GTST - blog: familieliefdes

GTST - blog: familieliefdes

Geschreven door Sebastiaan Boers

Ingewikkelde familieliefdes: Dennis Tuinman spant de kroon!

Nina & Vincent

Dat er een liefde kan ontstaan tussen familieleden is al lang niet nieuw meer in Goede Tijden Slechte Tijden (GTST). Een actueel voorbeeld is de liefde die er was tussen Nina (Marly van der Velden) en Vincent (Oscar Aerts). Nog nooit was Nina zo verliefd als op Vincent. Het geluk spatte van de twee af. Totdat Maxime (Marjolein Keuning) daar een eind aan maakte. Zij bekende op de verjaardag van Vincent zijn biologische moeder te zijn.

Nina en Vincent zijn in shock, ze zijn nicht en neef. Heeft de liefde nog wel een kans nu ze weten dat ze familie zijn? Nina besloot op om vakantie te gaan samen met Vincent. Eenmaal aangekomen wilde Nina haar liefde tegenover Vincent bewijzen door hem een huwelijksaanzoek te doen. Helaas voor Nina wijst Vincent het aanzoek af en maakt een einde aan hun relatie. Kort daarna krijgt Nina een ernstig ongeluk en ligt maandenlang in een coma. Nu ze daar eindelijk uit is gekomen denkt ze nog dat ze een relatie heeft met Vincent. Hij weet niet goed wat hij hiermee aan moet, maar op aandringen van Maxime en Janine (Caroline de Bruijn), speelt hij het ''spelletje'' toch mee. 

Kim & Julian

In seizoen zes komen Kim (Angela Schrijf) en Julian (Cas Jansen) Meerdijk binnen lopen. Beide zitten in een pleegtehuis. Jeff (Bartho Braat) en Sylvia (Hilde de Mildt) besluiten om Kim te adopteren. Ook Robbert (Wilbert Gieske) en Laura (Jette van der Meij) willen ook een kind adopteren. Zij besluiten om Julian een nieuw thuis te bieden. Kim krijgt gevoelens voor haar broer en beland ongezien bij hem in bed. De liefde heeft geen kans als Jeff de twee betrapt. Julian is zich van geen kwaad bewust en Kim ziet in dat ze verkeerd bezig is.

Dennis & Daantje, Dian, Laura

De man die zelf meerdere relaties met familieleden heeft gehad in Meerdijk is toch echt Dennis (Koert-Jan de Bruijn, zie foto). Een relatie die Dennis opbouwt is met Daantje (Liesbeth Kamerling). De twee lijken gelukkig samen en blijven een poos samen. Daantje komt tot de ontdekking dat Robbert haar biologische vader is. Zij is dolgelukkig om eindelijk een vader in haar leven te hebben. Ook Robbert is blij met Daantje als dochter.

Daarvoor heeft Dennis een relatie met de veel oudere Laura. De twee groeiden steeds dichter naar elkaar toe. Een relatie werd het gevolg. Laura was in een lange tijd niet zo gelukkig met haar veel jongere vriend, die haar zoon had kunnen zijn. De twee zijn zelfs met elkaar getrouwd geweest.

Als Laura dan ook nog zwanger blijkt te zijn, kan ze haar geluk niet op. Maar tijdens haar relatie met Dennis, maakt Laura een misstap met haar ex-man Robbert. Ze is in paniek, wie is de vader van haar ongeboren kind? Dat blijkt uiteindelijk Robbert te zijn. Laura zet later Sil op de wereld, die momenteel een gevangenisstraf uit zit wegens een moord.

Ook met Dian (Rixt Leddy) heeft Dennis een korte relatie. Van een relatie is niet echt sprake, Dennis wil wel, maar Dian houdt het af. Zij vond het leuk voor een keer, maar een relatie zag zij niet zitten.

Na haar relatie met Dennis komt Laura in contact met de vader van Dennis, Guus (Alexander van Heteren). Maar na een korte relatie komt Guus met een uitspraak waar Laura erg van schrikt. Guus zou Arnie (Reinout Oerlemans) en Dennis als baby's verwisselt hebben. Hij heeft vroeger, net als Laura, een kind verloren en wilde dit niet nogmaals meemaken. Daarom heeft hij de baby's verwisseld.

Door deze verwisseling is Dennis de zoon van Laura en Robbert. Dennis moet niets weten van zijn ''nieuwe'' ouders en besluit zijn verdriet weg te drinken. Gelukkig voor Dennis is een deel van zijn geheugen verdwenen na een ruzie met Ray (Sebastiaan Labrie). Niet alleen is Dennis getrouwd geweest met zijn eigen moeder, maar hij heeft ook een relatie gehad met zijn half zusje Daantje. Daarna wilde hij ook nog een relatie beginnen met zijn nicht Dian.

Sjors & Jack

De komt van Jack (Mark van Eeuwen) naar Meerdijk, zorgen voor vlinders bij Sjors (Inge Schrama). Ook Jack vindt Sjors maar wat leuk, het lijdt zelfs tot een kus. Een relatie zien de twee niet zitten als blijkt dat ze familie zijn. Frits van Houten (Casper van Bohemen) is namelijk de vader van Jack en Sjors, wat hun half broer en zus maakt.

Hiermee wordt duidelijk dat een relatie tussen familieleden nooit een kans van slagen heeft in Meerdijk. 

Goede Tijden Slechte Tijden is iedere werkdag rond 20.00 uur te zien bij RTL 4. 

Bekijk GTST terug via TV Blik.