden. Zorg dat je de negende edities zeker niet mist!

Bekijk GTST terug via TVblik.